![]() |
|
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: O stronie i forum (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-stronie-i-forum) +--- Wątek: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze (/watek-nowa-odslona-filmozercow-opinie-i-komentarze) |
RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Gieferg - 12-10-2016 Cytat:Problem jest , że nie piszesz o nowych soundtrackach - nowościach. Po pierwsze - mało które soundtracki z nowych filmów są dla mnie interesujące na tyle by o nich pisać (z całego MCU chyba tylko soundtrack do pierwszego Iron Mana zapadł mi w pamięć i byłbym skłonny go kupić). Po drugie - nie ma za bardzo o czym pisać w przypadku gdy film ma tylko jedno wydanie soundtracku. A z tymi nowszymi często tak jest (ewentualnie jest score i osobno składanka z piosenkami, z których większości nawet nie ma w filmie - tego typu płyty mnie z zasady nie interesują, choć zdarzają się wyjątki). Cytat:PS Może warto by było pod okładkami dodawać listę utworów? Są linki do recenzji, a w recenzjach są listy utworów. Mister Tadeo napisał(a):Jeśli możesz, to czy mógłbyś mi zostawić Lethal Weapon? Pewnie. Nawet miałem pytać, czy byś o tym nie założył tematu. Ja w sumie wiem o trzech wydaniach muzyki z jedynki, jednym z dwójki i trójki i tyle, Bo czwórka chyba normalnego soundtracku nie miała wydanego. Meaner napisał(a):Chociaż chodzą mi po głowie plany zakupu soundtracków do Gladiatora, Transformersów i Piratów z Karaibów. W przypadku Transformers (2007) może to nie być takie proste. Co do Piratów - przymierzam się do zakupu AWE, jak dla mnie zdecydowanie najlepszy soundtrack z serii (film zresztą też). Monica Geller napisał(a):Pomijając oczywiście Dirty Dancing. Co jest oczywistego w pomijaniu Dirty Dancing? To bardzo przyjemna muzyka (film zresztą też)
RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - legolas91 - 12-10-2016 Czy ktoś jest w stanie napisać coś o soundtracku z filmu Patriota ? Ile wydań i które warto kupić ? RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Monica_Geller - 12-10-2016 Właśnie nic nie mam do Dirty dancing Giefuś, dlatego w poprzednim poście napisałam to co niżej. Dla mnie ten film ma jedną z najlepszych ścieżek muzycznych EVER!!! (12-10-2016, 11:28)Monica_Geller napisał(a): Sama kilka posiadam, a tych o których piszesz ja osobiście nie bardzo kojarzę, ale zawsze chętnie posłucham. Pomijając oczywiście Dirty Dancing. RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Gieferg - 12-10-2016 Napisałaś to tak, że wyszło, że "Chętnie posłuchasz, pomijając Dirty Dancing" - jak dla mnie to wskazuje na to, że go NIE posłuchasz, konstrukcja zdania, te sprawy Oczywiście to się z miejsca wydało podejrzane (nie znam chyba kobiety, która nie lubi Dirty Dancing), no ale teraz już wszystko jasne.
RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Mister Tadeo - 12-10-2016 (12-10-2016, 14:00)Gieferg napisał(a): Po drugie - nie ma za bardzo o czym pisać w przypadku gdy film ma tylko jedno wydanie soundtracku.Chyba, że jest to sosundtrack/score znakomity (tudzież wybitny). Kilka takich by się znalazło: 1492 Vangelisa, Dracula Kilara, Heaven and Earth Kitaro... (12-10-2016, 14:00)Gieferg napisał(a): Pewnie. Nawet miałem pytać, czy byś o tym nie założył tematu. Ja w sumie wiem o trzech wydaniach muzyki z jedynki, jednym z dwójki i trójki i tyle, Bo czwórka chyba normalnego soundtracku nie miała wydanego.Dzięki. Tak, czwórka nie miała soundtracku, wydanego w okolicach premiery filmu. Porobię zdjęcia swoich wydań i założę temat. (12-10-2016, 14:00)Gieferg napisał(a): Co do Piratów - przymierzam się do zakupu AWE, jak dla mnie zdecydowanie najlepszy soundtrack z seriiPełna zgoda co do muzyki Zimmera. Score do 3 cz. Piratów jest u nas OOP (chociaż mi jakimś cudem udało się kupić w empiku nówkę w folii). Pozostaje import. Jedynka i dwójka są do kupienia bez problemu w Polsce (ok. 32-35 zł za podwójny album z Perłą i Skrzynią). Cytat:Czy ktoś jest w stanie napisać coś o soundtracku z filmu Patriota ? Ile wydań i które warto kupić ?Chodzi pewnie o score Johna Williamsa do filmu z M. Gibsonem. Jest tylko jedno wydanie z 2000 r. Obecnie jest już wyprzedane (w Polsce i zagranicą). Pozostaje polować na aukcjach internetowych. PS Może warto byłoby utworzyć temat "Muzyka filmowa - dyskusja ogólna" (czy coś w tym stylu) i zamieścić tam posty z kilku ostatnich stron? RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Gieferg - 12-10-2016 Tylko nie wiem za bardzo od którego miejsca wydzielać. To miałby być temat ogólny odnośnie działu o muzyce filmowej, czy temat ogólny o samej muzyce filmowej? Cytat:Chyba, że jest to sosundtrack/score znakomity (tudzież wybitny). Kilka takich by się znalazło: 1492 Vangelisa, Dracula Kilara, Heaven and Earth Kitaro... Można pisać o muzyce, ale już o wydaniach za wiele nie napiszesz. A ja zakładam tematy o tych filmach/seriach, gdzie przydaje się coś w rodzaju przewodnika po wydaniach. RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - MovieShelter - 12-10-2016 Staram sie regularnie poruszac po stronie i mam takie punkty które bym ulepszył: - okno z "mega newsami" nad filmoskopem, jest stanowczo za duze. W laptopie wchodzac na strone widze tylko jego i filmoskop. Wiec nowa osoba, która ciebie odwiedza może nie zauważyć że na dole są inne informacje. Uwazam ze powinno byc to bardziej subtelne jak na onet-cie i innych stronach tego typu. - jaka jest różnica pomiedzy "Najnowsze" i "Aktualności"? - Uwazam ze na samej gorze powinny być promocje, w sensie jako pierwsza rubryka z nowościami. Bo to jest główny wabik. To powoduje lekki brak logiki, bo pod promocjami bedą "Najnowsze" bądź "Aktualności". Dlatego te dwie rubruki umieścił bym z prawej strony.- - pasek z facebookiem, twitterem etc. dal bym w jednej linii nad "mega newsami", bo zajmują dużo miejsca, a jeśli mają być wykorzystane to bedzie jeden jedyny raz. Wiec jak na jednorazową akcję, zajmują za dużo przestrzeni. RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Mister Tadeo - 12-10-2016 (12-10-2016, 14:34)Mister Tadeo napisał(a): Tylko nie wiem za bardzo od którego miejsca wydzielać. To miałby być temat ogólny odnośnie działu o muzyce filmowej, czy temat ogólny o samej muzyce filmowej? Myślę, że od posta nr 105 do 136 - wszystkie są związane z muzyką filmową. Co do drugiego pytania: sam za bardzo nie wiem. Teraz dyskusja tutaj toczy się tak, że część postów pasuje do 1 opcji a część do 2. Masz większe doświadczenie w prowadzeniu różnych for więc może zaproponuj takie rozwiązanie, które byłoby najlepsze. (12-10-2016, 14:43)Gieferg napisał(a): Można pisać o muzyce, ale już o wydaniach za wiele nie napiszesz. A ja zakładam tematy o tych filmach/seriach, gdzie przydaje się coś w rodzaju przewodnika po wydaniach. Jedno nie wyklucza drugiego: można założyć temat z pierwszym postem o wydaniu danego soundtracku a później rozmawiać już o samej muzyce. RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Monica_Geller - 12-10-2016 (12-10-2016, 14:15)Gieferg napisał(a): Napisałaś to tak, że wyszło, że "Chętnie posłuchasz, pomijając Dirty Dancing" - jak dla mnie to wskazuje na to, że go NIE posłuchasz, konstrukcja zdania, te sprawy Faktycznie, trochę dziwnie to napisałam, ale tak czy siak uwielbiam Dirty dancing! RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Kapitan_kusiak - 14-10-2016 Mam mieszane odczucia co do nowej wersji. Z jednej strony wygląda to ciekawiej i porusza szerszą liczbę kwestii. Z drugiej strony trochę przeszkadza mi to, że dział "promocje" nie rzuca się od razu w oczy i w ogóle brakuje mu jakiegoś szczególnego wyróżnienia. |