![]() |
|
Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve (/watek-dune-diuna-rez-denis-villeneuve) |
RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - pred895 - 08-12-2021 Amazon.it już rozsyła Steelbooki. Idzie to do mnie pocztą polską, oby dotarło w nie naruszonym stanie. RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - pred895 - 14-12-2021 Włoski steel właśnie dotarł do mnie, na szczęście w nienaruszonym stanie. Wysłali to tradycyjnie w zwykłej kartonowej kopercie, strach się bać było to otwierać. Jestem w trakcie projekcji, 4k i kolorki miażdżą, sam Atmos jest chyba najlepszym testem domowego kina w tym przypadku. RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - Gieferg - 15-12-2021 Cytat: i kolorki miażdżą To w tym filmie były jakieś "kolorki"?
RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - pred895 - 15-12-2021 HDR fajnje podkręca każde światełko, które ukazało się w tym filmie a BT.2020 dodatkowo świetnie bustuje kolorki. Fotki robione telefonem wiec to lipa, ale jakiś tam podgląd jest ![]() RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - Mierzwiak - 15-12-2021 Podgląd byłby gdybyś zestawił z nimi te same kadry ze zwykłej płytki BD też zrobione telefonem. Jest tam (tam czyli w filmie, nie na zdjęciach powyżej) jedno ujęcie w którym jest bardzo duża różnica w rozpiętości tonalnej między wersjami SDR i HDR, ale nie będę nikomu ułatwiać roboty
RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - eldian - 15-12-2021 Szczęka opada widząc różnice... A ja myślałem że po prostu ten film ma być ciemny... RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - fire_caves - 15-12-2021 (15-12-2021, 02:30)Gieferg napisał(a): To w tym filmie były jakieś "kolorki"?Upvote. RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - misfit - 15-12-2021 Pred - na ile te zdjęcia ukazują to ile widać u Ciebie detali w jasnych partiach obrazu w HDR ? RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - pred895 - 15-12-2021 Te zdjęcia to szajs chodziło i o to że film jest znacznie jaśniejszy niż wersja SDR, którą widziałem dwa miesiące temu plus kolory są bardziej soczyste, nie wspominając już o szczegółowości obrazu. Spodziewałem się przymulonej ciemnicy a otrzymałem ładny soczyście wyglądający film. Dużo daje też przestawienie z FHD Optomy DLP na 3LCD Epsona z bdb. silnikiem 4K PRO-UHD. Dźwięk jest też kozacki: efekty odpalanych tarcz, wybuchy, lot statków wszystko świetnie wypełnia całe pomieszczenie. RE: Dune / Diuna, reż. Denis Villeneuve - misfit - 15-12-2021 Obraz SDR jest przejaskrawiony (vs HDR), ale to i tak pikuś przy tym co widzę na Twoich zdjęciach. Do tego black crush (#8 w szczególności), słaby kontrast, przeciętna ostrość obrazu... Zakładam, że to wszystko wina zdjęć, a nie tego jak Diuna u Ciebie w rzeczywistości wygląda. Ale wtedy... po co je wrzucać na forum ? Żeby robić antyreklamę Epsonowi ?
|