![]() |
|
djgromo - kolekcja 4K + seriale - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: djgromo - kolekcja 4K + seriale (/watek-djgromo-kolekcja-4k-seriale) |
RE: djgromo - kolekcja 4K + seriale - djgromo - 28-04-2021 Zamawiałem w Amazon.uk, a trailer widziałem kilka miesięcy temu. Ogólnie interesuję się karierą Cage'a i śledzę info w jakich filmach ma grać. Teraz będę pewnie zamawiał Primal tyle, że z Niemiec. Doszła pierwsza część Cannonball Run. W komplecie była też książeczka. Na zdjęciach kilka stron z niej. ![]() ![]() ![]()
RE: djgromo - kolekcja 4K + seriale - djgromo - 02-07-2021 Letnie zakupy, głównie uzupełnienie filmów tematycznych z podgatunku creature/monster. Wiem, że Lake Placid ma 6 części, zamówiłem póki co 3 z czego 2 jeszcze nie doszły. Black Water ma też drugą część dostępną na Blu-Ray tylko za późno się zorientowałem, po tym jak złożyłem zamówienie u Niemców. Najbardziej jestem zadowolony z 6-paka Tremors który kosztował mnie tylko 100 zł. Trylogię Kodu Da Vinci od dawna miałem w planach zakupowych. Tutaj z tego co patrzyłem po opisie chyba na 2-óch płytach przynajmniej jest polski lektor, może komuś się przyda informacja. Primal z Cagem też od dawna chciałem kupić, czekałem tylko aż będę zamawiał z amazonu.de bo wersja międzynarodowa z USA(sprzedawana też w UK) ma region A. Piranie widziałem niedawno obie i zwłaszcza P3D całkiem przyjemnie bawiła. Filmy o rekinach z tej dostawy kupowałem w ciemno. Filmy o aligatorach wyłuskałem głównie z poleceń filmów creature feature. Od siebie polecę jeszcze film Crawl, który od premiery mam w kolekcji i jest naprawdę dobrym kawałkiem kina z dreszczykiem. A, zapomniałem jeszcze o wężach Ten film to złoto. Ogólnie lubię filmy zrobione z jajem, które nie starają się być czymś wiecej niż czystą zabawą. Chciałem dobrać jeszcze Zombeavers tylko akurat nie było na stanie.![]() Kod Da Vinci ![]() Anioły i demony ![]() Inferno ![]() Primal ![]() Tremors/Wstrząsy 1-6 ![]() Tremors/Wstrząsy 7 ![]() Bait ![]() Shark night ![]() Piranha 3D ![]() Piranha 3DD ![]() Snakes on a plane ![]() Open water 1-3 ![]() Black water ![]() Lake Placid Legacy ![]() Rogue
RE: djgromo - kolekcja 4K + seriale - fire_caves - 02-07-2021 Niedawno odpaliłem w ramach eksperymentu Kod Da Vinci na Netflisiu i powiem, że takiego cringe'u to dawno nie widziałem. Wyłączyłem w połowie. Tak więc chyba trylogia Dana Browna pasuje Ci do reszty Piranii i "Termosów" jak ulał
RE: djgromo - kolekcja 4K + seriale - djgromo - 12-05-2022 Wracam po dłuższej przerwie zakupowej. Kilka filmów wziętych w pakiecie przy okazji innych rzeczy i uzupełnienie kolekcji o filmy z Cagem. Byłem ostatnio w kinie na Unbearable weight of massive talent i wyszedł z tego super film (lekki i śmieszny). Pig już oglądałem i okazał się znacznie lepszy niż się spodziewałem. Kult (Wicker Man) będę musiał wymienić ponieważ okazało się (nie sprawdzałem wcześniej), że ta wersja nie posiada pewnych kultowych scen i muszę szukać wersji reżyserskiej. Z tej dostawy oglądałem jeszcze Jiu Jitsu i to chyba najgorszy film jaki widziałem do tej pory. Myślałem że Mortal Kombat Annihilation był słaby, ale Jiu Jitsu to całkowicie nowy poziom gniota Matchstick men ma polską wersję i napisy. Jeśli chodzi o zebranie wszystkich filmów gdzie grał Cage to jestem gdzieś w połowie zbiorów (łącznie zagrał w ok 100 filmach). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: djgromo - kolekcja 4K + seriale - pred895 - 12-05-2022 Wesoły updejt Podziwiam wytrwałość kompletowania gniotów z Nickiem. Osobiście bardzo go lubię, ale muszą to być filmy naprawdę dobre i godne uwagi aby trafiły do mojej kolekcji. Brakuje mi najbardziej: Joe , Pan Życia i Śmierci oraz The Rock.
RE: djgromo - kolekcja 4K + seriale - Mister Tadeo - 12-05-2022 Imponująca kolekcja filmów Cage'a na nośnikach fizycznych. Pewnie największa w Polsce. Wydanie BD "Bez twarzy" z UK jest ocenzurowane. Przynajmniej tak podaje dvdcomare.net: Cut by 0:07 the BBFC. "To obtain this category cuts of 0m 7s were required" (John Travolta with the butterfly knife). Źródło: http://dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=11405#11 RE: djgromo - kolekcja 4K + seriale - Krzych2k - 13-05-2022 Podobnie jak poprzednicy - podziwiam wytrwałość w kolekcjonowaniu gniocików, ale raz dzięki twojemu upowi zapewniłem sobie i przyjacielowi wesoły seans ,,niewesołego miasteczka''. Teraz czekam na jego powrót zza granicy i przejrzymy twoją kolekcję w celu wyboru czegoś równie ciekawego, pozdrówki! RE: djgromo - kolekcja 4K + seriale - pearlzfan - 13-05-2022 Najbardziej mnie w tym zestawieniu intryguje Prisoners of Ghostland. Zajebsta okładka! Ciekawe czy film jej dorównuje? Zakladam jednak, że jest jak z okładkami VHSów w wypożyczalniach: O! To wygląda świetnie! Pewnie będzie zajebsity film! Tymczasem w domu: ale chała!
RE: djgromo - kolekcja 4K + seriale - djgromo - 13-05-2022 Prisoners of the Ghostland mają też slipa i dwustronną okładkę. Dopiero będę oglądał, ale liczę na coś pojebanego pomiędzy Mandy i Willy's Wonderland Zresztą liczy się performance, a nie sam film Pan życia i śmierci wyszedł w stanach w 4K, podobno zwykła płyta Blu-Ray jest region free. Prawdopodobnie z czasem wymienię moje wydanie BD z UK właśnie na nie. Co do kolekcji Cage'a to jeszcze z 20-30 filmów powinienem dostać easy, reszty będzie trzeba intensywnie szukać. ![]()
RE: djgromo - kolekcja 4K + seriale - djgromo - 15-06-2022 Bardzo się cieszę, że udało mi się jeszcze kupić zestaw Underworld. Super wykonanie pudełka i dodatkowe slipy do każdego filmu. 3cia część posiada płytę BD w regionie A, ale miałem dodatkowe wydanie BD z UK więc je sobie po prostu dołożyłem do zestawu. Powrót do przyszłości kupiony na promocji, na zdjęciach miał być gówniany tryptyk podobny do wydania trylogii Predatora, ale doszło wydanie w 2 osobnych pudełkach. Snyder Cut będę oglądał pierwszy raz. Wcześniej miałem zwykłe kinowe wydanie Justice League i tak sobie mi się podobało. Sherlocka dobrałem okazyjnie. Zamówiłem jeszcze duży pack Residenta, idzie z USA więc trochę poczekam na niego jeszcze. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakby ktoś był zainteresowany to mam do sprzedania kody do 5 filmów Underworld z tego zestawu, a oprócz tego: - Underworld 4K - Underworld Evolution BD - Underworld Awakening 3D BD - Underworld Wojny Krwi PL 4K - Sherlock Holmes BD - Justice League 4K |