![]() |
|
Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray (/watek-blu-ray-3d-czy-ultra-hd-blu-ray) |
RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - JVC 4K - 12-04-2020 No wiadomo że płyt 2D mam najwięcej, ale wydań 3D mam i tak więcej od 4K. Ostatnim filmem kupionym w 3D to właśnie wspomniany tu już film Roberta Rodrigueza Alita. Wydań UHD BD ilość 8. Wydań BD 3D ilość 30. Wydań BD FHD ilość 69. Oglądam na JVC DLA N7 + ekran ramowy Adeo Plano + CXUHD/203 + Denon + Dali + SVS SB4000. Pokój 24m2. Poddasze skosy. Czyli trochę mała kolekcja patrząc na kolekcję np. KaMario. Dalej nie wiem jak wrzucić zdjęcia chcę założyć temat w dziale nasze kolekcję. RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - Pablo0909 - 12-04-2020 Alita ukazała się blisko rok temu, więc pewnie "katujesz" ją do bólu, bo wiadomo- Imax Są 3 kroki do założenia tematu i raz już je raz podałem, ale wychodzi na to, że nawet nie czytasz, co kto pisze w odpowiedzi na Twoje pytania, tylko.... No właśnie, co? A tak przy okazji, korzystasz z 2 odtwarzaczy UHD + projektor?
RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - Nie_zbieram_ale_lubie - 12-04-2020 (12-04-2020, 17:46)JVC 4K napisał(a): No wiadomo że płyt 2D mam najwięcej, ale wydań 3D mam i tak więcej od 4K. Czyli można by rzec, że to "szczęście" jakby krucho wygląda, zwłaszcza, że od ubieglego roku wydania 3D nowych fimów sa w zaniku. Wydaje mi się, ze nie warto, abys zakładał nowe, coraz to bardziej kuriozalne wątki, bo i tak nikt nie zechce w nich podjac jałowej dyskusji. RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - JVC 4K - 12-04-2020 Alita była w kinie w lutym 2019r a na płycie kupiłem w sierpniu, filmy najpierw ładują w kinie a na płytach pojawiają się po 4-5 miesiącach jak byś nie wiedział. W salce kinowej jest CXUHD ale jak już wspominałem miałem problem z konfiguracją jakości 4K po prostu nie byłem zadowolony i na czas testu przeniosłem Oppo 203 z innego pokoju po prostu aby sprawdzić czy wina leży po stronie Cambridge ale wychodzi na to że nie i tylko chyba ja nie odróżniam jakości UHD od FHD, albo projektor na tyle dobrze skaluje obraz FHD do UHD że nie mogę tego odróżnić w końcu ta seria urządzeń jest wyposażona w natywne 4K a jak wiadomo taki panel radzi sobie lepiej z podbijanim rozdzielczość z niższej do wyższej w końcu nie jest to e-shift. RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - sebas - 12-04-2020 (12-04-2020, 18:57)JVC 4K napisał(a): W salce kinowej jest CXUHD ale jak już wspominałem miałem problem z konfiguracją jakości 4K po prostu nie byłem zadowolony i na czas testu przeniosłem Oppo 203 z innego pokoju po prostu aby sprawdzić czy wina leży po stronie Cambridge ale wychodzi na to że nie i tylko chyba ja nie odróżniam jakości UHD od FHD, albo projektor na tyle dobrze skaluje obraz FHD do UHD że nie mogę tego odróżnić w końcu ta seria urządzeń jest wyposażona w natywne 4K a jak wiadomo taki panel radzi sobie lepiej z podbijanim rozdzielczość z niższej do wyższej w końcu nie jest to e-shift.Mało z krzesła nie spadłem. Czyli kupiłeś sobie projektor za około 30000zł, ze wsparciem HDR i sądzisz, że różnica pomiędzy FHD, a UHD to jedynie kwestia rozdzielczości, którą to Twój projektor dzięki "dobremu skalowaniu" niweluje? Zważywszy na liczbę tytułów UHD jaką dysponujesz i liczbę tytułów UHD, które Twoim zdaniem wyglądają gorzej niż wersja na zwykłym BD, zaryzykuję stwierdzenie, że HDR na tym Twoim JVC to jeszcze nie zadziałał. RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - misfit - 12-04-2020 W pierwszym kwartale 2020r. w Polsce wyszedł jeden film na 3D wg. poral.eu. W UK już lepiej bo 4. Same hiciory - Czarownica 2, Kraina lodu 2, Superpies i Turbokot oraz The Mad Magician. JVC 4K - miłego oglądania nowości PS. Nie myślałeś o zmienia nicka na JVC 3D ?
RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - Gieferg - 12-04-2020 Gościu olewa większość tego, co do niego piszecie, nie wiem w ogóle po co tracicie czas. RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - JVC 4K - 12-04-2020 Filmy które według mnie warto obejrzeć w 3D czy mieć w swojej kolekcji to od najstarszych : Predator z 1987, Avatar, Prometeusz od Scoota, Człowiek ze Stali, Batman vs Superman Świt Sprawiedliwości oraz Liga sprawiedliwości, Mad Max Na drodze gniewu z Hardym, Terminator Genesis, Dzień Niepodległości Odrodzenie, Assasinss Creed z Fasbenderem oczywiście wspomniana Grawitacja z Clooneyem, X Men przeszłość która nadejdzie i X men Apokalypse mam jeszcze trochę wydań 3D ale ta reszta faktycznie nie pokazuję tego 3D tak dobrze jak wymienione tytuły. RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - Gieferg - 12-04-2020 Heh. Przecież on nawet z wami nie rozmawia, wrzuca sobie jakieś randomowe złote myśli związane z 3D i tyle. Ewentualnie czasem powtórzy pytanie na które już mu odpowiedziano. Cytat:Filmy które według mnie warto obejrzeć w 3D czy mieć w swojej kolekcji to od najstarszych : Predator z 1987LOLz To akurat widziałem. Dramat to mało powiedziane. RE: Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray - Wolfman - 12-04-2020 Poza Avatar to 300 druga część i Resident evil 4,5, Sędzia dredd, te filmy mają dobre efekty w 3D. Wymieniłeś fake 3D min Grawitacja |