![]() |
|
Moja kolekcja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Moja kolekcja (/watek-moja-kolekcja--2922) |
RE: Moja kolekcja - kubisz - 29-03-2024 Super! Trochę nieoczywiste miejsce tego regału, ale bardzo ładnie i stylowo komponuje się z otoczeniem. Świetna zawartość. RE: Moja kolekcja - Qlas1990 - 29-03-2024 Dzięki, oglądałem go z kolegą przy szklaneczce whisky i tak stoji już kilka tygodni. "Krzywo" odłożony po seansie ![]() Jeśli chodzi o steelbooki to jeszcze nie miałem przypadku, żeby poleciało domino. Półka jest poza zasięgiem dzieci więc na razie jestem spokojny. Półkę robiłem na wymiar tzn zamówiłem formatki, złożyłem i zamocowałem na 4 wkręty do ściany. Wyszło jakie 2 stówki i pół dnia roboty z wycięciem miejsca , bo zabudowę miałem wcześniej. Długo się zastanawiałem, gdzie mógłbym powiększyć półkę, i padło właśnie na takie nieoczywiste miejsce. Chociaż teraz z perspektywy czasu zrobiłbym 6 półek, nie 4
RE: Moja kolekcja - Juby - 29-03-2024 Dobrze jest z czterema półkami/ taki kwadrat(?), a miejsca masz jeszcze pod dostatkiem. Zdecydowanie jeden z moich ulubionych i najestetyczniej wyglądających zbiorów na forum. Propsy za ustawianie pakietów i steeli po skosie, bo widać ich fronty, a nie same cienkie boki z tytułami. No i fan Szczęk - wiadomo, klasa, 10/10
RE: Moja kolekcja - Qlas1990 - 29-03-2024 Dzięki wielkie, ustawione po skosie bo tak jak napisałem, lubię zawiesić oko na tej półce jak się kręcę po domu. Pewnie dla niektórych taka nadmierna ekspozycja to wiocha, ale mi się tak podoba. Tym bardziej, że dużo tytułów jest w obcym języku.Fan Szczęk na maxa - "preparing the cage" Williamsa często gości na głośnikach. Znam ten film odkąd skonczylem 6 lat i zafascynował mnie rekinami na całe życie. A tu ostani prezent urodzinowy od żonki: I tak - chodzę w niej do pracy
RE: Moja kolekcja - Mefisto - 29-03-2024 Jesteś może bratem bliźniakiem ślepego? ![]() (29-03-2024, 16:26)Juby napisał(a): miejsca masz jeszcze pod dostatkiem. Propsy za ustawianie pakietów i steeli po skosie Jedno z drugim trochę się kłóci, bo jeśli dalej chce to robić, to już tego miejsca nie ma. RE: Moja kolekcja - Qlas1990 - 16-12-2024 Kilka ostatnich nabytków: ![]() Kolekcja "To" w steelach + metalowy box - wyrwana za 30 euro na amazon fr. Szkoda było nie kupić za 130 zł takiego wydania, chociaż sama druga część jakoś niespecjalnie mi podeszła. ![]() Pięknie tłoczony Steelbook "Na zachodzie bez zmian" - amazon.de 90 zł z przesyłką, dobrego kina wojennego nigdy za wiele wiec niebawem czeka mnie seans. Tylke ten niemiecki tytuł... ![]() "Chwała" w steelu z Amazon it. 18 euro z przesyłką. Zawsze chciałem mieć ten film na półce, ma klimat i znakomite aktorstowo. ![]() W końcu "Forrest Gump" - film który był priorytetem w mojej kolekcji, więc cieszyłem się ze wznowienia polskiego wydania. Udało się wyrwać na Allegro za 83 zł. ![]() "Diuna Part 2" dorwana na Amazon.it za 15 euro. Wizualna uczta w 4k, chociaż preferuje 1 cześć. ![]() "Pulp Fiction" wydanie polskie !Na to, że wyszedł u nas w kraju Jules powiedziałby : "To nie fart - to była Boska interwencja" ![]() Na koniec sesja nowego kolegi - nie zbieram figurek, ale Alien Big Chap od NECA to jest coś, w czym się zakochałem od pierwszego wejrzenia. ![]() RE: Moja kolekcja - kulcikriu - 16-12-2024 Bardzo fajna kolekcja, graty za dorwanie tego wydania "To" i to za taką cenę
RE: Moja kolekcja - Juby - 16-12-2024 (16-12-2024, 14:31)Qlas1990 napisał(a): Na koniec sesja nowego kolegi - nie zbieram figurek, ale Alien Big Chap od NECA to jest coś, w czym się zakochałem od pierwszego wejrzenia.Tyle, że to nie jest Big Chap I chyba coś ci się przy nim ułamało (płetwa na plecach).
RE: Moja kolekcja - Qlas1990 - 16-12-2024 Juby oświeć mnie, bo nie siedzę w figurkach. Czy to nie jest też Big Chap tylko z 2020 ? I czy na plecach brakuje jakiejś płetwy/kolca ? ![]()
RE: Moja kolekcja - Bender - 16-12-2024 No własnie. Bo chyba jednak jest. I też nie widzę czego mu z tyłu brakuje ? |