Filmozercy.com | Forum
Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13)
+--- Wątek: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) (/watek-gwiezdne-wojny-seria-spoilery)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - sebas - 10-04-2018

(09-04-2018, 03:09)pred895 napisał(a):  Czy tylko ja odczuwam po tym trailerze że w filmie o Hanie Solo główny bohater gra tu drugie skrzypce ??

To tylko zwiastun. Czas jaki poświęcono w nim Solo niekoniecznie musi być proporcjonalny do czasu jaki będzie miała ta postać w filmie. Myślę, że Disney raczej unika pokazywania samego Aldena Ehrenreicha, po tym jak pojawiło się tyle plotek na temat jego rzekomo słabej gry aktorskiej w tym filmie. Jak jest na prawdę okaże się po premierze.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Wolfman - 10-04-2018

Patrząc na te nowe części sagi to może być to i prawdą.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Mateusz - 10-04-2018

Dalej mnie ten film nie grzeje. Zwiastun trochę lepszy od pierwszego, ale kompletnie bez emocji. W sumie to młody Lando wypada najlepiej.

(10-04-2018, 08:14)Mateusz napisał(a):  Dalej mnie ten film nie grzeje. Zwiastun trochę lepszy od pierwszego, ale kompletnie bez emocji. W sumie to młody Lando wypada najlepiej.

W przypadku Gwiezdnych Wojen to ja już w ogóle nie sugeruję się zwiastunami. Niewiele mówią o filmie, a nawet mogą wprowadzić w błąd. Przykładowo ostatni zwiastun do Łotra 1 był słaby i dodatkowo sugerował inne zakończenie. W rzeczywistości film był jak dla mnie bardzo dobry i w większości opinii nawet lepszy od Przebudzenia Mocy. Pierwszy zwiastun do Mrocznego Widma - absolutna rewelacja. A sam film? No cóż, nie był aż tak dobry. Poczekajmy. Wolę być rozczarowany zwiastunami, a potem mile zaskoczony podczas seansu, niż na odwrót.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Mateusz - 10-04-2018

Wiadomo. Na razie oceniamy zwiastuny, a nie film. Do kina lecę w dniu premiery, bo to SW, ale nie mam zbyt wysokich oczekiwań. Po tym, co ten film przeszedł zdziwię się, jeśli wyszło z niego coś dobrego.

Ja zamierzam obejrzeć Solo w premierowy weekend. Co do filmu, to staram się być raczej dobrej myśli. Łotr 1 też miał być słaby, bo przykładowo były dokrętki. W rzeczywistości wyszedł bardzo fajny film. Ostatni Jedi niby nie miał większych problemów podczas produkcji, a wyszło słabo. Ostatecznie Solo reżyseruje Ron Howard, a on zna się na rzeczy i generalnie ma w swoim dorobku zdecydowanie więcej dobrych filmów niż złych, moim zdaniem.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Wolfman - 10-04-2018

(10-04-2018, 08:14)Mateusz napisał(a):  W sumie to młody Lando wypada najlepiej.
Nie żartuj. Chewbacca jak zwykle. Mam nadzieję ,że będzie chociaż śmieszny, bo na razie leciały same suchary.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - sebas - 28-05-2018

Czy ktos już widział "Solo"? Ja byłem wczoraj i o ile wrażenia dotyczące  filmu pozytywne, to kolorytyka samego obrazu zupełnie inna od tej prezentowanej w zwiastunach. Był on bardzo ciemny i, jak na mój gust, zupełnie wyprany z kolorów. Czy to tylko moja obserwacja, czy ktoś z Forumowiczów odniósł podobne wrażenie. Ja obejrzałem film w łódzkim heliosie.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Mateusz - 28-05-2018

Parę osób widziało. Wink

http://filmozercy.com/wpis/han-solo-gwiezdne-wojny-historie-recenzja-filmu

Co do obrazu, też oglądałem w Heliosie i obraz był faktycznie ciemny, kolory też mogły być żywsze. Zobaczymy jak wypadanie na płytach.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Wolfman - 28-05-2018

Faktycznie film taki przeciętny jak się wydawało?