![]() |
|
Kupowanie filmów a piractwo - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny) +--- Wątek: Kupowanie filmów a piractwo (/watek-kupowanie-filmow-a-piractwo) |
RE: Kupowanie filmów a piractwo - Szczepan600 - 03-06-2020 Gief... Wiesz praca pracą ale dla mnie to nadal tylko piracka ciekawostka. Wiec bym zaniżał cenę Jak już :-D Wiec jeżeli ktoś by krzyknął 50zl... pewnie by nic z tego nie było :-) O! Najchętniej bym przyjął dosłownie jeden taki dysk w prezencie Jako „pokaz dziwów” w moich zbiorach :-D W zasadzie reszta wyjaśniona i nie widzę więcej problemów. Interesu nie radzę otwierać :-) Co do nastawienia... to tylko zaznaczę. To, że zacząłem rozumieć fascynację lektorami i kolekcjonowanie takich tłumaczeń nie oznacza, że jestem milszy dla normalnych, regularnych i bezczelnych piratów. Nadal nie lubię CDA itp :-D Nie jest też tak, że uważam tworzenie kopii typu „100 lektorów” za w pełni fair... ale nadal kumam, że No inaczej tego zrobić się nie da. Więc jest ta strefa zagrań, którą mogę tolerować i widzę jej większy sens Kulturowy aniżeli tylko dziecinne „chce nowy film za darmo!” Albo „film wydano w 30 krajach ale nie w Polsce to ukradnę i nawet nie kupię oryginalnej kopii”. Ito jest najważniejsze w tej dyskusji. A co do regulaminu. Jest zapis, że wszystkie wątpliwości wyjaśnia Administracja. Pisz to zawsze coś ustalimy ;-) RE: Kupowanie filmów a piractwo - Wolfman - 03-06-2020 (03-06-2020, 18:13)Gieferg napisał(a): Miałem na myśli siebiePrzecież kasa pcha się w łapy
RE: Kupowanie filmów a piractwo - Gieferg - 03-06-2020 Cytat:Nadal nie lubię CDAJak słyszę tę nazwę, z miejsca nóż się w kieszeni otwiera. Widzę, że te najbardziej problematyczne wpisy gdzieś wsiąkły, więc sytuację mamy wyjaśnioną.
RE: Kupowanie filmów a piractwo - Szczepan600 - 03-06-2020 Jak pisałem. Dzięki, że zwróciłeś uwagę. Gdybym wiedział, że tam są takie rzecz to dawno by wyleciały. Niestety No czasami coś przeoczę :-) Nie jestem Giefem, jestem tylko człowiekiem :-D RE: Kupowanie filmów a piractwo - Marioo - 03-06-2020 (03-06-2020, 17:50)Gieferg napisał(a): Może czas rozkręcić biznes? A będzie taniej niż tu? - OLX RE: Kupowanie filmów a piractwo - Gieferg - 03-06-2020 Dobre. Dokłada "za darmo" płytkę z PL, ale już za sam film liczy jak za zboże... RE: Kupowanie filmów a piractwo - Marioo - 03-06-2020 No i ciekawe czy lektor to własna produkcja. RE: Kupowanie filmów a piractwo - Juby - 04-06-2020 (03-06-2020, 18:13)Gieferg napisał(a): Miałem na myśli siebie Jak się zdecydujesz, daj znać. Z chęcią przytuliłbym ze trzy filmy, które posiadam, z lektorem z czasów VHS. RE: Kupowanie filmów a piractwo - Glaeken - 04-06-2020 (03-06-2020, 20:20)Marioo napisał(a): A będzie taniej niż tu? - OLXO to chyba ten słynny "biznesmen" o którym tyle słyszałem od paru moich kupujących Do cen widzę, że jest dorzucona robocizna LOL
RE: Kupowanie filmów a piractwo - Wolfman - 04-06-2020 Już widzę ten slogan reklamowy w firmie produkującej filmy z lektorem. Oglądasz filmy? Kolekcjonujesz? To tylko z rysiem. W ogłoszeniu dorzuca tylko kopie filmu i liczy sobie za pracę. Lepiej kupić remastera T2 za 100 zamiast za pincet gówniane dvd na bd
|