![]() |
|
Półeczki Jubego - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Półeczki Jubego (/watek-poleczki-jubego) |
RE: Juby i jego półeczka - Juby - 02-10-2019 OLX, egzemplarz dodawany do odtwarzaczy z lepszą okładką (bez czerwonego paska z napisem "BLU-RAY" pod logiem Blu-ray na pudełku). A tutaj coś w nawiązaniu do dyskusji sprzed dwóch lat. Na włoskim amazonie trafiła się fajna promocja, -70% na wydanie jednej z moich ulubionych serii filmowych. Seanse Creedów (w tym materiałów dodatkowych, w których prezentowane był fragmenty Rockych w full HD) sprawiły że zachciało mi się zrobić blupgrade. Niestety, przez moją niekompatybilność z tym sklepem, nie udało mi się założyć konta na czas i promocja szybko zmieniła się w -64%, co przy otrzymanej cenie razem z kosztami dostawy dawało ponad 85 zł. Na moje szczęście ktoś na allegro wystawiał to samo również za 85 zł, więc darowałem sobie przygody z amazonem i na swój egzemplarz czekałem tylko 2 dni. Wydanie slim - takiego szukałem, zajmuje mniej miejsca na półce i nie ma zbędnych oznaczeń wiekowych na froncie. Empik z promocji drugi film za pół ceny. Wyjmuję z tekturek, a tam niespodzianka. Inne okładki niż do filmów Burtona! Pasują do siebie jak garbaty do ściany. Będzie trzeba coś z tym zrobić i chyba już wiem co.
RE: Juby i jego półeczka - shaman72 - 02-10-2019 Fallout’a też muszę nabyć do kolekcji.Przypomniałeś mi o tym swoim postem ![]() Będę dzisiaj w MM, to poszperam. RE: Juby i jego półeczka - Juby - 27-12-2019 Ostatnie trzy miesiące. ![]() 6 filmów z promocji empik "3 za 2" (tylko dzięki temu uzupełniłem swoją bat-kolekcję o BvS, bo kosztował mnie 2 gr ), Kroniki Sary Connor z OLXa, Odlot z CD Project ze slipcase od Mister Tadeo (jeszcze raz bardzo dziękuję), a Ostatni samuraj i Toy Story 4 znalezione przedwczoraj pod choinką.
RE: Juby i jego półeczka - Juby - 25-03-2020 Do kolekcji dołączyli Iniemamocni 2 oraz to, czego tak pozazdrościłem Szczepanowi600. ![]() Tak, zrobiłem to za co często krytykuję użytkowników tego forum - kupiłem filmy dla pudełka. Ale w przypadku Batmana, którego jestem wielkim fanem, robię wyjątki. Odkąd tylko zobaczyłem po raz pierwszy wydanie zbiorcze Batmanów 1989-1997, chciałem je mieć. Niestety, to były czasy przed internetem, a w żadnym sklepie w moim mieście nie mogłem dostać wydania w pudełku. Przez to zbierałem je osobno, najpierw Powrót Batmana (był to prawdopodobnie pierwszy film na DVD - wydanie niegazetowe - jaki znalazł się w mojej kolekcji), później Batman i Robin, potem Batman Forever, a pierwszego Batmana, którego długo nie mogłem znaleźć w żadnym sklepie, w końcu odkopałem w nieistniejącym już empiku w okolicach świąt Bożego Narodzenia 2007 (w między czasie straciłem nadzieję i kupiłem wydanie 1DVD bez lektora). Wszystkie 8 płyt lądowało w odtwarzaczu tyle razy, że moje płyty są mocno porysowane (Forever się chyba zacina, dodatki do B&R też), a pudełka nie tylko porysowane, ale wręcz nie do doczyszczenia, z kolei grzbiety okładek straciły kolor, bo tak bardzo wypaliło je słońce. Krótko mówiąc - naście lat stania na półce i użytkowania mocno je sfatygowało, więc... czemu nie? Zwłaszcza, że wygrałem aukcję na allegro za zaledwie 30 zł, a stan jest bliski ideału (jedynie jeden róg pudelka jest obity, w środku filmy są jak nówka sztuka).
RE: Półeczka Jubego - Juby - 27-07-2020 Ostatnie nabytki filmowe. Leon i Pewnego razu na Dzikim Zachodzie z amazonu, Psy 3 - egzemplarz do recenzji od Filmożerców, Agentka z MediaMarkt, pozostałe od DVDMax. Remont salonu dobiega końca, meble złożyłem przed weekendem, a wczoraj znalazłem czas żeby wypełnić jeden z nich moimi zbiorami. Wciąż dopracowuję ustawienie filmów i komiksów (nie spodziewałem się, że witryna będzie aż tak pojemna, stąd sporo luzów i dużo miejsca na przyszłe zakupy). W szufladach są jeszcze wydania zeszytowe dołączane do czasopism, ale już nie chciało mi się ich wyciągać do zdjęć. Na komodzie w środku stanie nowy telewizor. Mam już upatrzony, ale wstrzymuję się licząc na jakąś promocję. ![]() RE: Półeczka Jubego - Danus - 27-07-2020 Białe półki? Ble, czuję się jakbym przebywał w aptece
RE: Półeczka Jubego - Juby - 27-07-2020 Po pierwsze, nie są białe (to modrzew sibiu jasny + ciemne blaty sosna larico), a ja nie lubię tylko tych białych-białych, jak ze szpitala. ![]() Po drugie, zobacz jak pomalowaliśmy ścianę za nimi. Meble musiały być jasne, dla kontrastu. ![]() Po trzecie, RE: Półeczka Jubego - Dziel - 27-07-2020 Pasują pod kolor ściany
RE: Półeczka Jubego - Mister Tadeo - 27-07-2020 Co to za film na VHS z tyłu, na którym widać logo Columbia/Tri-Star? Tuż za animacjami Pixara? RE: Półeczka Jubego - Juby - 27-07-2020 Terminator 3: Bunt maszyn. Jedyna kaseta VHS z niegdyś sporej kolekcji, jaka mi została.
|