Filmozercy.com | Forum
Arrow Video - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy)
+--- Wątek: Arrow Video (/watek-arrow-video)

RE: Arrow Video - Pan Anatol - 27-04-2020

Ja zamówiłem pierwszego dnia wyprzedaży, wysłali tydzień później w czwartek, w poniedziałek było w Polsce, a u mnie w środę. Więc jeśli jest już wysłane, to w sprzyjających warunkach trzeba czekać koło tygodnia od tego momentu. Jeśli chodzi o "Item Leaving the UK", to ten status zmienia się chyba dopiero wtedy, gdy paczka trafia do Polski. Więc całkiem możliwe, że w mniej sprzyjających warunkach transport między UK a Polska trwa te kilka dni.

RE: Arrow Video - HAL 9000 - 27-04-2020

Ja próbowałem u nich zamawiać na początku kwietnia i wyskakiwał jakiś błąd na ich stronie. Nie mogłem dokończyć zamówienia. Wcześniej takich problemów u nich nie miałem. Na szczęście większość tego co chciałem było później na Zavvi i w tej samej cenie, więc...
Nie to nie.

RE: Arrow Video - Mefisto - 27-04-2020

(27-04-2020, 16:00)Dziel napisał(a):  Pierwszy raz zamawiałem z ich strony ile średnio czeka się na paczkę?

Ta pierwsza przyszła w przeciągu paru dni. Dlatego nie wiem o co kaman z drugą - pewnie MIA.

RE: Arrow Video - Redrum - 27-04-2020

Ja zamówiłem od nich 12 tytułów 10 kwietnia i wciąż czekam.
W tym samym czasie wziąłem jeszcze 3 filmy z Zavvi (też od Arrow) i te już są.
Chyba mają jakieś drobne problemy.

I pokazują się jako niewysłane (na koncie Arrow, o ile je masz)? Faktycznie, obok problemów z pocztą są też chyba jakieś problemy z rozsyłaniem - np. moje zestawy Kieślowskiego i Rohmera, które miały premierę już tydzień temu, nadal nie zostały wysłane i tak chyba miał każdy, kto zamówił je od nich bezpośrednio.

Na koncie Arrow widnieją jako wysłane. Nawet dostałem Tracking Number.
Ostanie info: Wednesday 22 April 10:30pm Sender preparing item.
Czyli utknęły gdzieś między GB a Polską (chyba?)
Kieślowskiego zamawiałem na Zavvi i też nie ma. Wczoraj dostałem info od Zavvi, że ich dostawca (czyli mniemam, że Arrow) nie wie kiedy będzie miał ten zestaw w magazynie.

Jeśli ostatni status to "Sender preparing item", to chyba znaczy, że poczta w ogóle tego jeszcze nie dostała (wówczas byłoby coś w rodzaju "Item received at"). Więc wygląda to zdecydowanie na jakieś problemy po stronie Arrow. Przynajmniej, o ile system trackingowy działa prawidłowo, nic nie zginęło na razie, wystarczy trochę poczekać.

RE: Arrow Video - Dziel - 27-04-2020

Ja czekałem ponad tydzień czasu zanim wysłali paczkę. Zamówiłem filmy 12.04 a wysłali 23.04 obecnie na trackingu mam status " in transit" więc już raczej powinno przyjść. Wolałem dopłacić te kilka £ więcej za wysyłkę ale za to filmy przyjdą w 1 paczce a nie tak jak z Zavvi wszystko osobno.

Też tak uważam i póki co nie panikuję.

RE: Arrow Video - Pan Anatol - 30-04-2020

Dostałem maila z wiadomością, że rozesłali już wszystkie zamówienia z wielkanocnej przeceny, a zaraz potem informację o wysyłce zestawu Kieślowskiego (i nowego Rohmera, bo niestety nie załapałem się na ten pierwszy zestaw). Smile