![]() |
|
Kolekcja kew97 - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Kolekcja kew97 (/watek-kolekcja-kew97) |
RE: Kolekcja kew97 - joshua - 21-02-2017 (20-02-2017, 17:13)kew97 napisał(a): Dzięki Dzięki! A tak z ciekawości to box Żuławskiego (Rekonstrukcja Kino Polska) to gdzie kupiłeś i czy drogo?
RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 21-02-2017 Niecały rok temu na olx za 40 zł + przesyłka
RE: Kolekcja kew97 - DanSavio - 21-02-2017 Był ostatnio za pięć dyszek. Chwila nieuwagi i box już sprzedany był. :D RE: Kolekcja kew97 - kryst007 - 21-02-2017 (21-02-2017, 16:43)DanSavio napisał(a): Był ostatnio za pięć dyszek. Chwila nieuwagi i box już sprzedany był. Tak, też widziałem ten pakiet. Z chęcią bym kupił, ale na nieszczęście nie miałem już pieniędzy na kupowanie filmów w tym miesiącu. RE: Kolekcja kew97 - joshua - 21-02-2017 To fakt. Czasami okazje się trafiają. 40-50 zł to bardzo dobra cena za ten box dlatego refleks się liczy! A mam pytanie jeszcze o jakość obrazu a szczególnie dźwięku. Andrzej Korzyński, kompozytor muzyki do filmów Żuławskiego, chwalił, że muzyka po rekonstrukcjach brzmi świetnie. Nie wiem tylko czy mówił o tych 3 tytułach czy może o pozostałych wydanych za granicą? RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 21-02-2017 Jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia, szczególnie dlatego że jest on nieanamorficzny. Te filmy są chyba wydane jeszcze przed rekonstrukcją, bo oglądałem "Trzecią część nocy" na TVP Kultura po rekonstrukcji i zarówno obraz jak i dźwięk były dużo lepsze. RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 02-04-2017 Update: Na początek serial "Berlin Alexanderplatz" Rainera Wernera Fassbindera Trzy filmy dokumentalne Karola Jałochowskiego "Następny jesteś ty", "Gość" i "Blair Witch" Adama Wingarda "Zapach kobiety" Martina Bresta, "Dróżnik" Toma McCarthy'ego i "Duma i uprzedzenie" Joe Wrighta "M. Butterfly" Cronenberga (jego ostatni film, którego brakowało mi do kompletu), dwupłytowy "Dom latających sztyletów" Zhanga Yimou i "Coś za mną chodzi" Davida Roberta Mitchella "Intensywna terapia" Sidney'a Lumeta, "Narodziny" Jonathana Glazera i "Córka mojego kumpla" Juliana Farino "Piano Bar" Claude'a Leloucha, "Elling" Pettera Næssa i "Żona doskonała" Francoisa Ozona "Lewiatan" Andrieja Zwiagincewa, "Łowcy" Davida Attenborougha i "Hobbit: Bitwa Pięciu Armii" Petera Jacksona "Trzeba zabić tę miłość" Janusza Morgensterna, "Kochankowie roku tygrysa" Jacka Bromskiego (CD+DVD) i "Córki dancingu" Agnieszki Smoczyńskiej "Europa Europa", "Trzeci cud" i "W ciemności" (z autografem zdobytym na spotkaniu z reżyserką po seansie "Pokotu") Agnieszki Holland i "Serce na dłoni" Krzysztofa Zanussiego "Lektor" Stephena Daldry'ego, "Ile waży koń trojański?" Juliusza Machulskiego i "Jak się pozbyć cellulitu" Andrzeja Saramonowicza "Breezy" Clinta Eastwooda, "Speed Racer" sióstr Wachowskich i "Pirania" Alexandre'a Aji Jeszcze na "Made In Poland" Przemysława Wojcieszka zdobyłem autograf podczas spotkania po projekcji "Knives out", ale akurat pożyczyłem znajomej i zdjęcie będzie następnym razem
RE: Kolekcja kew97 - Kirek - 02-04-2017 (02-04-2017, 16:39)kew97 napisał(a): "M. Butterfly" Cronenberga (jego ostatni film, którego brakowało mi do kompletu)Gratuluję
RE: Kolekcja kew97 - kew97 - 02-04-2017 Dzięki ![]() Co dziwne, kupiłem to w Carrefourze za 8 zł. Musiała im zalegać w magazynie ta jedna sztuka
RE: Kolekcja kew97 - Kirek - 02-04-2017 Trzeba przyznać, że masz dar do wynajdowania niezłych okazji. To nie pierwszy tytuł, który jest trudno dostępny a Tobie udaje się znaleźć go po rewelacyjnej cenie. |