Filmozercy.com | Forum
CD vs winyl - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny)
+--- Wątek: CD vs winyl (/watek-cd-vs-winyl)

Strony: 1 2

RE: CD vs winyl - czuubakka - 24-07-2017

(24-07-2017, 17:15)Gieferg napisał(a):  a z winyla?
Też to zrobisz bez problemu Big Grin

RE: CD vs winyl - Gieferg - 24-07-2017

Nie bez problemu, bo nie mam na kompie napędu na winyle <LOL>, więc musiałbym pewnie znów dopłacać i potem zgrywać utwory w tempie odtwarzania tracąc cały dzień na zgranie 10 płytek co się cąłkowicie mija z celem. No chyba, że o czymś nie wiem, ale tak czy inaczej - wiedzieć nie chcę. No i trzasków też nie chcę słuchać Tongue

Cytat: Płacę te 20zł, bez kombinowania, ale głównie samie plusy. szybko mogę poznać daną płytę, bez bawienie się w ściąganie, zapoznać się z jej zwiastunem. dzięki temu nie kupuję płyty w ciemno

Nie kupuję płyt w ciemno, a płacić tych 20 zeta nie zamierzam, bo to bez sensu Tongue

RE: CD vs winyl - Ethan - 24-07-2017

(24-07-2017, 20:06)Gieferg napisał(a):  Nie bez problemu, bo nie mam na kompie napędu na winyle <LOL>, więc musiałbym pewnie znów dopłacać i potem zgrywać utwory w tempie odtwarzania tracąc cały dzień na zgranie 10 płytek co się cąłkowicie mija z celem. No chyba, że o czymś nie wiem, ale tak czy inaczej - wiedzieć nie chcę. No i trzasków też nie chcę słuchać Tongue

widziałem kilka modeli z wyjściem usb Smile

w najbliższym czasie wymieniam swojego trochę przeciętnego denona na to:

[Obrazek: atlp120_3.jpg]

co do spotify'a, w ramach prezentu ślubnego koledzy z pracy opłacili mi ostatnio spoti na rok Smile zaoszczędzoną kwotę wykorzystam na dodanie sobie elevena i kilku innych programów sportowo-filmowych w kablówce

RE: CD vs winyl - Gieferg - 24-07-2017

Cytat:widziałem kilka modeli z wyjściem usb

A playback speed x40 mają? Możliwość automatycznego zgrania wybranych tracków? Tongue

RE: CD vs winyl - czuubakka - 25-07-2017

Za to mają " MP3 download voucher". Więc zgrywanie można odłożyć na bok,i nagrać sobie mp3 na pendrive i iść do znajomych/przyjaciół i onanizować się przy dźwiękach z żółwi ninja. Tongue

RE: CD vs winyl - Pai-Chi-Wo - 10-02-2018

CD czy winyl? - z tych dwóch wybieram konwersję z japońskich wydań winyli do 24bit FLAC.
Nie mam już miejsca na szafy grające Wink

RE: CD vs winyl - lukee - 11-02-2018

Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć co jest lepsze. Właśnie ze względu na to o czym powyżej dyskutowaliście. Mianowicie dla jednych istotnym aspektem jest okładka płyty, dla innych jakość a dla jeszcze innego mobilność. Nie da się zatem uprościć czy wyliczyć z jakiegoś wzoru co jest lepsze Wink Dla mnie nawet w czasach Tidali itp. płyta cd wciąż jest najwygodniejsza bo można ją zaprać bez problemu wszędzie i nadal odtworzyć w większości mieszkań czy aut. Z płytą vinylową jak wiadomo jest już z tym problem. Sam mimo to miałem kolekcje ponad 250 płyt która uszczupliła się do 60-70 właśnie ze względu na praktyczność. Mimo to sentyment mam wielki i na pewno nie raz jeszcze kupię pomimo że od lat już zdecydowanie częściej kupuje CD.