![]() |
|
misfit - kolekcja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: misfit - kolekcja (/watek-misfit-kolekcja) |
RE: misfit - kolekcja - pred895 - 03-10-2018 Tak się składa że oglądałem wczoraj po raz pierwszy Badlands ( po Cienkiej Czerwonej Lini wzięło mnie na nadrobienie twórczości Mlicka ) i od pierwszych minut coś mi tu nie pasowało. W miarę postępu akcji w końcu zaświeciła odpowiednia latarnia i doszedłem do wniosku że True Romance - Tonego Scotta to czysta zrzynka z tego filmu, nawet główny motyw muzyczny jest niemal że identyczny. Sam film bardzo dobry, szokujący w niektórych sekwencjach chodzi mi tu o nieobliczalność w postępowaniu Martina Sheena. Koleś jest tu niemożliwy jeśli chodzi o szczyty zajebistego aktorstwa. Na pewno kiedyś stanie na półce RE: misfit - kolekcja - Horvath - 03-10-2018 Mam pytanie odnośnie niemieckiego wydania Windą na szafot. Jak z jakością obrazu w tym wydaniu i czy można wyłączyć niemieckie napisy ?.Zastanawiam się nad wydaniem od Criteriona ale to niemieckie jest teraz za 7 euro. Dzięki. RE: misfit - kolekcja - misfit - 03-10-2018 (03-10-2018, 15:57)wolfman napisał(a): Tak przy okazji , ten Ronin zapowiedziany w steelbook to remaster czy stare wydanie? A wydaje Arrow ? Nie ? To masz odpowiedź ![]() Jeśli specyfikacja na zavvi się sprawdzi to wychodzi na to, że to będzie ta sama płyta co w tym wydaniu z 2007r. (03-10-2018, 18:49)Horvath napisał(a): Mam pytanie odnośnie niemieckiego wydania Windą na szafot. Jak z jakością obrazu w tym wydaniu i czy można wyłączyć niemieckie napisy ?.Zastanawiam się nad wydaniem od Criteriona ale to niemieckie jest teraz za 7 euro. Dzięki. Tak, z poziomu menu można wyłączyć niemieckie napisy. Niemieckie wydanie bazuje na tym samym odrestaurowanym transferze co Criterion, tyle, że jest nieco inne kadrowanie. Wydania europejskie mają AR 1.37:1, a USA 1.66:1. Na caps-a-holic możesz zobaczyć różnice w kadrowaniu, w 1.37:1 jest trochę więcej informacji u góry i u dołu ekranu. Obraz ogólnie spoko i jak na Studio Canal to kompresja trzyma całkiem przyzwoity poziom (chociaż Criterion pod tym względem ma troszkę przewagę), poza tym, że gdzieniegdzie w ciemnych scenach mam wrażenie, że obraz jest trochę poprzepalany (reflektory samochodowe, światła latarni, neony sklepowe), ale niemal tak samo jest w Criterionie. Natomiast stanowczo odradzam wydanie francuskie ze skopanym zakresem dynamiki obrazu i innymi anomaliami. (03-10-2018, 16:14)shaman72 napisał(a): Jak się Tobie podobał trzeci sezon Twin Peaks ?? Wiedziałem, że z Lynchem łatwo nie będzie, były momenty, że się na niego złościłem bo miałem wrażenie, że ewidentnie trolluje widzów (np. do pewnego momentu myślałem już, że Dougiemu się nie polepszy ) ale ogólnie cieszę się, że powstał ten trzeci sezon i dostaliśmy odpowiedzi na większość pytań, a resztę trzeba sobie dopowiedzieć. I niech tak już zostanie. Chociaż pewnie za X lat wyjdzie Missing Pieces dla trzeciego sezonu ![]() Płyt jeszcze nie widziałem, dopiero dzisiaj dotarły - najpierw zabieram się za dodatki, później przyjdzie czas na książkę Sekrety Twin Peaks, której jeszcze nie czytałem (chociaż słyszałem co mniej więcej się w niej znajduje), a następnie przyjdzie czas na powtórkę trzeciego sezonu. Ale to już raczej przyszły rok. RE: misfit - kolekcja - misfit - 21-11-2018 Aktualizacja za ostatnie dwa miesiące. ![]() A Quiet Place oraz Christine z Włoch. Ten pierwszy posiada pl wersję zarówno na płycie UHD jak i dołączonej płycie BD. O MI szerzej pisałem w tym miejscu. ![]() Zimną wojnę udało się złapać jeszcze przed tą podwyżką od zdobytych nagród i nominacji ![]() Phenomena to z kolei remaster od Arrow. I na deser jeszcze ciepły pakiet Bergmana z 39 filmami i dołączoną 248-stronicową książką. Na żywo robi wrażenie i wciąż nie mogę wyjść z podziwu jakim cudem go wycenili na $150. Jeśli ktoś jest zainteresowany tym wydaniem to radziłbym nie zwlekać z zakupami. Na filmoskopie znajdziecie info co się znajduje na poszczególnych płytach (opis autorstwa dwk). Kilka fotek tego wydania: Coś tam jeszcze na Black Friday wpadnie, ale to już przy następnej okazji... RE: misfit - kolekcja - Marioo - 21-11-2018 Szkoda tylko, że praktycznie każde z tych wspaniałych wydań antologii (Wajda, Kieślowski, Spielberg, Eastwood, John Wayne) ma takie a nie inne mocowania płyt. Polański pewnie będzie taki sam. Strach wyciągać płyty, żeby się nie porysowały. RE: misfit - kolekcja - Mefisto - 21-11-2018 Kurde, olbrzymi ten Bergman :O Gdzie ja go postawię? RE: misfit - kolekcja - Wolfman - 21-11-2018 (21-11-2018, 12:44)Marioo napisał(a): Strach wyciągać płyty, żeby się nie porysowały.Wiesz ile płyta musi zebrać rys i jakich głębokich , żeby nie działać? (21-11-2018, 12:25)misfit napisał(a): I na deser jeszcze ciepły pakiet Bergmana z 39 filmamSprawdzałeś ile napisów znajdziesz do tego deseru? Czy też ich nie potrzebujesz? RE: misfit - kolekcja - Bender - 21-11-2018 Haha, wiedziałem, że nie ma się co napinać i robić fotek na szybko To jest epicki set. Moje dwie mikro uwagi to okładka, ten taki velvety-finish (podejrzewam, że będzie się wycierać, a jednak często będzie wyjmowany, wolałbym szlachetny offsetowy mat) i boooklet, który myślałem, że będzie w twardej oprawie. Ale to oczywiście detale. Całość robi niesamowite wrażenie. RE: misfit - kolekcja - misfit - 21-11-2018 (21-11-2018, 12:44)Marioo napisał(a): Szkoda tylko, że praktycznie każde z tych wspaniałych wydań antologii (Wajda, Kieślowski, Spielberg, Eastwood, John Wayne) ma takie a nie inne mocowania płyt. Polański pewnie będzie taki sam. Strach wyciągać płyty, żeby się nie porysowały. Znam Twój ból - mam hopla na punkcie rysek czy opalcowanych płyt więc znając siebie to prędzej czy później te płyty przepakuję do amarayów - tak jak to m.in zrobiłem z Twin Peaks The Entire Mystery ![]() (21-11-2018, 13:08)wolfman napisał(a): Sprawdzałeś ile napisów znajdziesz do tego deseru? Czy też ich nie potrzebujesz? Sprawdzałem i z tego co pamiętam do 5 czy 6 filmów nie znalazłem polskich napisów. Nie sprawdzałem jednak jak z jakością tłumaczenia. Mi wystarczą angielskie napisy, gorzej z rodzinką...
RE: misfit - kolekcja - Wolfman - 21-11-2018 (21-11-2018, 13:39)misfit napisał(a): Mi wystarczą angielskie napisy, gorzej z rodzinką...Właśnie z tego powodu pytam. Niestety cena poszybowała do 225. Poczekam na obniżkę, lub się wyprzeda i będę miał spokojne sumienie. Że też Polański nie może tyle kosztować. Czemu w Polsce są tak cebulowe ceny <płacze> |