![]() |
|
Studio N - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Studio N (/watek-studio-n) |
RE: Studio N - Juby - 09-06-2021 Ja kupuję tylko na Blu. Widziałem fragmenty T2 w 4K na OLEDzie i nie jest on wart 100 złotych, a że i tak na razie planuję wracać jedynie do kopii zapasowej którą mam, nie widzę sensu wydawania większych pieniędzy niż muszę. Zwykłe BD, do którego przełożę swoją obecną płytkę i które będę mógł postawić na półce obok części 1,3-4 w zupełności mi wystarczy. UHD kupię kiedyś jeśli wyjdzie należyty remaster. Cieszy info o większym nakładzie, bo zamówienie będę robił jutro. Byłoby niefajnie, gdyby cały nakład z DVDmax się wyprzedał w kilka godzin, jak to było na FINA z Panem Wołodyjowskim i Potopem.
RE: Studio N - Jedi-Matser - 09-06-2021 Niech wydają jak najwięcej i może jak się trochę rozkręcą zawiążą współpracę z innymi wytwórniami, chociaż na filmy od Disneya i Paramountu np. Star Wars i Indiego to bym nie liczył. RE: Studio N - KamilOnline - 09-06-2021 Na Disneya, 20th Century Studios, Universala i Paramount nie ma co liczyć, bo to dystrybucja Galapagos i Filmostrady
RE: Studio N - Jedi-Matser - 09-06-2021 To wiem tylko niech lepiej się postarają o wydania UHD. Studio N jakby się postarało i dodatkowo jak Arrow zaczęło wydawać niszowe perełki to byłoby już w ogóle super. RE: Studio N - Jedi-Matser - 09-06-2021 Z tym brakiem HDR w Terminatorze 2 to trochę słabo, ale tam ten HDR nie był jakiś wielki, o ile pamiętam nie było go tam prawie. Natomiast w takim Rambo, albo Total Recall jakby było tylko 4K bez HDR to słabo. Zamówiłem Terminatora 2 4K i teraz myślę, że może lepiej w takim razie wziąść tylko blu. RE: Studio N - Juby - 09-06-2021 (09-06-2021, 14:20)Jedi-Matser napisał(a): Zamówiłem Terminatora 2 4K i teraz myślę, że może lepiej w takim razie wziąść tylko blu. Oczywiście, że lepiej braść na Blu. Jednak robię zamówienie jak tylko wrócę z pracy.
RE: Studio N - kryst007 - 09-06-2021 Ten wydany przez nich "Terminator 2" to w wersji kinowej? Czyli m.in. bez epizodu Johna Connora i szczerzenia zębów Arniego? Sama inicjatywa fajna i liczę, że wydadzą też masę tytułów, które nie miały dotąd w ogóle premiery na żadnym nośniku. Szkoda tylko, że zanosi się iż nie będzie dodatków (chociażby przeniesionych z QDVD). RE: Studio N - Jedi-Matser - 09-06-2021 Dodatki jak dotatki, ich brak jakoś idzie przeżyć, dla mnie brak HDR będzie największym zmartwieniem. Jak wszystkie wydania 4K wydane przez Studio N będą tylko w SDR, to będę kupował tylko blu ray dla uzupełnienia zagranicznych wydań 4K. RE: Studio N - Juby - 09-06-2021 Dla mnie w ogóle mogą sobie odpuścić wydawanie UHD jeśli im się nie sprzeda (a tym bardziej jeśli mają to być wydania bez HDR). Ważne, żeby wydali na Blu-ray to, z czym zamuliło KinoŚwiat. Ich katalog był pełen klasyków (młodszy brat ma na półce T2, Rambo 1-3, Czerwoną gorączkę, Osadzonego, Pamięć absolutną, Jak to się robi w Chicago, Czerwoną Sonię, Czerwonego smoka i pewnie coś jeszcze), a na Blu wydali tylko T2 i pierwszego Rambo. Teraz StudioN może wkroczyć na białym koniu i w końcu wydać te klasyki w Polsce z wersją PL. Jeśli tak się stanie, na pewno będę kupować. RE: Studio N - Jedi-Matser - 09-06-2021 Studio N odpowiedziało na moje następne pytania i tak: Wydadzą w najbliższym czasie Nagi Instynkt na 4K i BluRay, ale jeszcze nie ma sprecyzowanej daty. Co do HDR to odpisali, że zawsze będą starali się o materiały najwyższej jakości, ale w kwestii HDR, albo taki materiał nie będzie dostępny, albo koszty ekonomiczne im nie pozwolą, bo musiałoby być bardzo duże zapotrzebowanie ze strony klientów. Pewnie będą badać rynek i zobaczą co się opłaci. Ja przewiduję, że w 4K bez HDR mało kto się będzie bawił, i pozostaną przy BluRay toi i tak będzie bardzo dobrze, bo wydanie danego filmu 4K z HDR można kupić zagraniczne, a blu w PL. |