![]() |
|
spoon - kolekcja Blu-ray - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: spoon - kolekcja Blu-ray (/watek-spoon-kolekcja-blu-ray) |
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - Jaszczomp89 - 29-11-2014 Nie wnioskowałem po kolumnach podstawkowych tylko po tym, że rozstaw samych głośników jest niezbyt szeroki i stoją prawie w samym rogu pomieszczenia, a kolumny dusić się nie lubią poza tym widać na fotkach boczne ściany (lub to tylko jakaś wnęka w ścianie). A co do głośników podłogowych to wiem z doświadczenia, że te podstawkowe potrafią dać większego kopa Ja też czekam na rozwój i spadek cen oledów, a co do 4K to w telewizorach mnie również w ogóle to nie przekonuje, a poza tym z jakiej odległości oglądasz te 50 cali full hd? Ja mam dwa cale mniej i do 4k powinniśmy siedzieć jakieś 50 cm od ekranu
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - Dusia - 29-11-2014 Spoon fajne nowoczesne wnętrze. Sprzęt pierwsza klasa, super się prezentuję i zapewne też tak gra Gratulacje
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - spoon - 29-11-2014 (29-11-2014, 01:07)Jaszczomp89 napisał(a): Nie wnioskowałem po kolumnach podstawkowych tylko po tym, że rozstaw samych głośników jest niezbyt szeroki i stoją prawie w samym rogu pomieszczenia, a kolumny dusić się nie lubią Tzn to co widzisz po bokach to nie ściany tylko na lewo stoi jeszcze regał, a na prawo duża szafa - gdzieś trzeba niestety jeszcze mieścić sprawy życiowe, póki co nie mam oddzielnego pokoju do kina więc muszą się jeszcze troszkę podusić... ale nie narzekam na odsłuch Metraż pokoju to 12 mkw. 50" oglądam z odległości 2m więc teoretycznie tyle ile powinno być przy FullHD.(29-11-2014, 01:21)Dusia napisał(a): Spoon fajne nowoczesne wnętrze. Sprzęt pierwsza klasa, super się prezentuję i zapewne też tak gra Dusia dzięki
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - Jaszczomp89 - 29-11-2014 (29-11-2014, 01:29)spoon napisał(a): Tzn to co widzisz po bokach to nie ściany tylko na lewo stoi jeszcze regał, a na prawo duża szafa - gdzieś trzeba niestety jeszcze mieścić sprawy życiowe, póki co nie mam oddzielnego pokoju do kina więc muszą się jeszcze troszkę podusić... ale nie narzekam na odsłuch Czyli odległość od ekranu o takiej przekątnej idealna a co do głośników taka odległość to już średnio - przynajmniej w moim przypadku. Kiedyś też próbowałem takiego ustawienia ok 2 m od głośników przednich (ustawienie całego 5.1 w takich odległościach było już w ogóle problematyczne żeby efekt byl chociaż zadowalający) i to nie było to, trzeba było odsunąć sie na minimum 3 metry żeby efekt był dobry. Ale póki co nie mam żadnych kolumn więc już nie muszę się martwić ustawieniem ![]() p.s. Ja bym Godzilli na piedestale nie postawił, a już tym bardziej na pierwszym miejscu
RE: spoon - kolekcja Blu-ray - blu-ray fan - 29-11-2014 jak oceniasz jakość filmów matrix trylogia,chodzi mi o jakość obrazu,oglądałem polskie wersje i nie jestem zadowolony z jakości,w ciemnych scenach strasznie śnieży jak z vhs RE: spoon - kolekcja Blu-ray - Gieferg - 29-11-2014 (29-11-2014, 07:32)blu-ray fan napisał(a): jak oceniasz jakość filmów matrix trylogia,chodzi mi o jakość obrazu,oglądałem polskie wersje i nie jestem zadowolony z jakości,w ciemnych scenach strasznie śnieży jak z vhs Każde wydanie ma taką samą jakość obrazu, jak dla mnie bez zarzutu (mówię tylko o pierwszym filmie, bo tylko z tym miałem do czynienia na blu). Nie wiem co ci tam śnieży (ani tym bardziej co to ma wspólnego z VHS), może masz uczulenie na ziarno (które jest, bo MA BYĆ) albo podkręconą ostrość w TV (czego nie nalezy robić NIGDY, a co może sprawić, że ziarno jest zbyt wyraźne). RE: spoon - kolekcja Blu-ray - blu-ray fan - 29-11-2014 a mnie akurat chodziło o część 2 oraz 3,i nie rozumiem stwierdzenia że ziarno jest ,bo tak ma być,to dlaczego w większości filmów które oglądałem tego ziarna nie widzę,skoro ono jest,tylko niektóre wydanie są zjechane na maxa np: resident evil cz.1 PL ..nie twierdzę ż matrix ma złą jakość obrazu,tylko w niektórych momentach filmu jest beznadziejna jakość jak na wydanie BD RE: spoon - kolekcja Blu-ray - Jaszczomp89 - 29-11-2014 Jest ziarno bo tak ma być, może faktycznie coś masz podkręcone w samym telewizorze. RE: spoon - kolekcja Blu-ray - spoon - 29-11-2014 (29-11-2014, 01:51)Jaszczomp89 napisał(a): p.s. Ja bym Godzilli na piedestale nie postawił, a już tym bardziej na pierwszym miejscu W sumie to nie jest żadna ekspozycja najlepszych filmów, bardziej coś na zasadzie "ostatnio kupione" ![]() Problem w tym, że mam bardzo mało czasu i np. Godzilli jeszcze nawet nie obejrzałem ![]() (29-11-2014, 07:32)blu-ray fan napisał(a): jak oceniasz jakość filmów matrix trylogia,chodzi mi o jakość obrazu,oglądałem polskie wersje i nie jestem zadowolony z jakości,w ciemnych scenach strasznie śnieży jak z vhs Z tego co pamiętam jakość jest ok. Co do ziarna, to tak jak koledzy tu już wspomnieli, często jest to celowy zabieg twórców filmu, a nie wina sposobu w jaki film został skompresowany na płytce. Wręcz o złej kompresji można powiedzieć wtedy, kiedy w filmie powinno być to ziarno, a zostało ono wyeliminowane przy encodzie po jakimś agresywnym postprocessingu. RE: spoon - kolekcja Blu-ray - faccalto - 29-11-2014 Rzeczywiście znaczna część tytułów nam się pokrywa, choć muszę jeszcze parę uzupełnić względem Twojej kolekcji ![]() Pytanko skąd masz Sin City i czy w wersji PL? |