![]() |
|
Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Avengers 2: Age of Ultron (2015) (/watek-avengers-2-age-of-ultron-2015) |
RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Juby - 25-10-2014 Niewiarygodne jak wielką uwagę niektórzy przywiązują do AR. Ja jeszcze przed rokiem w ogóle nie zwracałem na takie rzeczy uwagi, a niektórzy piszą tu takim tonem jakby ich życie traciło sens, bo film jest blady i zajmuje ekran całego telewizora. Nic tylko się pochlastać. RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Gieferg - 25-10-2014 Nie będę się chlastał tylko to poprawię - szczególnie że widziałem fragmenty tak wykadrowane w tym filmiku podsumowującym MCU i wyglądało super. Przygotowania w toku, research oprogramowania właśnie robię
RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Juby - 25-10-2014 ^ Właśnie o takich tekstach mówię "...i wyglądało super" - gdyby ktoś nie wspomniał, że na tym video o MCU Avengers jest inaczej wykadrowane to w ogóle bym na to nie zwrócił uwagi. Kiedyś oglądało się filmy w TV, na VHSach i było ok, teraz cytując Ferdka Kiepskiego "niektórym z dobrobytu w dupach się poprzewracało". Jojczą po tysiąc razy jakie to filmy mają zły AR (jak ty oglądasz Batmany Burtona czy Aliens, skoro tak ci przeszkadza 1,85:1?), albo na słaby transfer i MUSZĄ zmieniać ustawienia telewizora, bo nie mogą patrzeć na takie obrzydlistwo jak TDK na blu. Normalnie oczy mogą się rozpuścić. Tak, to o tobie Gieferg. Trailer Age of Ultron strasznie przypomina jedynkę. Kolejny raz ujęcia slo-mo Kapitana wśród zrujnowanego miasta, wrzeszczący/uciekający przed wybuchami cywile, jakaś policja strzelająca w bóg wie co. Inny format obrazu i ładniejsze kolory gówno mnie obchodzą. Na razie cieszę się, że zwiastun nie potwierdza kolejnej finałowej bitwy z chujwiejakąś armią w świetle dnia (ciągle się łudzę, że takowej nie będzie, bo po poprzedniej części, czterech Transformerach i TDKR mam dość). I jeszcze jedna sprawa, czy Marvel aż tak bardzo chce bić wszelkie rekordy, że wciska ludziom nawet najmniej przekonywujące bzdury? Cap2 podobno miał 2500 ujęć z CGI (aha)! GotG aż 2750 (yeah, right)!! Ultron ma mieć ich 3000!!! Nie jestem asem z matematyki ale czy to nie oznacza, że jeśli film będzie trwać 165 minut (minus 10 minut na logo i napisy końcowe) to średnio jedno ujęcie w filmie musiałoby trwać nie więcej niż 3 sekundy i w KAŻDYM musiałoby zostać użyte CGI? Jakoś totalnie nie potrafię uwierzyć w te liczby. RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Mierzwiak - 25-10-2014 Również nie rozumiem tych liczb, a już 2500 ujęć z CGI w Winter Soldierze to jakiś absurd. Tyle samo ma... Zemsta Sithów! Oczywiście to dwa różne filmy, w Capie na pewno spora część efektów jest po prostu "niewidoczna", ale to i tak oznaczałoby, że tam co chwila musiały być green screeny etc. Za to 3000 ponoć ma Avatar. Co do reszty twojej wypowiedzi Juby, to zadaj sobie pytanie: Który z tych filmów ma chu*owe zdjęcia? a) Aliens b) Avengers c) Batman Returns AR nie ma tu akurat nic do rzeczy. RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Gieferg - 25-10-2014 Cytat:gdyby ktoś nie wspomniał, że na tym video o MCU Avengers jest inaczej wykadrowane to w ogóle bym na to nie zwrócił uwagi. No to już wiesz. Nie musisz dziękować ![]() Here's a hint: dalej nie zwracaj na to uwagi i nie komentuj tej kwestii skoro masz to w dupie. Rozpisywanie się o tym jak to ci przeszkadza, że coś komuś przeszkadza to absolutny szczyt absurdu i kompletna strata czasu (tak pisanie jak i czytanie tego). A Avengersów i tak przerobię ![]() PS. Jeśli dzięki temu poczujesz się lepiej, możesz także zachwycać się transferem TDK i nie zmieszam cię za to z błotem. Słowo harcerza Możesz też sobie oglądać filmy choćby i na komórce. Ale nie dziw się, że ludzie na forum poświęconym blu-ray mają jakieś wymagania because this is fucking stupid a to mi do ciebie nie pasuje.
RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Juby - 26-10-2014 (25-10-2014, 13:41)Mierzwiak napisał(a): Również nie rozumiem tych liczb, a już 2500 ujęć z CGI w Winter Soldierze to jakiś absurd. Tyle samo ma... Zemsta Sithów! Oczywiście to dwa różne filmy, w Capie na pewno spora część efektów jest po prostu "niewidoczna", ale to i tak oznaczałoby, że tam co chwila musiały być green screeny etc. Za to 3000 ponoć ma Avatar. No właśnie Mierzwiak. AR nie ma tu nic do rzeczy, to po ch*j ciągle płakać, że film nie jest w 2,40:1? Gdyby był, to czy nagle jakość jego zdjęć by się poprawiła? I don't think so. A co do ujęć z CGI to pamiętam, że Mroczne widmo miało ich lekko ponad 2000 przy czym IL&M zaznaczało, że w ponad 90% 133 minutowego filmu jest CGI. W takim razie GotG z 2750 ujęciami musiałoby trwać ze 3 godziny też mając prawie wszędzie CGI. Z tego co pamiętam kiedyś znalazłem informację, że Avatar miał niespełna 1900 ujęć z CGI, Atak Klonów i Zemsta Sithów ponad 2200, Powrót Króla 1500, Alicja w Krainie Czarów Burtona grubo ponad 2000, a King Kong Jacksona (spotkałem dwie różne wersje) albo 1600 ujęć CGI z 2300 składających się na gotowy film (wersja mniej prawdopodobna) albo 2510 CGI z 3200 składających się na gotowy film. @Gieferg - mi nie chodzi o to, że masz jakieś wymagania co do obrazu tylko to jak o nich piszesz (jakby twój świat się zawalił, bo film nie wygląda tak dobrze jak mógłby wyglądać). Czasami twoje komenatarze są tak absurdalnie przesadzone, że aż śmieszne. RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Gieferg - 26-10-2014 Cytat:Gdyby był, to czy nagle jakość jego zdjęć by się poprawiła? I don't think so. Zajrzyj do odpowiedniego tematu, zerknij na próbki, to pogadamy. RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Mateusz - 29-10-2014 Nowy fragment: Nie żebym narzekał, ale chyba się trochę rozpędzili z tymi materiałami z filmu. Do maja pokażą cały.
RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - meaner - 29-10-2014 Miałem już nic nie oglądać aż do premiery. ![]() PS. Wyciekła też scena pomiędzy Starkiem a Kapitanem Ameryką. Nie podaje tutaj filmiku żeby kogoś nie kusiło a chce doczekać do premiery.
RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Mateusz - 29-10-2014 Tutaj ta scena o której wspominałeś: Jak ktoś chce to może zerknąć mi akurat spoilery przy takim filmie niestraszne, zresztą ostatnio wszędzie trąbi się o tym jak potoczą się losy Kapitana i Starka. |