![]() |
|
The Creator (2023) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: The Creator (2023) (/watek-the-creator-2023) |
RE: The Creator (2023) - HAL 9000 - 21-07-2023 No i teraz mam jasność 3:2 (ILSA FAUST, Robert, fire_caves) : (HAL 9000, Wojtek)
RE: The Creator (2023) - ILSA FAUST - 21-07-2023 Jakby książka miałaby mieć TAAAKĄĄĄĄ okładkę....to chyba jednak bym sięgnął tak czy inaczej ![]() chcę taki właśnie STEELBOOK 4K....z taką okładką.... CREATOR TEAM RE: The Creator (2023) - HAL 9000 - 21-07-2023 Często jest tak, że kiepskie filmy dostają ładne wydania - co oczywiście ma sens ![]() Mam nadzieję, że w tym przypadku będziemy zadowoleni zarówno z filmu jak i z wydania - R1 miał bardzo ładny steelbook (idźmy tym tropem)
RE: The Creator (2023) - HAL 9000 - 09-08-2023 Gareth Edwards wymienił 5 filmów, które go inspirowały przy tworzeniu "Twórcy", są to: 1. Apocalypse Now 2. Blade Runner 3. Baraka 4. Lone Wolf and Cub 5. Akira https://twitter.com/ILMVFX/status/1689352303336382464 Musiałem sprawdzić co to jest "Lone Wolf and Cub", ale już wiem o co chodzi
RE: The Creator (2023) - ILSA FAUST - 09-08-2023 (09-08-2023, 21:50)HAL 9000 napisał(a): wymienił 5 filmów, które go inspirowały przy tworzeniu "Twórcy" Tetsuo jako Łowca Androidów wciąga zapach napalmu o poranku... to nie może się nie udać...: EDIT: HAL, pisałem wcześniej, że w tym zwiastunie Creatora przewidziało mi się, że widzę Blade Runnera... intuicja mnie nie zawiodła... RE: The Creator (2023) - Redrum - 09-08-2023 (09-08-2023, 22:03)ILSA FAUST napisał(a): Tetsuo jako Łowca Androidów wciąga zapach napalmu o poranku... A wkalizę Lisy Gerrard z trzeciej inspiracji pominąłeś
RE: The Creator (2023) - ILSA FAUST - 09-08-2023 (09-08-2023, 22:21)Redrum napisał(a): A wkalizę Lisy Gerrard z trzeciej inspiracji pominąłeś "Tetsuo jako Łowca Androidów wciąga zapach napalmu o poranku...przy akompaniamencie wokalizy Lisy Gerrard" Teraz lepiej? ![]() po prostu nie znam tego materiału Baraka...ale pewnie poznam... Za to doskonale znam DEAD CAN DANCE, w szczególności mój ulubiony album WITHIN THE REALM OF DYING SUN, który w mojej kolekcji vinyli ma swoje zaszczytne miejsce, także w moim sercu... RE: The Creator (2023) - HAL 9000 - 11-08-2023 (09-08-2023, 22:03)ILSA FAUST napisał(a): HAL, pisałem wcześniej, że w tym zwiastunie Creatora przewidziało mi się, że widzę Blade Runnera... Wiem o które sceny chodziło i chciałem je nawet "wyciągnąć" z zajawki, ale jakość była taka, że dałem sobie spokój. Mnie natomiast jara "Czas Apokalipsy" na pierwszym miejscu, bo uważam ten film za jeden z dziesięciu najlepszych filmów w historii kina. RE: The Creator (2023) - ILSA FAUST - 12-08-2023 (11-08-2023, 21:25)HAL 9000 napisał(a): Wiem o które sceny chodziło i chciałem je nawet "wyciągnąć" z zajawki, ale jakość była taka, że dałem sobie spokój. HAL, przecież masz zakaz oglądania zwiastunów do "takich" filmów ![]() (11-08-2023, 21:25)HAL 9000 napisał(a): Mnie natomiast jara "Czas Apokalipsy" na pierwszym miejscu, bo uważam ten film za jeden z dziesięciu najlepszych filmów w historii kina. Tak, zdecydowanie (AI) urządzi w CREATOR niezłą "apokalipsę", nie wiem tylko, czy te inspiracje to "ranking"...wydaje mi że raczej to wypunktowanie...ale będzie ROBOKALIPSA na pewno... Co do "Czasu Apokalipsy"....bracie, to jest "kino, nad kinami"...do dzisiaj czuję ten zapach napalmu jak budzę się o poranku... jak obejrzałem swego czasu Lesa Grossmana...i wersję czasu apokalipsy z Benem Stillerem to popłakałem się po prostu... Ostatnio nabyłem Tropic Thunder z Kino Lorber w 4K ale chciałem powtórkę zrobić właśnie z Coppolą z całym tym setem UHD oraz godzinami dodatków...oczywiście najpierw Napalm, potem Grossman... Swoją drogą marzeniem Tomka jest Les Grossman 2, jak się nie dogada z Benem Stillerem na Tropic Thunder 2 to Tomek sam nakręci Grossmana...nie wiem jak tam z licencjami to wygląda ale wchodzę w ciemno w tę ekipę... HAL, ten cały Creator, którego wykopałeś z pod ziemi, z dnia na dzień wygląda co raz lepiej...do końca września już blisko. RE: The Creator (2023) - HAL 9000 - 12-08-2023 (12-08-2023, 08:54)ILSA FAUST napisał(a): HAL, przecież masz zakaz oglądania zwiastunów do "takich" filmówNo ale pierwszy zwiastun musiałem obejrzeć, bo bym nie wiedział, że taki film powstał i będzie miał niedługo premierę - swoją drogą kampania reklamowa marna raczej, chyba liczą na to że film się sam obroni, ale to tak nie działa dzisiaj, jeżeli ktoś marzy o kokosach, dla mnie ważne że film powstał, a ile zarobi to nieistotne, bo niezależnie od tego jak będzie to dobre, ja nie chcę kontynuacji, ponieważ jest wiele wybitnych powieści SF, które czekają na ekranizację, no i liczę też na takie świeże pomysły jak niedawny TENET Nolana i tym wypadku również nie potrzebuję kontynuacji mimo że film ma u mnie ocenę 10/10 (12-08-2023, 08:54)ILSA FAUST napisał(a): nie wiem tylko, czy te inspiracje to "ranking"...wydaje mi że raczej to wypunktowanie Zauważ, że przed Akirą robi pauzę i się lekko krzywi, więc w tym wypadku inspiracja naciągana, a co do "Czasu Apokalipsy" to myślę że może być wykorzystany motyw podróży (Jądro ciemności). (12-08-2023, 08:54)ILSA FAUST napisał(a): Ostatnio nabyłem Tropic Thunder z Kino Lorber w 4K Też to mam, głupie, ale lubię, dżungla robi swoje, no i Robert Downey Jr.
|