![]() |
|
Filmy podobne do ... - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie) +--- Wątek: Filmy podobne do ... (/watek-filmy-podobne-do) |
RE: Filmy podobne do ... - piti198 - 22-02-2020 Do Sin City jest podobny The Spirit - Duch Miasta, zresztą tego samego reżysera. RE: Filmy podobne do ... - Glaeken - 27-02-2020 (18-07-2019, 16:01)djgromo napisał(a): Ja jestem zainteresowany co możecie mi polecić jeśli podobały mi się silnie stylizowane filmy o mrocznym zabarwieniu takie jak:300 oraz 300: Początek Imperium trylogia Blade Van Helsing Ksiądz (2011) Większość z w/w to słabizna prócz Blade 1 ale to już sam osądzisz ![]() (18-07-2019, 16:01)djgromo napisał(a): Drugim przykładem filmów jakie mnie interesują są filmy w klimatach:https://www.ranker.com/list/neon-lights-movies/ranker-film Ja z kolei będę wdzięczny za polecenie mało znanych ale całkiem dobrych sci fi/fantasy/space opery/post apo spoza maintsreamu pokroju: Ulepszenie, Sygnał, Bez Słowa, Jestem Matką, The Endless, Rebelia i temu podobne. RE: Filmy podobne do ... - djgromo - 27-02-2020 (27-02-2020, 21:06)Glaeken napisał(a): Ja z kolei będę wdzięczny za polecenie mało znanych ale całkiem dobrych sci fi/fantasy/space opery/post apo spoza maintsreamu pokroju: Ulepszenie, Sygnał, Bez Słowa, Jestem Matką, The Endless, Rebelia i temu podobne. Z takich mniej znanych które widziałem i mi się podobały to: Ghost in the Shell Ready Player One Moon Contact Sphere Europa Report Total Recall (oryginał) Pandorum Ex Machina Cube Arrival Snowpiercer Wandering Earth RE: Filmy podobne do ... - Gieferg - 28-02-2020 Total Recall jest mało znane? What? To już bardziej Uciekinier z Arnoldem by pasował, ale TR? Ja bym polecił Death Machine, Hardware, Robot Jox oraz Dark Angel/I Come in Peace (coś w stylu Terminator meets Predator 2 meets Lethal Weapon),. Szczególnie dwa pierwsze. Wszystko z tego wyszło na Blu, ale nic po polsku. Pandorum dramatycznie słabe jak dla mnie, ale wielu się podoba... RE: Filmy podobne do ... - Glaeken - 28-02-2020 (27-02-2020, 22:05)djgromo napisał(a): Europa ReportDzięki. Prócz w/w tytułów resztę którą wymieniłeś jest raczej mainstreamowe Europa Report całkiem przyzwoite jak na niskobudżetowy film oraz idealnie wpisuje się w moje wymagania ale już to oglądałem. Z kolei Pandorum jest strasznie słabe i wtórne... do tego stopnia, że raz obejrzałem i bez wahania sprzedałem film. Dałem się nabrać ładnej okładce, obsadzie i opisie fabuły. (28-02-2020, 11:46)Gieferg napisał(a): Ja bym polecił Death Machine, Hardware, Robot Jox oraz Dark Angel/I Come in Peace (coś w stylu Terminator meets Predator 2 meets Lethal Weapon),. Wszystkie oglądałem i rzeczywiście to dobra fantastyka z epoki vhs. Na niej się wychowałem i taką zbieram więc wstyd nie znać ![]() (28-02-2020, 11:46)Gieferg napisał(a): Szczególnie dwa pierwsze. Wszystko z tego wyszło na Blu, ale nic po polsku.Death Machine i Dark Angel mam w kolekcji na blu w steelbooku/futurepacku. Nawiasem mówiąc Uciekiniera mam nawet w 2 różnych wydaniach w steelbookach (DE i UK). HW i Robot Joxa chętnie bym dołączył do kolekcji (tak jak i Ukryty czy Kapsuła Ratunkowa, Forteca, Arena oraz wiele innych tytułów) ale nie znalazłem dobrych wydań a od "plastików" staram się stronić. p.s.: nic po polsku to wręcz atut a nie wada
RE: Filmy podobne do ... - Wolfman - 28-02-2020 (28-02-2020, 12:45)Glaeken napisał(a): Z kolei Pandorum jest strasznie słabe i wtórne... do tego stopnia, że raz obejrzałem i bez wahania sprzedałem film. Dałem się nabrać ładnej okładce, obsadzie i opisie fabuły.Wtórne, o, a ile to takich filmów wyszło, podaj przykłady to obejrzę. Film spójny dobrze domknięta całość. Wtórne to może być Ad Astra. Obejrzę więcej w kosmosie takich wtórnych, podaj tytuły. Z góry dzięki RE: Filmy podobne do ... - Gieferg - 28-02-2020 Pandorum: Gieferg napisał(a):Był tu jakiś pomysł, był materiał na coś ciekawego, tylko jakiś debil wpadł po drodze na pomysł, że zamiast interakcji między bohaterami i budowania klimatu przyda się trochę gonitwy i walki z krzyżówkami orków z wampirami. W wyniku czego mamy interesujący wstęp, kompletnie nijakie środkowe 60% filmu i nawet niezłe zakończenie, które sprawia, że żałujemy zmarnowanego potencjału. Szkoda pomysłu, szkoda Quaida i Fostera, po prostu szkoda.Nie ma żadnych szans bym to oglądał po raz drugi, ta sama sytuacja co z "30 dni mroku". Cytat:ale nie znalazłem dobrych wydań a od "plastików" staram się stronić. Zbierasz filmy czy pudełka? ![]() Robot Jox ma w USA dobre wydanie z dobrymi dodatkami, co z tego, że w plastiku? Nie spodziewam się lepszego. Cytat:p.s.: nic po polsku to wręcz atut a nie wadaWTF? RE: Filmy podobne do ... - Wolfman - 28-02-2020 (28-02-2020, 14:29)Gieferg napisał(a): Nie ma żadnych szans bym to oglądał po raz drugi, ta sama sytuacja co z "30 dni mroku".Ta,a jak porównujesz to do 30 dni mroku to włącza mi się czerwone światełko z napisem bullshit
RE: Filmy podobne do ... - sebas - 28-02-2020 (27-02-2020, 21:06)Glaeken napisał(a): Ja z kolei będę wdzięczny za polecenie mało znanych ale całkiem dobrych sci fi/fantasy/space opery/post apo spoza maintsreamu pokroju: Ulepszenie, Sygnał, Bez Słowa, Jestem Matką, The Endless, Rebelia i temu podobne.Aniara ma dobre opinie. Code 8 jest całkiem w porządku. Do tego dopisałbym jeszcze: Oba tego samego reżysera. No i wreszcie jeden z lepszych filmów Alexa Proyasa: Dark City (filmoskop) Dwa ostatnie dopiero co kupiłem na amazon.fr. Dark City niby się wyprzedało, ale jak dotrze mój reklamacyjny egzemplarz, to pewnie będzie jeszcze jedna dostępna sztuka. RE: Filmy podobne do ... - Gieferg - 28-02-2020 (28-02-2020, 16:21)Wolfman napisał(a): Ta,a jak porównujesz to do 30 dni mroku to włącza mi się czerwone światełko z napisem bullshit Obydwa zaczęły się dobrze, a potem sprawiły, że ziewałem z nudów i miałem ochotę wyłączyć w połowie, to porównuję. |