![]() |
|
Film roku - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie) +--- Wątek: Film roku (/watek-film-roku) |
RE: Film roku - Mierzwiak - 20-12-2024 Alfabetycznie: - Dune: Part Two - The Substance - The Wild Robot Choć najlepszymi filmami jakie widziałem w tym roku w kinie i tak pozostają powtórkowe seanse w Multikinie: Matrix, Trylogia Władca Pierścieni i Siedem. Najgorszy film roku: Remake Udający Sequel Gladiatora RE: Film roku - Juby - 20-12-2024 @Gieferg, Już drugi rok z rzędu trzeba ci przypominać, że temat "Film roku" = "Najlepszy film roku", a nie "bylejaki film roku" ![]() Widziałem 33 filmy z 2024, ale przede mną jeszcze z 5-6, więc wstrzymam się z typowaniem mojego ulubieńca. RE: Film roku - pearlzfan - 20-12-2024 (20-12-2024, 12:15)Mierzwiak napisał(a): - Dune: Part TwoO! U mnie identycze podium, ale najlepszym 2024 uznaję Substancję. Genialnie poyebany ![]() Pierwszy raz w życiu widziałem jak ludzie wychodzą z kina w trakcie seansu. Polecam
RE: Film roku - djgromo - 20-12-2024 Dla mnie również Substancja była najlepszym filmem. RE: Film roku - Gieferg - 21-12-2024 Mefisto napisał(a):Poor Things dałeś 8 Poor Things to film z 2023 roku. Polskie daty premier mam gdzieś. RE: Film roku - Mefisto - 21-12-2024 No spoko - czyli widziałeś go w 2023?
RE: Film roku - Juby - 22-12-2024 (20-12-2024, 12:15)Mierzwiak napisał(a): - The Substance (20-12-2024, 14:00)pearlzfan napisał(a): O! U mnie identycze podium, ale najlepszym 2024 uznaję Substancję. Genialnie poyebany (20-12-2024, 17:18)djgromo napisał(a): Dla mnie również Substancja była najlepszym filmem. No dobra, to i ja nie będę czekał i przyłączę się do kolegów. Substancja FTW! Z tym, że u mnie z sali nikt nie wyszedł, a w ostatnich 35 minutach było słychać masę śmiechów
RE: Film roku - Gieferg - 22-12-2024 Cytat:No spoko - czyli widziałeś go w 2023 Film roku to dla mnie najlepszy film jaki miał premierę w danym roku, a nie najlepszy jaki widziałem w danym roku. Jakbym dopiero teraz obejrzał Władcę pierścieni to miałbym go uznać za najlepszy film 2024 roku? A co z filmami, które wyszły zanim sie urodziłem? Ben Hur - film roku 1990? (bo chyba jakoś wtedy go widziałem). Opóźniona polska premeira to tylko jeden z wielu czynnikó sprawiających że film oglądam nie w tym roku, w którym miał premierę, więc tak - Poor Things to najlepszy film jaki widziałem w kinie w tym roku, ale jak dla mnie ten temat nie jest o tym, szczególnie gdy niektórzy podają filmy roku z wielu lat zanim się w ogóle urodzili. Tak więc zostaję przy Beetlejuice, Beetlejuice. Co się może zmienić w dowolnym momencie o ile tylko obejrzę jakiś lepszy film z 2024 roku. Cytat:Już drugi rok z rzędu trzeba ci przypominać, że temat "Film roku" = "Najlepszy film roku", a nie "bylejaki film roku" Powiedział ten co nazwał filmem roku Godzilla Minus One, gdzie nadaje się do czegokolwiek może z 15 minut ![]() A który z tych sześciu które widziałem był niby lepszy? Bezczelnie kalkowany Romulus z dennym finałem? Zasadniczo bezsensowny, tyle że czasami zabawny Deadpool? RE: Film roku - Mefisto - 22-12-2024 (22-12-2024, 10:32)Gieferg napisał(a): Film roku to dla mnie najlepszy film jaki miał premierę w danym roku, a nie najlepszy jaki widziałem w danym roku. Rozumiem, ale nie przesadzajmy. PT w większości cywilizowanego świata miało premierę w 2024, wcześniej był to wyłącznie film festiwalowy + miał jakieś specjalne pokazy w USA. Także trochę co innego niż jakieś specjalne pokazy LOTR w 2024 czy innego dzieła sprzed dekad - szczególnie, że LOTR widziałeś już wcześniej w kinie na premierze (i nie tylko), a PT właśnie w 2024. RE: Film roku - Mierzwiak - 22-12-2024 Festiwalowy czy nie, nieważne, to film z 2023 roku. Oscary też dostał na gali w 2024, czyli za filmy z 2023. |