![]() |
|
Pierdololo polityczne - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie) +--- Wątek: Pierdololo polityczne (/watek-pierdololo-polityczne) |
RE: Pierdololo polityczne - Mierzwiak - 13-12-2018 (13-12-2018, 13:17)Szczepan600 napisał(a): Jednakże to nadal nie daje popracia zdaniu jakoby to było już „dzieckiem” lub czuło cokolwiek.OK, teraz rozumiem co miałeś na myśli i tak, zgadzam się, że określenie w którym momencie płód jest już człowiekiem a w którym nie to bardzo skomplikowana kwestia. Możemy przyjąć umowną granicę, możemy przyjąć jako wyznacznik np. pojawienie się bicia serca, ale dla mnie to wciąż trudne, więc albo legalizujemy aborcję na życzenie bez względu na tydzień ciąży, albo aborcji na życzenie zabraniamy. To moim zdaniem najlogiczniejsze rozwiązanie. Jest jeszcze kwestia tabletek wczesnoporonnych, ale tutaj powiem szczerze że nie mam sprecyzowanego zdania. Cytat:9 miesiąc to jak dla mnie dziecko. Absolutnie nie zgodziłbmy się, że jest Ok takie dziecko zabijać. Są granice.No widzisz, tylko że dla wielu osób tych granic być nie powinno. Jej ciało, jej sprawa. Cytat:No ale eutanazja też odbywa się np. Na życzenie rodzin. Gdy chory jest w stanie wegetatywnym. Gdy nastąpiła smierć mózgowa. W różnych przypadkach. To mnie interesowało.No tak, ja myślałem tylko o takiej gdy to chory sam podejmuje decyzję o skróceniu swojego cierpienia. W przypadkach o których piszesz - czemu nie? Ale musi być 100-procentowa pewność, że nie ma szans na wyjście z tego stanu. RE: Pierdololo polityczne - Nfsfan83 - 13-12-2018 (13-12-2018, 14:25)Bender napisał(a):(13-12-2018, 13:36)Nfsfan83 napisał(a): ale islam mówi wprost: albo jesteś wyznawcą albo zrobimy ci piekło wyznajesz islam, że tak go bronisz? A co mówi biblia proszę o cytaty. RE: Pierdololo polityczne - Szczepan600 - 13-12-2018 @Mierzwiak Teraz jest fajnie :-) I ja rozumiem, że masz dylemat. Każdy mieć powinien. Ja akurat stanąłem po stronie trzeciej czyli "do czasu", ale jeżeli ty rozpatrujesz to na zasadzie Tak/Nie to twój wybór mnie nie dziwi. Rozumiem go. I tak nawet w swojej opcji uważam, ze to skomplikowane i powinno być ustalane przez całe sztaby naukowe. Jest już moment, gdy to też drugie ciało w twoim. I ok, to jest problem. rozumiem dlaczego ktoś mógłby chcieć aborcji do ostatniego dnia. Jednakże, mam wrażenie, że danie "marginesu czasu na decyzję" wystarczy w tym aspekcie. Niestety to pewne pozbawienie praw do decyzji "co we mnie siedzi", ale zwyczajnie zaczynają kolidować z prawami innej osoby. Tutaj tolerancja się kończy. Społeczeństwo dało szansę A, B i C... tyle wystarczy i niestety teraz opcja D jest już oddanie do adopcji lub wychowywanie. Niby kłóci się to z moimi słowami o "traumach" itp., ale odsetek byłby już tak mały, a szans tak dużo, że niestety nie może być w tym przypadku idealnie. Patologie się zdarzają. A system jaki ja widzę sprzyjałby ich minimalizacji. Według mnie. RE: Pierdololo polityczne - Gieferg - 13-12-2018 Cytat:A co mówi biblia proszę o cytaty. Cytat:Księga Powtórzonego Prawa 13:7-12 RE: Pierdololo polityczne - Szczepan600 - 13-12-2018 Gief, wiesz, ze doceniam cytaty, ale obawiam się, ze obecnie wszystko poza nowym testamentem jest chyba nieaktualne. Może służyć ewangelizacji, ale "rozmija się z prawdą z powodu źle interpretujących słowa Boga Żydów". I to nie żart. To zasłyszane od profesora KUL RE: Pierdololo polityczne - Bender - 13-12-2018 (13-12-2018, 14:51)Nfsfan83 napisał(a): wyznajesz islam, że tak go bronisz? A co mówi biblia proszę o cytaty. Gdzie tu się dopatrzyłeś obrony islamu? Typowa tendecyjność. A cytaty? Proszę https://ateista.pl/showthread.php?tid=12885 Na ten moment nie mam możliwości sprawdzenia, czy nie ma przekłamań, bo ostatni kontakt z biblią miałem 25 lat temu, ale pamiętam niezłe kwiatki. RE: Pierdololo polityczne - Gieferg - 13-12-2018 Cytat: Pierwszy List do Koryntian 14:34-35 Nowy Testament jak widać bardzo aktualny. RE: Pierdololo polityczne - Nfsfan83 - 13-12-2018 A który z zamachowców, które były przez ostatnie parę lat krzyczał "Jezu to dla Ciebie" albo "To dla Boga"??? Bender jesteś ateistą? Wincyj multi-srulti !!! Więcej ubogacania naszych córek, żon i sióstr ![]() https://www.wykop.pl/link/4693299/gangi-islamskich-uwodzicieli-wykorzystaly-ponad-700-dziewczat-i-kobiet-w-uk/ RE: Pierdololo polityczne - Pablo0909 - 13-12-2018 (13-12-2018, 15:23)Nfsfan83 napisał(a): A który z zamachowców, które były przez ostatnie parę lat krzyczał "Jezu to dla Ciebie" albo "To dla Boga"??? Wystarczy, że skatują kogoś, mając na ustach Boga, Honor i Ojczyznę. Nie muszą naśladować muzułmanów. W końcu jesteśmy pępkiem świata i jego zbawicielami A wie ktoś coś, co robi lub zrobił Pinokio w ramach nagłośnionej w mediach "niezależnych", rechrystianizacji Europy?
RE: Pierdololo polityczne - Bender - 13-12-2018 @ Nfsfan83 Strzelasz z czego popadnie, gdzie popadnie. Zdecyduj się o czym rozmawiasz, bo chyba o wszystkim na raz w przypadkowej kolejności. Te gwałty to w imię islamu? To chcesz powiedzieć? Jestem ateistą. |