![]() |
|
Kolekcja kew97 - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Kolekcja kew97 (/watek-kolekcja-kew97) |
RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 01-02-2017 No, lepiej by było jakby na froncie okładki był cały plakat, ale oprócz tego jednego mankamentu te wydania prezentują się bardzo dobrze
RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 19-02-2017 Aktualizacja na luty: Na początek pakiet dwóch filmów Kima Ki-Duka ("Krokodyl" i "Samarytanka") w digipacku. To wydanie bardzo dobrze się prezentuje, jedynie brak napisu na grzbiecie psuje wygląd. Pierwsza część kolekcji Claude'a Leloucha (w tym pakiecie filmy: "We dwoje", "Jedni i drudzy", "Niech żyje życie" i "Rozstania i powroty") I druga część kolekcji Claude'a Leloucha (w tym pakiecie filmy: "Edith i Marcel", "Uwaga, bandyci!", "Podróże rozpieszczonego dziecka" i "Odwaga miłości") Kolekcja filmów nagrodzonych Krzysztofa Zanussiego. W pakiecie filmy: "Struktura kryształu", "Iluminacja", "Barwy ochronne", "Dotknięcie ręki" i "Persona non grata" Serial "Sfora" Wojciecha Wójcika "Mgła", "Coś" i "Łowcy wampirów" Johna Carpentera "Z Tobą lub bez Ciebie", "Wonderland" (niestety tylko lektor) i "Kodeks 46" Michaela Winterbottoma "1492: Wyprawa do raju" i "American Gangster" Ridleya Scotta i "Nim diabeł dowie się, że nie żyjesz" Sydneya Lumeta "Labirynt" Jima Hensona (z wymiany z matwiko - jeszcze raz dzięki ), "Błękitna nuta" Andrzeja Żuławskiego (z wymiany z DanSavio - również jeszcze raz dzięki ) i "Wojna polsko-ruska" Xawerego Żuławskiego"Psychol" Gusa Van Santa, dwupłytówka "Ludzkich dzieci" Alfonso Cuarona i "Incepcja" Christophera Nolana "Idol" Todda Haynesa, "Rushmore" Wesa Andresona i "Moja droga Wendy" Thomasa Vinterberga "Wrota do piekieł" Sama Raimi'ego, "Świat według T.S. Spiveta" Jean-Pierre'a Jeuneta i "Love & Mercy" Billa Pohlada "Buena Vista Social Club" Wima Wendersa, "Para na życie" Sama Mendesa i "Burton i Taylor" Richarda Laxtona I to wszystko
RE: Kolekcja kew97 - Wolfman - 19-02-2017 Ten jeden niebieski krążek to taki nieśmiały krok w kierunku zmian? RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 19-02-2017 To nie pierwsze BD w mojej kolekcji. "Wojnę polsko-ruską" na niebieskim nośniku kupiłem skuszony dodatkami, których na DVD nie ma wcale. Ponadto dużo bardziej podoba mi się okładka tego wydania niż DVD ![]() Tak drastycznych zmian, że przestanę kupować DVD nie będzie, bo tak jak już było wiele razy pisano na forum mała część wydawana jest na BD z polskim tłumaczeniem. Dla przykładu, z tej aktualizacji oprócz "Wojny polsko-ruskiej" chyba tylko "American Gangster" i "Incepcja" jest do dostania z polskim tłumaczeniem na BD. Z drugiej strony nie mówiłem nigdy, że niebieski krążek całkowicie odrzucam więc jakieś pojedyncze egzemplarze się pojawiają i będą pojawiać, może i coraz więcej, bo ceny coraz lepsze
RE: Kolekcja kew97 - matwiko - 19-02-2017 Ładne te pakiety. Jeżeli Idol z Allegro to chyba tez brałem udział w tej licytacji. Bardzo rzadko pojawia się ten tytuł, gratuluje RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 19-02-2017 Te pakiety Leloucha jeszcze niedawno się walały na allegro po 40 zł za jeden, a teraz ani jednej sztuki. Znalazłem w CeX w dobrej cenie i kupiłem, bo dużo słyszałem o jego twórczości, a jeszcze niczego nie widziałem. Zanussi podobnie. Widziałem tylko "Obce ciało" i trochę (a nawet bardzo) się zraziłem, ale to obok "Serca na dłoni" podobno jego najgorszy film. Te na pewno będą lepsze, bo to docenione klasyki i dużo osób mi je polecało, to postanowiłem nadrobić ![]() Tak, "Idol" z allegro. Długo polowałem, ale wreszcie się udało. Dzięki
RE: Kolekcja kew97 - kryst007 - 20-02-2017 Pakiety rzeczywiście fajne, jak i całe zakupy. Gdzie i za ile dostałeś "Rushmore" Andersona? RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 20-02-2017 Dzięki "Rushmore" z CeX za 10 zł.
RE: Kolekcja kew97 - joshua - 20-02-2017 Gratuluję kolekcji i świetnych tytułów. Duży plus za "1900 Człowieka Legendę" Tornatore, klasykę PL (Zanussi i Żuławski) oraz jako wieloletni fan U2 za koncert "360 Rose Bowl". Masz "nosa" do trafiania na rarytasy! Pozdrawiam. RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 20-02-2017 Dzięki ![]() Żuławskiego jeszcze "Opętanie" w pakiecie Isabelle Adjani (bo innego wydania w Polsce nie ma) i będę miał komplet jego filmów wydanych w Polsce. Jako fan U2 Również pozdrawiam
|