![]() |
|
Który film jest według was lepszy? - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Który film jest według was lepszy? (/watek-ktory-film-jest-wedlug-was-lepszy) |
Który film jest według was lepszy? - RylandGrace - 12-01-2022 (12-01-2022, 16:50)JVC 4K napisał(a):(12-01-2022, 07:22)Mierzwiak napisał(a): Jeśli nie posiadasz gustu / rozumu i nie wiesz czy bardziej interesuje cię historyczny dramat Ridleya Scotta czy kolorowa komedyjka z Ryanem Reynoldsem, to kto ma wiedzieć? Kupiłem na włoskim amazonie wersję 4K. Na płycie blu-ray są polskie napisy, ale nie wiem czy jest lektor. Na płycie 4K brak języka polskiego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Który film jest według was lepszy? - JVC 4K - 12-01-2022 (12-01-2022, 18:04)Gieferg napisał(a):Cytat:a ja chcę 4K z napisami i lektorem Polskim. No to właśnie dlatego pytam tych którzy oglądali i jeden i drugi ja nie oglądałem, ale wychodzi na to że Free Guy to taka rozrywka dla gimbazy a Ostatni Pojedynek to poważny film budzący grozę wojennych starć rycerzy średniowiecza, to pewnie coś na wzór Exodus i ten mi pasuję i mam w kolekcji to pewnie Ostatni pojedynek też spasuje. RE: Który film jest według was lepszy? - Marioo - 13-01-2022 (12-01-2022, 22:28)JVC 4K napisał(a): film budzący grozę wojennych starć rycerzy średniowiecza Z obu filmów wybrałbym oczywiście ten, ale na wojenne starcia bym się zbytnio nie nastawiał, bo nie ma ich zbyt wiele, ale nie o to w tym chodzi. Film jest dość długi, ale to dlatego, że właściwie oglądasz ten sam film 3 razy, te same wydarzenia z perspektywy innego bohatera. I dopiero to wszystko prowadzi do finału, czyli tytułowego ostatniego pojedynku, który tak na dobrą sprawę nie jest wojennym starciem, ale sama realizacja pojedynku jak najbardziej na plus. Podsumowując, jeśli nastawiasz się na konkretną rzeź, spektakularne bitwy (wojenne starcia), to raczej się zawiedziesz. RE: Który film jest według was lepszy? - shaman72 - 18-01-2022 Dobry wieczór, "Ostatni pojedynek", dobranoc.
RE: Który film jest według was lepszy? - JVC 4K - 04-04-2022 Witam, zastanawiam się nad zakupem filmu wybieram jeden z tych dwóch, krótko który z tych filmów zasługuje na to aby go obejrzeć w domu i kupić na płycie : Kingsman Pierwsza Misja vs West Side Story? Który film według was jest lepszy, czy ktoś miał przyjemność oglądnąć jeden i drugi. Jak oceniacie. Podobno w Kingsman Pierwsza Misja operatorem zdjęć jest Polak Janusz Kamiński. Choć podobno ten nowy musical melodramat Stevena Spilberga jest też fajny. RE: Który film jest według was lepszy? - Gieferg - 04-04-2022 Jak kupujesz gacie, to też pytasz ludzi w jakim kolorze będą ci bardziej pasować? RE: Który film jest według was lepszy? - misfit - 04-04-2022 (04-04-2022, 19:24)JVC 4K napisał(a): Podobno w Kingsman Pierwsza Misja operatorem zdjęć jest Polak Janusz Kamiński. Nah. Ale jest autorem zdjęć do tego drugiego filmu o którym rozmyślasz
Który film jest według was lepszy? - RylandGrace - 04-04-2022 (04-04-2022, 19:24)JVC 4K napisał(a): Witam, zastanawiam się nad zakupem filmu wybieram jeden z tych dwóch, krótko który z tych filmów zasługuje na to aby go obejrzeć w domu i kupić na płycie : Kingsman Pierwsza Misja vs West Side Story? Który film według was jest lepszy, czy ktoś miał przyjemność oglądnąć jeden i drugi. Jak oceniacie. Podobno w Kingsman Pierwsza Misja operatorem zdjęć jest Polak Janusz Kamiński. Choć podobno ten nowy musical melodramat Stevena Spilberga jest też fajny. Jakbyś chciał to mam na sprzedaż West Side Story https://www.olx.pl/744151496 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Który film jest według was lepszy? - JVC 4K - 05-04-2022 Pytam się który film będzie lepszy ponieważ obydwu jeszcze nie widziałem jak bym je oglądał to bym się nie pytał, West Side Story jak i Kingsman Pierwsza Misja wyjdze w maju prawdopodobnie nakładem Galapagos to ewentualnie wtedy kupię z napisami i lektorem, a nie jakąś wersję bez PL, no wiem dlaczego to tak ciężko zrozumieć zadałem stosunkowo proste pytanie. RE: Który film jest według was lepszy? - misfit - 06-04-2022 (05-04-2022, 23:46)JVC 4K napisał(a): West Side Story jak i Kingsman Pierwsza Misja wyjdze w maju prawdopodobnie nakładem Galapagos to ewentualnie wtedy kupię z napisami i lektorem, a nie jakąś wersję bez PL Na UHD BD, w pl wersji, oba filmy wyjdą w tym samym czasie co dwie poprzednie pozycje, o które pytałeś w tym temacie (Ostatni pojedynek i Free Guy) - czyli nigdy. |