![]() |
|
Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) (/watek-tenet-rez-christopher-nolan-2020) |
RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - misfit - 28-12-2020 Tenet obejrzany. Bardzo fajny obrazek, itd. Co do dźwięku to typowo jak u Nolana wszystkie suwaczki poszły na maxa więc musiałem znacząco zjechać z głośnością. Nie liczyłem ile było tych wszystkich zmian AR z 2.20:1 do 1.78:1 i z powrotem, ale podejrzewam, że mógł zostać pobity absolutny rekord świata pod tym względem. Gratulacje dla naszego Christophera. Tymczasem tęsknię za czasami gdy mogłem w spokoju obejrzeć jego filmy bez rozpraszania uwagi zmianami AR tak z kilkadziesiąt razy co każde kilka minut - szczerze mówiąc miałem już tego wszystkiego serdecznie dość po ok. 30 minutach. Gdyby mi się chciało to bym zrobił sobie wersję 2.20:1 dla całego filmu, ale w tym wypadku mi się nie chce (IMO jeden ze słabszych jego filmów) więc będzie to pierwszy film Nolana, który nie wyląduje na stałe u mnie na półce. RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Gieferg - 28-12-2020 Te Nolanowe zmienne ARy to kolejny z powodów dla których jestem zniechęcony do jego filmów. TDK sobie przerobiłem na stały AR, TDKR już mi się nie chciało, bo za słaby i za dużo roboty, kolejne tym bardziej. RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - funditto - 28-12-2020 Jeśli oglądałeś film w wersji 4K to czekam na informację w jakiej cenie będziesz go sprzedawać RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - pred895 - 28-12-2020 W sklepiku jest chyba pierwsza wersje HD ze stałym aspektem kinowym, no ale do wersji płytowej nie będzie porównania jeśli chodzi o jakość. Też stwierdziłem podczas seansu że to częste oczojebne rozciąganie obrazu w wielu miejscach było kompletnie niepotrzebne. Jeszcze jakby to było podyktowane jakąś spektakularną sekwencja akcji, jak to miało miejsce w Dark Knight, ale tutaj mamy 10 - 5 sekundowe pełne kadry otwierania i zamykania drzwi od samochodu, więc rzeczywiście masakra. Całe szczęście że na ten moment nie jest to też mój ulubiony Nolan. Na pewno seans do ponownej weryfikacji, bo jakieś 40 % fabuły umownie sobie wkręciłem że trzyma to się jakiejś kupy, której z napływem akcji nie próbowałem sobie logicznie poukładać Wracając jeszcze do dźwięku to rzeczywiście jest stanowczo za głośno, bo jeśli chodzi o taki rodzaj filmu powinno być znacznie subtelniej niż to co tutaj odwalono.
RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Juby - 29-12-2020 Narzekający na zmienny AR zawsze mogą wybrać opcję DVD. ![]() Mnie też to wkurza (tylko w TDK nie, bo tam format IMAX wchodził w większości na pełne sceny) i w ogóle dziwię się, że tych filmów nie wydają z możliwością wyboru wersji jaką chce się obejrzeć. RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Gieferg - 29-12-2020 Musieliby robić wydania z dodatkową płytą. Tzn przy TDK może by jeszcze dało radę via seamsless branching, ale w tych innych jest już tego za dużo. RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Kirek - 31-12-2020 Dzięki użytkownikowi Maras, w filmoskopie pojawiło się francuskie wydanie Ultra HD w steelbooku z potwierdzoną wersją PL na płycie UHD. RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - HAL 9000 - 31-12-2020 Bardzo dobra wiadomość. Ciekawi mnie jak sprawa wygląda z płytą bonusową w zagranicznych wydaniach? Jak ktoś np. Maras, coś wie, to poproszę o info, z góry dziękuję
RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - Piotrek P - 31-12-2020 Kupowałem edycję z hiszpańskiego Amazona - polskie napisy są zarówno na płycie z filmem 4K jak i na płycie z dodatkami; nie ma ich jedynie na zwykłej płycie BD z filmem. RE: Tenet reż. Christopher Nolan (2020) - HAL 9000 - 31-12-2020 Dzięki za info
|