![]() |
|
Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt (/watek-oppo-bdp-10x-udp-20x-cambridge-cxu-hd-automatyczne-zarzadzanie-napisami-do-plyt) |
RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 16-04-2023 W wersji v11 skryptu był błąd uniemożliwiający jego poprawne działanie, została już dodana wersja v12 przetestowana przez dwie osoby, sorry za problem. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - Keyser - 18-04-2023 Już nie na głównym wątku Oppo ale jedyne co mi się nie udało to dopasować napisy do kolekcji 3 filmów Kevina Smitha - to wydanie. Gdyby ktoś posiadał dopasowane napisy to będę wdzięczny - służę innymi z mojej kolekcji w podzięce. @prodarek - czy jeśli film nie posiada w ogóle napisów tak jak Jay and Silent Bob Strike Back z powyższej kolekcji to czy narzędzie potrafi tu zaradzić? Bo nie wyświetlało nic. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 18-04-2023 To myślę że tutaj lepiej szukać https://forum.filmozercy.com/watek-szukam-napisow-pl-do-filmu?page=9 Tak skrypt włączy napisy dla płyt która nie posiada ich oryginalnie, tylko wtedy oppo nigdy nie pokaże listy z napisami ale napisy powinny być wyświetlane na ekranie. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 18-04-2023 Od wersji V13 Nowa funkcja po dłuższym ~ 3s przyciśnięciu guzika 0 następuje dopisanie id do napisów i przeniesienie ich do bazy all_sub, w przypadku napisów w folderze /sub/sub.srt będą one zapisane w bazie pod nazwą "sub_43685642240t1264.srt". Natomiast napisy które zostaną wrzucone do katalogu głównego USB postaną przeniesione do bazy z ich obecną nazwą plus dopisek na końcu w postaci id "nazwa_43685642240t1264.srt". RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - kulcikriu - 18-04-2023 Nie nadążam ze ściąganiem wersji nowinki w wersji v13 to olbrzymia oszczędność czasu! dzięki
RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 29-04-2023 Nowa wersja V16 proszę o przetestowanie, opis zmian w pierwszym poście. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 12-05-2023 Jak to mówią cisza przed burzą otóż od tygodni jestem bez oppo niestety moje eksperymenty doprowadziły do najpierw uszkodzenia pliku a następnie do braku możliwości komunikacji z płytą główną. Co tam majstrowałem? między innymi udało mi się zmienić region lecz popełniłem mały błąd. Przez cały ten tydzień "walczyłem" jak trupa przywrócić do żywych.. kontaktowałem się z usa tu wam z góry mogę napisać że spoko ludzie odpisują ale już u nich brak inżynierów i tylko sprzętem z usa się zajmują(jest trochę inny), emaile eu/uk nie dochodzą i wracają, Rosja odpowiedziała dalej tam u nich serwis działa. Światełko pojawiło się dzisiaj jak skontaktowałem się z serwisem w Niemczech info@heimkinoklohs.de który odpowiedział i dał mi nadzieję, skończy się to wymianą płyty głównej ale wciąż czekam na szczegóły. Jeśli nic z tego nie wyjdzie to pozostanie mi tylko totalny sf w postaci próby przeprogramowania pamięci nand, nie będę się wdawał w szczegóły bo to totalny hardcore możliwe że nawet niemożliwy. Tydzień mija niby tylko urządzenie ale porażka boli niesamowicie no nic mam nadzieję że jeszcze będę miał "oppo" ... na ten moment żadnych nowych usprawnień nie jestem w stanie zrobić. ![]() ps Skrypt do napisów nie ingeruje w żaden sposób i jest bezpieczny, to co ja robiłem to grzebanie dużo głębiej także bez stresu. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - misfit - 04-06-2023 Czy na firmware jailbreak w trakcie odtwarzania kopii zapasowej z dysku sieciowego są możliwe zabawy z automatycznym wgrywaniem napisów na podstawie id płyty - obojętnie czy przez iso lub folder BDMV? Pewnie znam odpowiedź na to pytanie, ale wolę się upewnić
RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - prodarek - 04-06-2023 Np można by identyfikować strukturę BDMV i umieszczać w katalogu nowy plik z nazwą ID płyty z której została wykonana kopia a skrypt w ten sposób identyfikował by że to te napisy mają zostać włączone dla danej struktury BDMV. RE: Oppo BDP-10X i UDP-20X - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt - misfit - 04-06-2023 Byłoby fajnie. Chodzi mi konkretnie o sytuacje gdy np. na płycie jest kilka filmów lub kilka jego wersji (mam tego trochę) i żeby jakoś sensownie ogarnąć sprawę z napisami w przypadku odtwarzania po sieci. |