![]() |
|
Kompletna lista westernów wydanych na Blu – ray z polską wersją językową - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny) +--- Wątek: Kompletna lista westernów wydanych na Blu – ray z polską wersją językową (/watek-kompletna-lista-westernow-wydanych-na-blu-%E2%80%93-ray-z-polska-wersja-jezykowa) Strony:
1
2
|
RE: Kompletna lista westernów wydanych na Blu – ray z polską wersją językową - Daras - 14-03-2024 Dziękuję za zainteresowanie wątkiem. Nie odpowiem teraz na zapytanie. Jestem zmęczony po robocie, a sprawę wolę przemyśleć. Zajrzałem tu (o późnej porze) z grzeczności, abyś nie myślał, iż ignoruję temat. Przepraszam za powyższy nietakt, Gieferg. Śpijcie spokojnie - Gieferg. RE: Kompletna lista westernów wydanych na Blu – ray z polską wersją językową - Daras - 14-03-2024 (13-03-2024, 11:24)ce17 napisał(a): Jest jeszcze film Kowboje i obcy. Nie wiem czy zaliczyć go do westernów, choć akcja dzieje się na dzikim zachodzie. Klasyczny western to to nie jest ale może western science fiction. Zresztą niektóre filmy z tej listy też nie do końca są klasycznymi westernami (choćby film z Presley'em). Przyjacielu, pod westerny można podciągnąć sporo produkcji. Granica nie jest ostra. Jednak w tego typu filmach bardziej odpowiada mi gitara Presleya niż obiekty SF. Przykładem łączenia gatunków jest np. "Powrót do przyszłości III" (1990). To raczej nie moje klimaty. Filmu nawet nie obejrzałem, z całym szacunkiem do jedynki. Przypomnę - na 95% nie kupimy już kolejnego westernu z PL. Szkoda. Naprawdę szkoda. Pamiętam jak w latach 70. całe rodziny zasiadały przed telewizorami aby oglądać świat Dzikiego Zachodu. Do dziś produkcje o cowboyach stanowią mój ulubiony gatunek.
RE: Kompletna lista westernów wydanych na Blu – ray z polską wersją językową - ce17 - 15-03-2024 (14-03-2024, 23:36)Daras napisał(a): Przypomnę - na 95% nie kupimy już kolejnego westernu z PL Tu się niestety zgodzę. Pozostaje oglądanie w oryginale lub na DVD, na którym to nośniku z PL ukazało się znacznie więcej. Choć kilka klasyków nawet tego się nie doczekało, jak choćby Dyliżans czy Biały kanion. RE: Kompletna lista westernów wydanych na Blu – ray z polską wersją językową - Gieferg - 15-03-2024 Cytat:Pozostaje oglądanie w oryginale lub na DVD Albo z kopii zapasowej z dodaną wersją PL - ostatnio Złamaną strzałę (1950) na Blu-ray oglądałem z Janem Suzinem, "Winnetou w Dolinie śmierci" (1968) na Blu-ray z Mirosławem Uttą, a "Bitwę na przełęczy Apaczów" (1952) z napisami PL, - kolejną popularną na forum (choć nie odpowiadającą moim potrzebom) alternatywą jest oglądanie na odtwarzaczu pozwalającym wgrać napisy PL z pendrive'a, więc możliwości jest dosyć, jak dla mnie nie ma problemu
RE: Kompletna lista westernów wydanych na Blu – ray z polską wersją językową - misfit - 15-03-2024 Jak mocno poprosicie Monolith to może poniższego filmu doczekacie się, być może jeszcze w tym roku. Tylko najpierw ruszcie dupy do kina, aby dać im jak najwięcej argumentów za tym aby w ogóle zastanowić się nad sprawą... RE: Kompletna lista westernów wydanych na Blu – ray z polską wersją językową - pred895 - 15-03-2024 W tym przypadku kino zaliczę na 100 %, bo to Kevin i w dodatku western w jego reżyserii. Cały czas mam w planach zakup jego inspiracji, która skłoniła go do aktorstwa i tworzenia samego filmu, czyli How The West was Won. |