![]() |
|
Galapagos - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Galapagos (/watek-galapagos) |
RE: Galapagos - Wolfman - 10-05-2019 (10-05-2019, 12:26)djgromo napisał(a): W Polsce jest taka januszerka, że cen pewnie by nie obniżyli, ale na papierze jest pewien przedział ceny do zbicia. Chciałbym się łudzić, że to możliwe.Po co to komu w obecnej sytuacji? Tu już nie chodzi o ceny, ale o mentalność pewnych pokoleń. Po co kupować jak leci to w tv, albo można pobrać , lub obejrzeć w serwisie. Łudzisz się, że stare pierdoły od 35+ zaczną kolekcjonować nagle filmy , bo ceny spadną? Kolekcjonerstwo trzeba mieć w sobie od młodszych lat. To się raczej w tym kraju i tym ustroju rzadko rozwijało. Na filmwebie, to przez ileś lat jak przeglądałem tam tematy, to nawet nie trafiłem na dyskusję o zakupie danego filmu,a głównie gdzie pobrać . Tutaj masz forum dla kolekcjonerów i co? Garść osób pisze, za dekadę jak wejdzie cyfra, to zamkną serwis
RE: Galapagos - misfit - 10-05-2019 Jak ktoś lubi przepłacać to macie te Disneye zagraniczne UHD na dvdmax. Z pl dystrybucji pewnie byłoby podobnie, jeśli nie drożej...
RE: Galapagos - djgromo - 10-05-2019 Dlatego trzeba cisnąć temat póki jeszcze coś można ugrać. Potem to już nie będzie niczego
RE: Galapagos - malin1976 - 10-05-2019 Temat jest z góry przegrany bo ludzie kupują filmy za granicą , dystrybutorzy w Polsce sprzedają po 100 sztuk danego tytułu więc ceny zbić nie mogą bo ludzie kupują filmy za granicą przez co sprzedaż jest mała ![]() Słucham sobie właśnie spotify przez ps4 podłączone optykiem do Marantza pm6006 i zastanawiam się czy odpalić płytę czy netflix wieczorem
RE: Galapagos - Wolfman - 10-05-2019 (10-05-2019, 13:13)djgromo napisał(a): Potem to już nie będzie niczegoNie jest tak, że już jest za późno? Z drugiej strony coraz częściej poza tym skrzywionym Disneyem, oby to corpo padało za mego żywota , mamy wersję PL. Filmy 4k uhd po 10 euro w promkach w różnych Amazon z "murzyńską" okładką, ale są. Nie jest źle, liczyłem ,że będzie gorzej. RE: Galapagos - Kirek - 10-01-2020 Fragment z dyskusji na Facebooku Galapagos (nazwa konta 'Moje filmy na DVD i Blu-ray'). Dotyczyła ona planowanych wydań filmu "Joker" ale odpowiedź wpisuje się do standardu ile dystrybutor ma do powiedzenia w kwestii tego co i jak wydaje. Pytanie: użytkownik facebook napisał(a):Jaki jest sens wydawania dwóch steelbookow BD ? Nie lepiej po jednym na BD i UHD ?Odpowiedź: Moje Filmy na DVD i Blu-ray napisał(a):Konfiguracja wydań zależy od naszego licencjodawcy, czyli Warner Bros. Jako dystrybutor nie mamy na to wpływu. RE: Galapagos - kryst007 - 08-06-2020 Ładna ściema. Dzisiaj z samego rana przychodzi do mnie kurier z paczuszką zawierającą słynnego "Doktora Żywago" Davida Leana na Blu-ray'u. Zdzieram folię prawie szczęśliwy, na okładce wzmianka o drugiej płycie z dodatkami, a w środku... jedna płyta i jedno miejsce na płytę. Czy ktoś jeszcze posiadający tu na forum to wydanie został tak oszukany, czy ma normalnie dwie płyty?
RE: Galapagos - Mister Tadeo - 08-06-2020 Mam wydanie Blu-ray z 2010 roku i u mnie jest bonusowa płyta DVD z polskim nadrukiem (oznaczona jako nr 2, taka sama jak w edycji 2DVD). RE: Galapagos - MSW - 08-06-2020 Również posiadałem to wydanie i było z jedną płytą. Cały nakład z EAN 7321918274318 jest jednopłytowy i został wydany z informacją/opisem z wydania dwupłytowego. Taka informację uzyskałem kiedyś u dystrybutora. RE: Galapagos - Kirek - 08-06-2020 Czyli poniższe wydanie (klik w okładkę = przejście do wydania w filmoskopie) nie posiada płyty DVD? Czy inni posiadacze mogą to potwierdzić? Jeżeli tak to dopiszę ostrzeżenie w filmoskopie |