Filmozercy.com | Forum
Xbox One S i Xbox One X - odtwarzacz Ultra HD - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny)
+--- Wątek: Xbox One S i Xbox One X - odtwarzacz Ultra HD (/watek-xbox-one-s-i-xbox-one-x-odtwarzacz-ultra-hd)

Strony: 1 2

RE: Xbox One S i Xbox One X - odtwarzacz Ultra HD - Mierzwiak - 23-10-2018

(22-10-2018, 22:24)wolfman napisał(a):  Nie jestem pewien czy na konsoli nie ma oddzielnych promocji. W sumie kupujesz, mógłbyś porównać.
Nie wiem o co chodzi.

RE: Xbox One S i Xbox One X - odtwarzacz Ultra HD - misfit - 24-10-2018

(22-10-2018, 21:39)Mierzwiak napisał(a):  Jak już pisałem w innym miejscu, na co komu obsługa DV w Netfliksie na konsoli? Mając TV z Dolby Vision masz na nim i Netfliksa z DV.

Też się nad tym zastanawiam. Ten tryb Low Latency z którego korzysta Xbox jest obsługiwany tylko przez wyświetlacze LG i Sony z 2017 i 2018r. (oraz tegoroczne Funai). Nie wiem jak z Sony, ale na LG 65C7V ta Netliksowa aplikacja w TV działa bez zarzutu, czyli treści SDR są wyświetlane w SDR, HDR10 jako HDR10, itd. Atmos po ARC też w tym TV śmiga bez problemu.
Obsługa tej aplikacji w połączeniu ze standardowo dołączanym Magic Remote z żyroskopem to czysta przyjemność. Dodajmy do tego DV buga z czerniami po HDMI, który nie do końca jeszcze został wyeliminowany na wszystkich TV i naprawdę nie wiem kto przy zdrowych zmysłach wolałby korzystać na LG z Netfliksa na konsoli.

RE: Xbox One S i Xbox One X - odtwarzacz Ultra HD - ifeelveryblah - 24-10-2018

(24-10-2018, 09:56)misfit napisał(a):  
(22-10-2018, 21:39)Mierzwiak napisał(a):  Jak już pisałem w innym miejscu, na co komu obsługa DV w Netfliksie na konsoli? Mając TV z Dolby Vision masz na nim i Netfliksa z DV.

Też się nad tym zastanawiam. Ten tryb Low Latency z którego korzysta Xbox jest obsługiwany tylko przez wyświetlacze LG i Sony z 2017 i 2018r. (oraz tegoroczne Funai). Nie wiem jak z Sony, ale na LG 65C7V ta Netliksowa aplikacja w TV działa bez zarzutu, czyli treści SDR są wyświetlane w SDR, HDR10 jako HDR10, itd. Atmos po ARC też w tym TV śmiga bez problemu.
Obsługa tej aplikacji w połączeniu ze standardowo dołączanym Magic Remote z żyroskopem to czysta przyjemność. Dodajmy do tego DV buga z czerniami po HDMI, który nie do końca jeszcze został wyeliminowany na wszystkich TV i naprawdę nie wiem kto przy zdrowych zmysłach wolałby korzystać na LG z Netfliksa na konsoli.

Bo jest szybciej? Jak gram momentalnie przechodzę do Netflixa, którego miałem odpalonego w tle. Do tego bezproblemowa obsługa Dolby Atmos. Do tego dobry zasięgi Wifi. Tak trudno pomyśleć? Od myślenia boli główka? Smile To, że ty mieszkasz w jakiejś klitce to znaczy, że inni też? Są ludzie, którzy mieszkają w domach piętrowych i tam gdzie telewizor gubi sygnał, konsola ma dobry. Jeszcze jakieś upośledzone myśli?

RE: Xbox One S i Xbox One X - odtwarzacz Ultra HD - misfit - 24-10-2018

Nie wiem o czym do mnie rozmawiasz, naciskam przycisk netflix na pilocie i momentalnie jestem w Netfliksie i nie muszę się zastanawiać czy film/serial X jest w nim w SDR, HDR10 czy DV bo wszystko się przełącza z automatu na prawidłowy tryb obrazu i dźwięku. Nie ma też czego porównywać jeśli chodzi o śmiganie po aplikacji padem vs Magic Remote.
Z tą klitką to z kolei piękny strzał kulą w płot - router mam od telewizora oddalony o 8m i piętro niżej.
Dobry zasięg - check.
Bezproblemowa obsługa Atmosa - check.

RE: Xbox One S i Xbox One X - odtwarzacz Ultra HD - voodoo - 15-05-2019

Jakiej apki używacie do odpalenia MKV w Xboxie Kodi czy inną polecicie ? Z płyty fizycznej UHD Xboxa mam napis Atmos na Soundbarze. Ta sama kopia płyty odpalona z Nasa w Kodim już jest bez napisu Atmos . Jednak jakiś pseudo Atmos się pojawia na soundbarze tylko bez napisu Atmos(mniej więcej to samo co na Netflixie ;p ) gdyż łatwo to poznać bo blokują mi się opcje zmiany equalizera na wyświetlaczu.A tak mi się dzieje tylko na Atmosie.

W Kodi mam ustawiony dźwięk 7.1 , więcej chyba opcji typu pass through itp jak na kompie nie było w tej apcke Xboksowej nawet w trybie ekspert.
Co jeszcze mogę tam pozmieniać w ustawieniach w Kodi ? Ewentualnie czy VLC spisze się lepiej?Czy napisu Atmos nie uzyskam używając pliku? Za mało bitrate po lokalnym Nasie względem płyty fizycznej . Innej wersji Kodi też chyba nie ma . Jedyna w sklepie.

RE: Xbox One S i Xbox One X - odtwarzacz Ultra HD - prodarek - 03-11-2020

Ehhh
https://hdtvpolska.com/wp-content/uploads/2020/11/dolbyinfokonsole-scaled.jpeg

RE: Xbox One S i Xbox One X - odtwarzacz Ultra HD - Wolfman - 03-11-2020

Poczekaj sobie spokojnie na łatki

RE: Xbox One S i Xbox One X - odtwarzacz Ultra HD - prodarek - 04-11-2020

Nie kumasz chodzi mi o to że xbox dalej nie będzie mieć Dolby Vision dla płyt, a wiele osób na to liczyło.

RE: Xbox One S i Xbox One X - odtwarzacz Ultra HD - Wolfman - 04-11-2020

Im te czytniki stoją ością w gardle, dławią płytami, z grami które ludzie sobie mogą odsprzedawać. Więc po co mieliby sobie jeszcze filmami głowę zawracać, skoro większość ogląda filmy przez aplikację. Zobaczymy co update nowe wniosą.