![]() |
|
Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne (/watek-szczepan600-kolekcja-vhs-dvd-bd-i-inne) |
RE: Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne - Szczepan600 - 06-03-2020 Przeciwnie. Po prostu nie ma na tej półce. Cały Nolan i w zasadzie całe DCEU jest w sekcji 4K (no Squad tylko BD, bo akurat nie lubię). Po prostu nie zmieściły się tutaj :-) BvS uważam za jeden z najciekawszych Superhero ever. Nolan w mojej opinii zrobił przynajmniej 2 porządne Batki, których może nie wielbię, ale lubię. Dodatkowo na DVD mam sporo animacji DC z Batem i JL więc tutaj ten zbiór się nie kończy :-D RE: Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne - Gieferg - 06-03-2020 Cytat:no Squad tylko BD, bo akurat nie lubięTeż akurat nie lubię, dlatego nie ma go na mojej półce wcale
RE: Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne - Szczepan600 - 06-03-2020 Ja akurat za bardzo lubię ogółem adaptacje komiksowe i te postacie, by zrezygnować. Plus to jedyne miejsce, by zobaczyć Jokera Leto :-) RE: Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne - Gieferg - 06-03-2020 Mam na półce zdecydowaną większość wszystkich filmów superheropokrewnych, ze znanych mi (nie liczę animowanych, tych nie kupuje) brakuje chyba tylko SS, Supermana III i IV, Blade'a, Hellboya i Ghost Ridera (na razie też Dark Phoenix i najnowszego Spider-Mana, ale te kiedyś pewnie dokupię), ale jeśli po obejrzeniu stwierdzam, że było zupełnie do dupy i więcej do tego nie wrócę, to nie kupuję, zdarza się jednak, że po latach zmieniam zdanie - tym sposobem do kolekcji wpadł choćby Batman & Robin, pewnie jakieś 17-18 lat po tym jak go ostatni raz widziałem. W kwestii SS - ilekroć mnie nachodziła myśl, żeby jednak kupić, przypominałem sobie jak tam wyglądał finał oraz kto jest głównym złym i biegające po ulicach stworki i znowu mi się odechciewało (podobna sytuacja jak z Terminator Genisys i Jaiem Courtneyem). Ale Joker Leto akurat jest spoko, jeśli kiedyś się zdecyduję na ten film, to głównie dla niego. RE: Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne - Juby - 06-03-2020 Joker-Leto to główny powód, żeby do tego nie wracać. Ja też nie mam go na półce i choć występuje w nim Batman, to nie planuję go kupić.Szczepan600 napisał(a):Nolan w mojej opinii zrobił przynajmniej 2 porządne Batki W mojej nawet trzy, z czego jeden wyjątkowy, który z każdym rokiem wydaje mi się być bat-filmem nie do przebicia. RE: Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne - Szczepan600 - 06-03-2020 No ja jestem jednak Team Burton, bo Batman Powraca to mój ideał :-) No i mocno czekam na nową odsłonę, bo czuję w kościach Batmanowe Top3. RE: Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne - djgromo - 06-03-2020 Obejrzałem ostatnio pierwszy raz 2 Batmany z Keatonem i jak dla mnie za duży kicz z tego wyszedł. O niebo lepiej wypadł dla mnie Nolan, a nawet Batman w interpretacji Snydera. Co do Leto to już pisałem, że dla mnie on i Margot Robbie uratowali Suicide Squad i chętnie zobaczyłbym osobny film z nimi gdzie robią skok stulecia i na koniec im się udaje czy coś w tym guście. Pattinson jako Batman wygląda ciekawie, przynajmniej coś świeżego. Mogliby by zrobić film na podstawie fabuły z gry Arkham Asylum. RE: Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne - Gieferg - 06-03-2020 Cytat:ostatnio pierwszy raz 2 Batmany z Keatonem
RE: Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne - Marioo - 06-03-2020 (06-03-2020, 20:04)Szczepan600 napisał(a): Wyjątki mogą stanowić płyty z autografami, bo one mają osobna półkę. Mógłbyś wymienić jakie filmy masz z podpisami, kto się na nich podpisał i w jakich okolicznościach? RE: Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne - Szczepan600 - 06-03-2020 Marioo -> Szczerze jest tego naprawdę za dużo by wymienić każdy jeden :-D Ale 98% to reżyserzy na swoich filmach. Od Argento, przez Romero, Stana Lee, Gilliama, Ferrarę, Kevina Smitha, a na Smarzowskim kończąc (i wielu innych, co jasne). Zbieram to na dwa sposoby. Jeden to sam jadę gdzieś i na festiwalu zgarniam autograf. Dwa... jestem biedny więc daje film koledze (lub on coś kupuje na miejscu), który tam jedzie i on zgarnia autograf :-D |