![]() |
|
Jurassic Park - seria - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Jurassic Park - seria (/watek-jurassic-park-seria) |
RE: Jurassic Park - seria - Ferrum - 06-09-2022 Kod: Disc Title: JURASSIC_WORLD_DOMINIONPowyżej raport BDInfo z polsko-hiszpańskiego wydania BD Dominionu. I wygląda na to, że Universzmat zaczyna polski rynek totalnie olewać, skoro np. na wydaniach BD Podpalaczki i Czarnego telefonu nie wrzucają polskiego audio (które o dziwo na PVOD się pojawia i to w Dolby 5.1), a tutaj wersja rozszerzona filmu Trevorrowa nawet napisów do dodatkowych scen nie dostaje. Zapewne na wydaniu 4K sytuacja wyglądałby identycznie. To jest chore, jak im się w głowach porobiło od zeszłego roku! Skoro ładnie wydali wówczas Szybkich i wściekłych 9 oraz Halloween zabija, gdzie kinówka i extended cut miały pełne polskie tłumaczenie (audio i napisy), a teraz oszczędzają na czym popadnie. Dobrze, że tydzień temu odebrałem niemieckie wydanie 4K i chyba na tym koniec w przypadku niniejszej pozycji... ![]() ![]() ![]()
RE: Jurassic Park - seria - harvester84 - 06-09-2022 Potwierdzam, wczoraj odebrał steelbook Dominion i jest wersja rozszerzona bez polskich napisów i audio... RE: Jurassic Park - seria - fire_caves - 06-09-2022 Temat został już wyczerpany przez dystrybutora m.in. na ich profilu Facebookowym w sierpniu, więc nie ma sensu się rozpisywać. RE: Jurassic Park - seria - pred895 - 06-09-2022 Podobnie kiedyś zrobili z rozszerzoną wersją American Gangster, tylko tam lektor zamykał się na dodatkowych scenach a napisy pl już były wszędzie
RE: Jurassic Park - seria - Mister Tadeo - 06-09-2022 (06-09-2022, 06:23)harvester84 napisał(a): steelbook Dominion i jest wersja rozszerzona bez polskich napisów i audio... A dodatki na BD są pl napisami? RE: Jurassic Park - seria - MasterThief - 06-09-2022 Odpaliłem obie płyty bo byłem aż ciekawy jak to wygląda. Dodatków specjalnych nie ma na żadnej płycie, tj. ani w UHD ani na BD. Zastanawiające było, że już na okładce nie było nic na temat dodatków. O ile jak dobrze pamiętam, w przypadku Wikinga trzeba było wybrać angielski język zaraz po odpaleniu płyty, tak tutaj nie ma kompletnie nic, same filmy w wersjach kinowych (z PL) oraz rozszerzonych (bez PL). RE: Jurassic Park - seria - Mierzwiak - 06-12-2022 Czy płytę 3D pierwszego Jurassic Park da się odtworzyć w 2D? RE: Jurassic Park - seria - pred895 - 06-12-2022 Z tego co wiem to tylko na oppo da się zrobić ten myk, nie wiem jak to sie ma na innych odtwarzaczach. RE: Jurassic Park - seria - misfit - 07-12-2022 Piszesz o płytach 3D z blokadą, która uniemożliwia odtworzenie ich na wyświetlaczach 2D. Ale spora część płyt 3D jest bez blokady i Mierzwiak pyta czy pierwszy Jurassic Park zalicza się do tego grona. RE: Jurassic Park - seria - Juby - 07-12-2022 Nie zalicza. Miałem 3D, sprzedałem, bo po włożeniu do któregokolwiek odtwarzacza wywalało, że nie można otworzyć tego formatu, czy coś takiego. |