![]() |
|
Rambo - seria - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Rambo - seria (/watek-rambo-seria--220) |
RE: Rambo - seria - Juby - 01-12-2022 (30-11-2022, 16:20)misfit napisał(a): dla samej lepszej kompresji obrazu (ziarno, brak/mniej syfu w ciemnych partiach obrazu, itd.) nie raz sprowadzałem filmy specjalnie z Japonii czy USA i nie miało dla mnie znaczenia, że było sporo drożej. I nie jestem jedynym, dla którego priorytetem nie jest cena, lecz możliwie najlepsza jakość obrazu (i dźwięku).Dla mnie nie jest. Najlepsza jakość obrazu - pewnie, mile widziana, najlepiej przy wszystkich filmach. Ale przepłacać za nią i sprowadzać filmy zza granicy nawet gdy obecna jakość mnie satysfakcjonuje? To tylko dla wyjątkowych, moich najulubieńszych filmów (patrz. Dobry, zły i brzydki). W tym wypadku różnica to 120 zł - dla ciebie może to drobne i 1% wypłaty, dla mnie to sporo (kwota na potencjalnie 2-3 inne filmy, lub gruby komiks do kupienia). RE: Rambo - seria - misfit - 01-12-2022 To co jest dla ciebie satysfakcjonujące, dla innych już takie być nie musi. Proste. Normalną sprawą jest też to, że za lepszą jakość płaci się więcej - spoiler alert... nie dotyczy to tylko filmów ![]() Jeśli wiesz, że na polskich BD różnica w obrazie jest minimalna względem UHD SDR to oznacza, że miałeś okazję porównania tych wydań, więc bardzo proszę o więcej szczegółów w tym względzie
RE: Rambo - seria - Juby - 01-12-2022 Nie miałem okazji, ale żaden Rambo nie jest tak bliski memu sercu, aby dokładać 30-40 zł aby się o tym przekonać.
RE: Rambo - seria - Remek - 11-12-2022 Wstawiam trochę fotek ujęć z polskiego wydania UHD trylogii jak to mniej więcej wygląda. Może komuś pomogą w podjęciu decyzji o ewentualnym zakupie.
RE: Rambo - seria - Gieferg - 11-12-2022 Po fotkach z TV raczej nie ma sensu decydować. Szczególnie takich, na których film wygląda jak coś spod ręki Michaela Baya. RE: Rambo - seria - Remek - 11-12-2022 Pewnie, że fotki robione telefonem nie reprezentują pełnej wartości co do oceny obrazu ale może komuś w jakiś sposób się to przyda. Kolega GOLUMN wrzucił kilka fotek z wydania Blu-ray to pomyślałem, że też coś pstryknę i wstawię z UHD. RE: Rambo - seria - Gieferg - 11-12-2022 Pozostaje pytanie, czy na żywo też masz takie pomarańczowe ludziki?
RE: Rambo - seria - Remek - 11-12-2022 No aż tak to nie. Na żywo trochę inaczej to wygląda
RE: Rambo - seria - prodarek - 11-12-2022 W sumie wyszło całkiem VHS'owo pod względem kolorystyki hehe
RE: Rambo - seria - misfit - 11-12-2022 Na fotkach obraz jest dość mocno wyostrzony, ale to pewnie wina aparatu lub ew. w TV przesadziłeś z suawczkiem ostrości ![]() Jak obejrzysz całość to napisz jak się ziarno w ruchu prezentuje, czy widzisz jakieś niepożądane efekty nadmiernej kompresji, itd. W zagraniczniakach UHD (szczególnie Lionsgate i StudioCanal) czasami jest niezła rzeźnia. |