Filmozercy.com | Forum
Ghost in the Shell (2017) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13)
+--- Wątek: Ghost in the Shell (2017) (/watek-ghost-in-the-shell-2017)

Strony: 1 2 3

RE: Ghost in the Shell (2017) - paniron - 03-04-2017

Może to i dobrze, bo po wczorajszym seansie mam wrażenie, że osobom znającym oryginał, ciężko będzie ten obraz pochwalić.
Wizualna strona jest ok, kilka fajnych ujęć, sporo jakby żywcem wyciętych z anime no i trochę "głupich" momentów. Cały ten wątek z przeszłością głównej bohaterki i wszystkie tego faktu konsekwencje.

Całość tak przygotowana, żeby się po prostu sprzedała i tyle. Kolejny blockbuster do obejrzenia i zapomnienia.

Dobrze ze wkrótce nowi Galaktyczni Strażnicy i Blade Runner, to się może jakoś odkuje ;-)

RE: Ghost in the Shell (2017) - Gieferg - 03-04-2017

Cytat:Całość tak przygotowana, żeby się po prostu sprzedała i tyle.

Chyba jednak nie Tongue

RE: Ghost in the Shell (2017) - paniron - 03-04-2017

Box Office nie śledzę to nie wiem, czy się udało.

Chodziło mi o to, że zrobili film tak, żeby było łatwo i przyjemnie. Żeby nie było zbyt pogmatwane, ale na tyle, aby młodzieniaszek z Ameryki, czy tam inny fan sagi zmierzch i maze runner, mogl się jarać :p

RE: Ghost in the Shell (2017) - Mateusz - 03-04-2017

Na poprzedniej stronie wrzucałem info. W pierwszy weekend zarobił marne 19 milionów, więc na rynku amerykańskim wielki niewypał.

RE: Ghost in the Shell (2017) - Filmoholik - 03-04-2017

Nie oglądałem oryginału, ale moim zdaniem aktorska wersja "Ghost in the Shell" to naprawdę udane i oszałamiające wizualnie kino rozrywkowe. Owszem, niezbyt oryginalne oraz nieunikające spłyceń i uproszczeń, ale jednocześnie skutecznie zachęcające do zaznajomienia się z kultowym pierwowzorem.

RE: Ghost in the Shell (2017) - Gieferg - 03-04-2017

Nie ma to jak zacząć pobyt na forum od wrzucania linków...

RE: Ghost in the Shell (2017) - Mateusz - 03-04-2017

Link do recenzji wyleciał, jak chcesz, to możesz wrzucić sobie odnośnik do bloga w podpisie. Przy większym stażu na forum nikt nie będzie robił problemów z wrzucaniem bezpośrednich linków do recenzji.

RE: Ghost in the Shell (2017) - Szczepan600 - 03-04-2017

Potwierdzam, wystarczy trochę cierpliwości. Sam czasami przyśmiecam linkiem i nikt nie krzyczy :-)

RE: Ghost in the Shell (2017) - Gieferg - 11-12-2017

Przebrnąłem w miarę bezboleśnie, ale chyba główną zaletą tego filmu jest to, że w przeciwieństwie do wielu innych nie robił się wraz z upływem czasu coraz gorszy i bardziej irytujący. Ogólnie brak tu wizualnego stylu, który mógłby zdziałać cuda i sprawić, że nawet przy dokładnie tym samym scenariuszu chciałoby się do tego wracać - niestety wszelkie próby podrabiania klimatu Blade Runnera wychodzą nijako i mdło, w sumie wszystko tu jest takie mdłe i bez wyrazu (a na dobitkę AR który tylko wzmaga poczucie taniej telewizyjności). Okazjonalnie dowalą jakąś głupotą jak scena z samopowieszeniem się, a ogólnie trzyma toto taki sam średniutki poziom od początku do końca i wylatuje z pamięci z chwilą gdy na ekranie pojawiają się napisy końcowe. No nic, może Alicie się uda to, co tutaj nie wypaliło.

5/10

RE: Ghost in the Shell (2017) - Alucard - 03-06-2024

Film przyzwoity, ale podjazdu do anime niestety nie ma. Moim zdaniem lepiej sprawdziłaby się seria albo mini seria z tymi samymi aktorami. Dodgy