Filmozercy.com | Forum
Haqu - czyli skromnie, ale szybko rośnie :) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Haqu - czyli skromnie, ale szybko rośnie :) (/watek-haqu-czyli-skromnie-ale-szybko-rosnie)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Haqu - czyli skromnie, ale szybko rośnie :) - Haqu - 16-01-2015

Mały update
[Obrazek: VXAuexil.jpg?1]
Wszystko z amazon.co.uk, niestety grube brytyjskie pudełka. Point Break oraz Znaki mają polskie napisy.
Co ciekawe M Night Shyamalan collection którą zamówiłem nie była sprzedawana przez sam amazon, tylko inny sklep i zestaw nie był w folii a pudełko ma troche rogi obtarte, ale jeżeli wszystkie płytki będą działać to nic z tym nie będę robić.

Ehh, skoro w UK są brzydkie pudełka a w USA region A i droższa wysyłka to skąd w takim razie zamawiać Big Grin

RE: Haqu - czyli skromnie, ale szybko rośnie :) - marcin2oo2 - 16-01-2015

ja nie nawidze tych cieniutkich pudeleczkek jak z gazety grube misi byc Big Grin

RE: Haqu - czyli skromnie, ale szybko rośnie :) - Haqu - 16-01-2015

Niemiałbym nic przeciwko gdyby wszystkie takie były, ale mając większość wydań w cienkich amarayach te kilka brytyjskich grubasów kiepsko pasuje

RE: Haqu - czyli skromnie, ale szybko rośnie :) - bananek - 16-01-2015

Jeżeli chodzi o wydania z USA to zdecydowana większość jest region free. Wystarczy się upewnić przed zakupem (byle nie na amazonie, bo tam zawsze piszą bzdury Tongue)

RE: Haqu - czyli skromnie, ale szybko rośnie :) - MoviePsycho - 17-01-2015

Fajne filmy, ale wydania brytyjskie odrzucają nie tyle przez te grubasy a przez szpecące oznaczenia na pudełkach. Zdarza mi się kupić brytyjskie wydania, ale głównie ze względu na polską wersję językową.

RE: Haqu - czyli skromnie, ale szybko rośnie :) - Haqu - 20-01-2015

(17-01-2015, 07:24)MoviePsycho napisał(a):  Fajne filmy, ale wydania brytyjskie odrzucają nie tyle przez te grubasy a przez szpecące oznaczenia na pudełkach. Zdarza mi się kupić brytyjskie wydania, ale głównie ze względu na polską wersję językową.

Mi tam te oznaczenia specjalnie nie przeszkadzają, chociaż fakt z tyłu są dosyć spore. Skusiłem się na promocję 2 for £10, a że chciałem mieć znaki i szósty zmysł a te 3 filmy w pakiecie były za £12 to nie opłacało mi się brać tylko dwóch Smile

Update, chociaż niepełny:
Full Metal Jacket z zavvi
[Obrazek: psG6dg3l.jpg?1]
[Obrazek: uVq1peol.jpg?1]
[Obrazek: CS3Mr7ul.jpg?1]

oraz Snowpiercer Kimchidvd exclusive z ebaya
[Obrazek: s8alBAAl.jpg?1]
[Obrazek: 44Gu4a2l.jpg?1]
[Obrazek: HyYCcv7l.jpg?1]
album z grafikami: ma on jakiś komentarz na początku, ale jest on w języku koreańskim chyba, ale ogólnie prawie cały to same obrazki/zdjęcia
[Obrazek: WLdRJqrl.jpg?1]
[Obrazek: ceMoH6nl.jpg?1]
Tych kartek jeszcze nie rozpakowałem.
Aktualizacja niestety niepełna, ponieważ razem z Full Metal Jacket miał przyjść steelbook Cold in July, zostały wysłane tego samego dnia, ale jak to z pocztą polską bywa - jedno doszło, o drugim słuch zaginął. Także czekam jeszcze chwilę, jutro pójdę wyjaśniać sprawę i napisałem już do zavvi. (zamówione 12 stycznia)

RE: Haqu - czyli skromnie, ale szybko rośnie :) - pred895 - 20-01-2015

Ile zabuliłeś za Snow ??

55$ + 1$ za wysyłkę z chin, była dobrze zabezpieczona, chociaż była wysłana zwykłym China Post a w Polsce jako priorytet.

RE: Haqu - czyli skromnie, ale szybko rośnie :) - pred895 - 20-01-2015

Przy obecnym kursie dolara wychodzi spora sumka. No ale ważne że w końcu w kolekcji Smile Są Eng suby do Koreańskich sekwencji ??

No niestety, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić. Leczę się powoli z uzależnienia na słowo "limitowane" Smile i planuję w przyszłości upolować Drive z Nova media jeszcze i w sumie tyle z takich mocno egzotycznych wydań.
Co do napisów to nawet nie sprawdziłem jeszcze jak to jest, bo odebralem paczke godzine temu,  ale w wątku na blu-ray com ludzie mowia ze napisy angielskie sa przez caly film, w tym z koreanskimi sekwencjami. Tak wiec albo caly film z napisami, albo kompletnie bez napisow - nie da sie zrobic tak, zeby wyswietlaly sie tylko do koreanskich dialogow.

Aha, i to wydanie jest tylko region A, chociaz niektorzy na blu ray com twierdza,cze kiedy sie wlozy plyte, kliknie top menu to przechodzi do filmowych menusow po koreansku, a potem normalnie uruchamia film. Moze potem to sprawdze ale pewnie dziala na jakis bardzo nielicznych modelach Big Grin