Filmozercy.com | Forum
Kupowanie filmów a piractwo - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Kupowanie filmów a piractwo (/watek-kupowanie-filmow-a-piractwo)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

RE: Kupowanie filmów a piractwo - Nfsfan83 - 04-06-2020

Korzystam z CDA i z każdego innego źródła gdzie mogę pozyskać audio do customa.

Uwolnienie starych ścieżek lektorskich by rozwiązało sprawę. Bo o ile są jeszcze taśmy z tymi nagraniami to jaki sens to trzymać? Aby zgniło, jak np i tak pod wersję HD dają nowe wersje. SD nie wróci tak samo jak tamte ścieżki. Ja nie mówię, o tych co można wykorzystać pod wersje HD.

Obcego I-III tvn od 1998 nie dał i pewnie nie da, i pewnie nie ma już nagrań, gdyby nie ludzie i nagrania ich (Aliens ja nagrałem ) to byśmy ich nie mieli już.

RE: Kupowanie filmów a piractwo - Juby - 04-06-2020

Pewnie to przez to, że za krótko jestem na tym forum, ale o co chodzi z nazywaniem lektora "rysiem"? Któryś znany lektor, którego nie potrafię sobie przypomnieć ma na imię Ryszard? Czy po prostu Wolfman ma jakąś nerwicę natręctw i tak to nazywa?

Te ceny Pana z olx są wysokie, ale w sumie płyta Blu-ray tania nie jest + robota wykonana + w dodatku dodana często do wydań, które są ogólnie niedostępne z wersją PL (nie tylko z lektorem), więc nie dziwi mnie, że aż tyle sobie liczy.

RE: Kupowanie filmów a piractwo - Gieferg - 04-06-2020

Cytat:Któryś znany lektor, którego nie potrafię sobie przypomnieć ma na imię Ryszard? Czy po prostu Wolfman ma jakąś nerwicę natręctw i tak to nazywa?
Raczej ta nerwica.

Cytat: ale w sumie płyta Blu-ray tania nie jest
Jednowarstwowa to jakieś 3 zł. Dwuwarstwowa dycha.

RE: Kupowanie filmów a piractwo - Marioo - 04-06-2020

(04-06-2020, 13:40)Juby napisał(a):  Czy po prostu Wolfman ma jakąś nerwicę natręctw i tak to nazywa?

Wolfman już tak ma, że różne rzeczy nazywa po swojemu np. plejszrot, $isney, x-kloc, Władca pierdzieli itp.
Pełno tego dziadostwa na forum. Nie wiem czemu ma to służyć, ale zalatuje pogardą i wywołuje żenadę.

RE: Kupowanie filmów a piractwo - Wolfman - 04-06-2020

(04-06-2020, 14:25)Marioo napisał(a):  $isney
Poprawiłem się tutaj i już piszę Di$ney.

Kupowanie filmów a piractwo - Glaeken - 04-06-2020

A nie dałoby się poszerzyć filmoskop tak aby dodawać w nim ścieżki z lektorem PL i napisami PL? W myśl zasady: jeżeli czegoś nie ma na rynku a jest popyt to najwyższy czas pomyśleć o wypełnieniu luki Wink

Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka

RE: Kupowanie filmów a piractwo - Gieferg - 04-06-2020

That's illegal.

RE: Kupowanie filmów a piractwo - Nfsfan83 - 04-06-2020

Glaeken a może trochę trudu aby poszukać, po wymieniać się i samemu zrobić synchro do swojego filmu?

Kupowanie filmów a piractwo - Glaeken - 04-06-2020

Ale ja tego nie potrzebuje. Tak tylko zasugerowałem bo widzę, że temat wraca niczym bumerang. Illegal = case closed.

Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka

RE: Kupowanie filmów a piractwo - misfit - 07-06-2020

Tego chyba jeszcze nie grali...

Pirat True Lies na BD bestsellerem w dziale filmowym na hiszpańskim amazonie Smile