![]() |
|
Filmy o wampirach z happy endem? - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Filmy o wampirach z happy endem? (/watek-filmy-o-wampirach-z-happy-endem) Strony:
1
2
|
RE: Filmy o wampirach z happy endem? - -doris- - 06-05-2019 (04-05-2019, 21:50)Gieferg napisał(a): No to wypróbuj podany wyżej przykład, o ile dasz radę go znaleźć. Łatwo raczej nie będzie, a jeśli potrzebujesz wersji PL to już w ogóle ciężka sprawa.Musiałeś edytować, bo wcześniej było tylko o Draculi. Dzięki, poszukam ![]() (04-05-2019, 22:19)Ethan napisał(a): Gardzę Polańskim, doznaję przy Daybreakers czy serii Underworld. Z tym wyrobionym gustem to bym nie przesadzałDoznaję? Nie wiem czego mam doznawać, ale na pewno masz problem z odróżnieniem wyrobionego gustu od dobrego gustu. Zresztą to, że mam ochotę na filmy stricte rozrywkowe nie oznacza, że nie potrafię odróżnić tych dobrych od słabych. Po prostu wiem, co mi się podoba, a co nie i nie muszę oglądać filmów z przesłaniem i drugim dnem, tylko po to, aby się pochwalić dobrym gustem. Zwisa mi twoja opinia ![]() (04-05-2019, 23:20)Wolfman napisał(a): Underworld i kto tam stoi po stronie dobra? Główna bohaterka wyrzyna wszystkich, ludzi, wampirów, wilkołaków do swoich prywatnych celów. Wywiad z wampirem, tak rzeczywiście tam też ktoś stoi po stronie dobraAle ja nie twierdzę, że wymienione filmy spełniają podane kryteria. Wymieniłam po prostu te, które oglądałam o wampirach. Nawet nie wszystkie mi się podobały. Aczkolwiek w "Underworld" główna bohaterka nie zabija bez powodu i nie zabija niewinnych. Zabija z zemsty i w obronie własnej. Chyba nieuważnie oglądałeś. W "Pozwól mi wejść" wampir zabija gnojków znęcających się nad głównym bohaterem, więc dla mnie stoi częściowo po stronie dobra. W "Wywiad z wampirem" nikt nie jest dobry (chociaż Louis ma wyrzuty sumienia i nie chce zabijać), ale gdzie ja napisałam, że jest? Chyba musisz jeszcze raz przeczytać mój pierwszy post ![]() Jeśli chodzi o listę na IMDb, to tam się raczej nie dowiem, które z filmów mają zamknięte i pozytywne zakończenie A zakończenie jest dla mnie bardzo istotne. Nawet najlepszy film, który ma przykre lub otwarte zakończenie, dostarczy mi tylko frustracji i rozczarowania, zamiast dobrej rozrywki. Wiem o tym, bo zawsze żałuję, jeśli zdarzy mi się taki obejrzeć. Nic na to nie poradzę, ale nie oglądam filmów po to, żeby się umartwiać ![]() Co do seriali, to ten wątek jest o filmach, więc ich nie wymieniłam, ale "Buffy" już oglądałam i owszem, to bardzo dobry serial. "Pamiętniki wampirów" zaczęłam oglądać, ale dla mnie było to zbyt tasiemcowate. Nawet nie wiem, czy ten serial ma jakieś sensowne zakończenie. Chciałam założyć osobny wątek dla seriali w dziale o serialach, ale to dopiero, kiedy nie znajdę żadnego ciekawego filmu
RE: Filmy o wampirach z happy endem? - Marioo - 06-05-2019 Ciężko będzie znaleźć jeszcze jakieś filmy, które spełniają Twoje kryteria i nie ma ich na liście z pierwszego posta. Trzeba by sięgnąć chyba po kino klasy C, chociaż nie wiem czy ktoś by się tu orientował w temacie. (06-05-2019, 09:19)-doris- napisał(a): Musiałeś edytować, bo wcześniej było tylko o Draculi. Musisz się nauczyć, że każdy post Gieferga, zanim się "uprawomocni" musi przejść przez edycję, czasem po kilka razy
RE: Filmy o wampirach z happy endem? - Wolfman - 06-05-2019 (06-05-2019, 10:02)-doris- napisał(a): Nawet nie wszystkie mi się podobały. Aczkolwiek w "Underworld" główna bohaterka nie zabija bez powodu i nie zabija niewinnych. Zabija z zemsty i w obronie własnej.Oglądałem, po prostu to co robi nie czyni ją pozytywną postacią, ani dobrą. Wampiry mają zupełnie inną naturę niż ludzie i inne postrzeganie świata, by ich nazywać złymi czy dobrymi wedle ludzkich kryteriów . Do tej listy za bardzo nic nie znajdziesz z filmów tej klasy, ewentualnie jakieś filmy śmieciowe. Z serialami też bym się nie zapędzał, bo ich zwyczajnie za wiele nie ma i nie ma co tam wymieniać. RE: Filmy o wampirach z happy endem? - -doris- - 07-05-2019 Hmm, no trudno. Myślałam, ze może coś przegapiłam, ale wygląda, że w temacie wampirów obejrzałam wszystko co było do obejrzenia i wpisywało się w mój gust ![]() No nic, dziękuję wszystkim za odpowiedzi ![]() @Gieferg - a co do tego Hearstopper, to nie udało mi się go znaleźć (tylko na Piracie jeszcze nie szukałam, bo znów zdechł) Znalazłam jedynie recenzję (niezbyt pochlebną): http://camparawakblog.blogspot.com/2010/04/dark-craving-heartstopper-1991.html i ofertę na OLX, gdzie za kasetę VHS ktoś sobie życzy 100 zł Tyle nie dam za film, który być może nawet mi się nie spodoba, nie mówiąc już o tym, że nie mam pojęcia na czym bym miała taką kasetę odtworzyć ;D
RE: Filmy o wampirach z happy endem? - Wolfman - 07-05-2019 Przy okazji kolekcję filmową posiadasz? To wrzuć zdjęcia . Filmy z wampirami to obecnie nisza. Nawet chyba już żaden Underworld nie powstanie
RE: Filmy o wampirach z happy endem? - piti198 - 07-05-2019 Co do filmów o wampirach to ja kiedyś oglądałem taki film animowany "Wampiry w Hawanie", jest taki film o wampirzycy "O dziewczynie, która wraca nocą sama do domu" i jest jeszcze taki film "Co robimy w ukryciu", ale nie mam pojęcia o czym to jest. RE: Filmy o wampirach z happy endem? - -doris- - 07-05-2019 @piti198 - a przeczytałeś uważnie moją prośbę, czy podajesz pierwsze lepsze filmy, jakie ci przyszły do głowy? Pytam, bo mam wrażenie że to drugie, skoro wymieniłeś film, którego nawet nie obejrzałeś... ![]() Filmy animowane mnie nie interesują, a "O dziewczynie, która wraca nocą sama do domu" oglądał znajomy i bardzo narzekał. Chociaż nie wiem, czy mogę polegać na jego zdaniu. Jeśli oglądałeś, to napisz coś więcej o tym filmie, a przede wszystkim o jego zakończeniu RE: Filmy o wampirach z happy endem? - Gieferg - 07-05-2019 Piti198 napisał(a):"Co robimy w ukryciu"Stylizowana na dokument komedia od reżysera trzeciego Thora (który występuje też w roli głównej). Całkiem całkiem, choć mam wrażenie, że jednak trochę brakło im pomysłów. RE: Filmy o wampirach z happy endem? - -doris- - 07-05-2019 (07-05-2019, 21:37)Gieferg napisał(a):Mi po opisie na Filmweb bardziej wyglądało na parodię... Ale w sumie to pytałam o tą Dziewczynę, co wraca nocą sama do domu, a zwłaszcza o jej zakończenieCytat: "Co robimy w ukryciu"Stylizowana na dokument komedia od reżysera trzeciego Thora (który występuje też w roli głównej). Całkiem całkiem, choć mam wrażenie, że jednak trochę brakło im pomysłów.
RE: Filmy o wampirach z happy endem? - Gieferg - 07-05-2019 Po 1 - parodia to też komedia. Po 2 - nie odpisywałem na twój post. |