![]() |
|
HAL 9000: Archiwum - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: HAL 9000: Archiwum (/watek-hal-9000-archiwum) |
RE: HAL 9000: Archiwum - misfit - 17-07-2023 (17-07-2023, 11:44)Mefisto napisał(a): Jaki trop, skoro masz oddzielną rubrykę do wysyłki i oddzielną do płatności. Obie zresztą wypełnione po brzegi. Dobra, dobra... ale odpowiedz na proste pytanie - używałeś paypala na wowhd, czy też nie?
RE: HAL 9000: Archiwum - Mefisto - 17-07-2023 Nie, bo paypal żydzi ponad miarę. RE: HAL 9000: Archiwum - misfit - 17-07-2023 Dzięki. Czyli Mefisto i Kulcikriu nie korzystają z paypala podczas zakupów na wowhd i za każdym razem przesyłka była źle zaadresowana, tylko z miastem i kodem pocztowym na paczce. Misfit - zawsze korzystał z paypala podczas zakupów na wowhd i za każdym razem przesyłka była prawidłowo zaadresowana. Jeszcze niech HAL się wypowie i jeśli też korzysta z paypala to wtedy będzie względna jasność, lub trzeba będzie szukać innego tropu
RE: HAL 9000: Archiwum - Mefisto - 17-07-2023 Ponownie: co ma do tego paypal? Osobno wypełniasz adres dostawy, którego na paypalu i tak nie masz, więc nie wiem w co teraz grasz. RE: HAL 9000: Archiwum - Cisek - 17-07-2023 Bywają sklepy, które przy płatności PayPalem nadrzędnie zaciągają adres właśnie z niego. Myślę, że do tej sugestii zmierza śledztwo misfita, to alternatywne rozwiązanie mogłoby pomijać jakiś ich błąd w systemie obsługi zamówień .
RE: HAL 9000: Archiwum - misfit - 17-07-2023 Mefisto - mylisz się. Wybieram płatność paypal na wowhd i w okienku na stronie paypala podaję adres do wysyłki i z której karty ma mi pociągnąć kasę. Nie wykluczam, że jest to właśnie sposób na ominięcie tego buga z wowhd z niepełnym adresowaniem przesyłek przy płatności bezpośrednio na ich stronie. Aha - za pośrednictwo przy płatności paypalowi odpalam dokładnie 0,000$, więc ogólnie nie wiem o czym do mnie rozmawiasz z "paypal żydzi ponad miarę"
RE: HAL 9000: Archiwum - kulcikriu - 17-07-2023 No to czekam.na info od HALa
RE: HAL 9000: Archiwum - Mefisto - 17-07-2023 (17-07-2023, 13:16)misfit napisał(a): Wybieram płatność paypal na wowhd i w okienku na stronie paypala podaję adres do wysyłki i z której karty ma mi pociągnąć kasę. Nie wykluczam, że jest to właśnie sposób na ominięcie tego buga z wowhd z niepełnym adresowaniem przesyłek przy płatności bezpośrednio na ich stronie. OK, ale to nie zmienia faktu, że pełny adres mam zarówno w Billing info, jak i Shipping to. Więc jeśli płacę kartą to i tak ten adres mają, nie muszą go kopiować ze stron płatności. I tak wracamy do tego, że pracują tam nieogary przypuszczalnie o imieniu Ahmed albo Ngonyo. Bo to jest pierwsza taka sytuacja ever, żeby renomowany sklep nie potrafił zaadresować paczki mając do wglądu wszystkie dane. Cytat:za pośrednictwo przy płatności paypalowi odpalam dokładnie 0,000$, więc ogólnie nie wiem o czym do mnie rozmawiasz z "paypal żydzi ponad miarę" Przewalutowanie mają mocno zawyżone. To jest średnio dyszkę więcej niż mój bank, czasem więcej. Zatem tak: żydzą Zresztą współzałożycielem paypala jest Żyd, także nihil novi
RE: HAL 9000: Archiwum - misfit - 17-07-2023 (17-07-2023, 14:15)Mefisto napisał(a): OK, ale to nie zmienia faktu, że pełny adres mam zarówno w Billing info, jak i Shipping to. Więc jeśli płacę kartą to i tak ten adres mają, nie muszą go kopiować ze stron płatności. I tak wracamy do tego, że pracują tam nieogary przypuszczalnie o imieniu Ahmed albo Ngonyo. To już ustaliliśmy, że ewidentnie mają jakiegoś buga na stronie i ogólnie są nieogarami. I próbujemy dociec dlaczego jednym przesyłki przychodzą prawidłowo zaadresowane, a innym nie... (17-07-2023, 14:15)Mefisto napisał(a): Przewalutowanie mają mocno zawyżone. To jest średnio dyszkę więcej niż mój bank, czasem więcej. Jeśli mają przewalutowania na złotówki zawyżone w stosunku do Twojego banku to czy nie rozważałeś wybrać opcji żeby nie wykonywali przewalutowania? ![]() I tak wtedy Visa lub Mastercard i bank sobie przytulą kilka procent od transakcji. Rada na to jest jedna - konto walutowe. Właśnie zastanawiam się jakim cudem jeszcze się uchowałeś, że wciąż go nie posiadasz - szczególnie przy Twoich ilościach zamówień w zagranicznych sklepach
RE: HAL 9000: Archiwum - Ethan - 17-07-2023 A jaki czas dostarczenie płyt jest z tego WOWHD? |