![]() |
|
Kiler/Kilerów 2-óch - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Kiler/Kilerów 2-óch (/watek-kiler-kilerow-2-och) |
RE: Kiler/Kilerów 2-óch - Pai-Chi-Wo - 14-10-2018 (14-10-2018, 11:14)wolfman napisał(a):(14-10-2018, 11:01)MarianPaz napisał(a): Niestety nie ma specjalnie chętnych do ryzykowania pieniędzy na dystrybucję klasyki polskiego kina na BDMoże gdyby ogarnęli szerszy rynek, z okładką w dwóch językach i napisami do kilku krajów EU. No dobrze ale dlaczego tak jest? Dlaczego Polacy nie zdobywają szerszego rynku? Szukam na to odpowiedzi o jakiegoś czasu. Morawiecki powiedział na jakimś spotkaniu ciekawą rzecz, że aby wejśc z czymś na rynek zachodni to trzeba płacić wysokie marże. I podał przykład zdaje się Hiszpani, że koszt wejścia na tamtejszy rynek to 30% zysków, czyli prostymi słowami tyle trzeba im płacić żeby móc u nich coś sprzedawać. A rynek płytowy to przecież trudna branża na granicy opłacalności chyba że się mylę? Jak ktoś coś wie to niech da znać. P.S. Z Kilerami to bym w świat raczej nie ruszał, ale coś by się na eksport na pewno znalazło. (14-10-2018, 13:02)komediowiec napisał(a): Z Alternatywami 4 na BD się udało, mimo że kiepskie wydanie. Ale Kilery na DVD mają akurat dość dobrą jakość obrazu,nie licząc wodnych znaków na skraju ekranu w dwójce.Alternatywy IV na BD to akurat "musiałem" mieć jak nie ma innego wyboru co zrobić? RE: Kiler/Kilerów 2-óch - komediowiec - 14-10-2018 Kilery by się nawet nadały na eksport gdyby autor tłumaczenia zrobił w niektórych momentach to co u naz zrobili ze Shrekiem. Czyli zmienić niektóre gagi by bawiły mieszkańców danego kraju. RE: Kiler/Kilerów 2-óch - Pablo0909 - 14-10-2018 Nie chciałem całego postu cytować, więc tylko fragment: Pai-Chi-Wo- "Z Kilerami to bym w świat raczej nie ruszał, ale coś by się na eksport na pewno znalazło." - Swego czasu, jeśli mnie pamięć nie myli, to Kilerem" była zainteresowana któraś z wytwórni amerykańskich. Niestety nie pamiętam o którą to chodziło. Nic z tego nie wyszło, bo zdaje się, że poszło o kasę. To było zaraz po wejściu "Kiler- a" do kin. RE: Kiler/Kilerów 2-óch - komediowiec - 14-10-2018 Nic z tego nie wyszło bo wytwórnia upadła. Ale scenariusz jest w archiwach disney'a. RE: Kiler/Kilerów 2-óch - Pai-Chi-Wo - 14-10-2018 Ja pamiętam że chodziło o kupno praw do scenariusza aby zrobić wersję amerykańskiego Kilera. Dlaczego nie wyszło odpowiedzi nie znalazłem. RE: Kiler/Kilerów 2-óch - komediowiec - 14-10-2018 Już mówiłem że upadła wytwórnia. Zresztą to była mało znana wytwórnia. Ale scenariusz istnieje. RE: Kiler/Kilerów 2-óch - Pai-Chi-Wo - 14-10-2018 (14-10-2018, 16:13)komediowiec napisał(a): Już mówiłem że upadła wytwórnia. Zresztą to była mało znana wytwórnia. Ale scenariusz istnieje.Spokojnie, napisaliśmy w jednej minucie. Jeśli jest tak jak piszesz, że scenariusz jest w archiwach Disneya to znaczy że Disney wykupił upadającą wytwórnię a plany tej wytwórni wrzucił do głębokiej szuflady ?
RE: Kiler/Kilerów 2-óch - komediowiec - 14-10-2018 No ok tylko chciałem żebyś poznał odpowiedź. Wytwórnia od początku należała do Disneya. Chcieli zrobić ten remake ale wytwórnia upadła. Scenariusz chociaż nie jestem pewien chyba powstał i teraz kurzy się w szufladzie. Co do tłumaczenia:Oba kilery tak jak wiele polskich filmów ma na dvd angielskie napisy. Ale tłumaczenie bardzo słabe. Słowo na k w jednym miejscu przetłumaczono jako blood. RE: Kiler/Kilerów 2-óch - Wolfman - 14-10-2018 (14-10-2018, 15:51)Pai-Chi-Wo napisał(a): A rynek płytowy to przecież trudna branża na granicy opłacalności chyba że się mylę? Z pewnością. Bo by dawno przestał istnieć. Nic nigdzie nie czytałem, by chciało im się cokolwiek i gdziekolwiek z czymkolwiek. Nawet na nasz rynek, a chętni by byli, wystarczyła by też dobra reklama. Chociaż ostatnio coś się ruszyło. Możliwe, ze bd zbliża się cenowo do dvd, jeśli chodzi o proces wydawania. W końcu wyszło ostatnio sporo klasyków, w tym zapomniany przeze mnie Kleks. RE: Kiler/Kilerów 2-óch - komediowiec - 14-10-2018 Chętni by byli ale było by ich dość mało. Kilery są często wałkowane w tv i dostępne w internecie,a przecież tak większość Polaków ogląda filmy. A poza tym płyty DVDmają lepszą sprzedaż niż BD. |