Filmozercy.com | Forum
Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny)
+--- Wątek: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? (/watek-jakiej-firmy-posiadasz-odtwarzacz-ultra-hd-blu-ray)

Strony: 1 2

RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - Mr.Hankey - 02-07-2021

Pierwszym odtwarzaczem UHD był u mnie poczciwy Xbox One S, później przez jakiś czas byłem posiadaczem UB820, w międzyczasie sporo czasu spędziłem też z Sony X800, którego posiada mój staruszek, a od nieco ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem Oppo 203, który byłby odtwarzaczem w zasadzie idealnym, gdyby tylko posiadał możliwość zmiany jasności napisów, czego jednak brakuje po przygodzie z Panasem. Ale ogólnie sprzęt klasa, zdecydowanie wart swojej ceny i z całą pewnością kupiłbym go drugi raz.

RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - Bipo - 02-07-2021

Oppo 203 , jak na razie najlepszy odtwarzacz uhd. Największy plus dodawanie napisów :-)

RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - Juby - 02-07-2021

Od marca Panasonic UB150 i jestem zadowolony. Dopóki nie padnie, nie planuję wymiany.

RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - Kurgan - 02-07-2021

Panasonic UB9000 i Sony UBP-X700. W panasonicu brakuje mi możliwości odtwarzania płyt SACD (w szczególności chodzi o płyty wielokanałowe) i korzystania z zewnętrznych napisów, poza tym sprzęt doskonały. Z funkcji HDR Optimizer nie korzystam. Na moim Sony vpl 260 obraz wygląda gorzej (w niektórych scenach, kolory tracą intensywność) albo nie umiem z tego korzystać.

RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - prodarek - 02-07-2021

(02-07-2021, 07:27)Kurgan napisał(a):  i korzystania z zewnętrznych napisów
wystarczy kupić i wgrać alternatywny soft.

RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - Kirek - 02-07-2021

1. Sony UBP-X700
2. Panasonic DP-UB820

Pierwszy był Sony, jednak irytowało mnie ręczne ustawianie Dolby Vision + zdarzające się zacięcia przypuszczalnie w momencie zmiany warstwy lub przy napotkaniu nawet znikomego zabrudzenia stąd zakup Panasonica w czym pomogła też promocyjna cena na amazon.pl. Pierwszy problem wyeliminowany co do drugiego to chyba jeszcze zbyt mała próbka obejrzanych filmów ale na razie nie miałem żadnego zacięcia.

Sony zostaje ponieważ czasami zdarza mi się coś z dysku obejrzeć oraz wygodniej się go obsługuje przy tworzeniu opisu płyty do filmoskopu (np szybki dostęp do zmiany napisów).

RE: Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - engajner - 02-07-2021

OPPO UDP 203. Zaluje tylko tego ze tak pozno go kupilem.

Jakiej firmy posiadasz odtwarzacz Ultra HD Blu-ray ? - vandel - 02-07-2021

Panasonic dp ubd 820

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka