Filmozercy.com | Forum
Steelbooki/Futurepacki - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Steelbooki/Futurepacki (/watek-steelbooki-futurepacki)

RE: Steelbooki/Futurepacki - ILSA FAUST - 27-10-2024

(27-10-2024, 14:31)Kirek napisał(a):  Jesteś pewny tego PL?

Pewna jest tylko śmierć i podatki Smile

Pre-order składałem jakiś czas temu z kuponem rabatowym i po krótkim researche gdzieś mi mignęły napisy PL ale już nie pamiętam gdzie. Dam znać w tym miejscu jak za kilka tygodni STEEL dostarczy DHL.
Tak czy inaczej, w moim przypadku będzie to zakup na pewno w STEELBOOK oraz na pewno w 4K, bo to ma priorytet ważniejszy niż napisy PL. A u makaronów wyszło najtaniej Smile
Jak nie będzie ostatecznie napisów PL to będę z EN oglądać (co raz częściej tak robię jak mam nawet PL do wyboru). Po drugie, pierwszy seson też mam w STEEL z Italii, który ma tą samą szatę i numerację graficzną na grzbiecie, oczywiście w innych krajach jest ten sam, ale wszystkie dyski będą miały etykiety włoskie. Po trzecie, seson 1 ma napisy PL w wydaniu włoskim, także serial matka (gra o tron) - także wszystko z gry o tron było i jest z Italii, może na zasadzie analogii będą także napisy PL? Jagnie to będą napisy EN.
W razie czego poprawiłem post na "prawdopodobnie" PL

Głównym celem mojego postu jest pokazanie opcji STEELBOOK w temacie STEELBOOK (nie zwyklak) dla filmów które mnie interesują - informacja o 4K oraz PL jest dodatkowa, która może się przydać innym Forumowiczom lub nie, w zależności od preferencji seksualnych Smile

(27-10-2024, 14:31)Mierzwiak napisał(a):  Co to jest Galas Pagos?

Zgadnij Smile
mała podpowiedź: zamówiłeś tam znaki w zwykłym zwyczajnym nudnym zwyklaku.

To jest temat STEELBOOK dla ludzi, który nie tolerują w swojej diecie zwyklaków, więc co Ty tutaj robisz?
Nudzisz się jak zwykle, zwyczajnie?

ps. Lay-out Signs w STEELBOOK 4K bije na łeb na szyję inne wydania w zwyklakach.

RE: Steelbooki/Futurepacki - Kirek - 27-10-2024

(27-10-2024, 15:12)ILSA FAUST napisał(a):  informacja o 4K oraz PL jest dodatkowa, która może się przydać innym Forumowiczom
Jak ma się przydać skoro na pewniaka piszesz coś co z dużym prawdopodobieństwem jest informacją nieprawdziwą?
Weź pod uwagę, że ktoś może na podstawie Twojego wpisu zakupić to wydanie a nie będzie to osoba tak jak Ty, której wystarczy angielski.
Też wtedy obrócisz to w żart o preferencjach seksualnych?
Nie musisz odpisywać, bo pewnie zrobisz z tego elaborat. Po prostu zastanów się na przyszłość czy swoimi postami nie szkodzisz innym.

RE: Steelbooki/Futurepacki - ILSA FAUST - 27-10-2024

(27-10-2024, 15:27)Kirek napisał(a):  Nie musisz odpisywać, bo pewnie zrobisz z tego elaborat.

Krótko jeśli sobie tak życzysz:
To jest dział STEELBOOK, nie dział wydań z wersją PL.
Poprawiłam po Twojej interwencji post na "prawdopodobnie", ok?
Zadeklarowałam, ze podam informację o wersji PL z pierwszej ręki jak tylko DHL dostarczy przesyłkę.
Tak, jak 40% kobiet na świecie jestem BI-seksualna, więc mogę zarówno oglądać z napisami PL oraz z napisami EN Smile

RE: Steelbooki/Futurepacki - ILSA FAUST - 03-11-2024

Są już pre-ordery na Amazon UK na STEELBOOK 4K do kolejnych wydań seriali STAR WARS.
Secure your copy now!

Mandolorian 3 (4K)

https://www.amazon.co.uk/dp/B0DLNSKHPR?psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

[Obrazek: MEX59NE_t.jpg]

Ahsoka 1 (4K)

https://www.amazon.co.uk/dp/B0DLNSVKKN?psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

[Obrazek: MEX59N8_t.jpg]

RE: Steelbooki/Futurepacki - ILSA FAUST - 10-11-2024

Po koniec roku wyjdzie w STEELBOOK 4K wydanie
The Conversation F.F.Coppolla.

Jeszcze nie ma linku ale na pewno będzie stal w USA, nie wiem jak w UE.
Jest to Lionsgate, więc może wyda to w UE StudioCannal
Jak będzie link to wkleję albo ktoś to zrobi mam nadzieję.
O mało nie wtopiłam kasy w zwyklaka w UK bo pojawiło się wznowienie po wyprzedanej kolekcjonerce,
która była cholernie droga i zwartość mała użyteczna (kaseta audio).

STEELBOOK wygląda obłędnie (oczywiście póki nie ma linka to jest gossip only):

[Obrazek: MEXC5YL_t.jpg]

RE: Steelbooki/Futurepacki - sebas - 10-11-2024

(10-11-2024, 15:59)ILSA FAUST napisał(a):  STEELBOOK wygląda obłędnie
Jeżeli ten obrazek ma reprezentować grafikę na blaszaku, to nie wiem czym się tu zachwycać. Co ta kolorystyka ma wspólnego z filmem? Ledwo widać, że Gene Hackaman ma założone słuchawki. Do tego podsłuchiwana para i fragment zerwanej podłogi z końcowej sceny filmu. Wszystko zebrane razem kompletnie przypadkowo, mam wrażenie. Kolejny słaby steelbook zapowiedziany w tym roku. A myślałem, że blaszaka z T1 z "termometrem rtęciowym" (sorki, ale tak mi się skojarzyło, jak zobaczyłem po raz pierwszy miniaturkę grafiki Smile  Wink ) zamiast kręgosłupa w modelu 101 już nic nie przebije...

RE: Steelbooki/Futurepacki - ILSA FAUST - 10-11-2024

A niby o czym jest ten film?
Wszystko co napisałeś się zgadza, z jednym wyjątkiem, faktycznie STEELBOOK do T1 jest paskudny dlatego dysk ze zwyklaka 4K trafi do starego STEELBOOK z wydania HDZETA, która mam, natomiast ten lay-out do Rozmowy jest obłędny - taka moja opinia (czysto subiektywna).
Jeden woli blondynki, drugi rude, trzeci brunetki.
Ja mam w kolekcji wszystkie ale faktycznie czasami STEELBOOK jest paskudny jak teściowa (T1).
W stosunku do lay-out zwyklaka mamy przepaść w przypadku Conversation.

RE: Steelbooki/Futurepacki - HAL 9000 - 28-09-2025

Ładne to:

[Obrazek: 81+T2Q7XQ8L._AC_SL1500_.jpg]

Francja

RE: Steelbooki/Futurepacki - sebas - 31-12-2025

Jest już zapowiedź blaszaka Ben-Hur.

[Obrazek: 5Yyto22.jpeg]

Przyzwoicie to wygląda. Dwa dyski BD-100 na film więc jest spora szansa, że obraz będzie jak należy.

RE: Steelbooki/Futurepacki - Ash-9001 - 10-03-2026

Pytanko, gdzie kupujecie etiu ochronne na steelbooki? Bo by mi się przydało pare Smile