![]() |
|
regiony - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: regiony (/watek-regiony) |
RE: regiony - Gieferg - 09-02-2015 Cytat:Raz na jakis czas potrafi sie zawiesic w okolicy 100 minuty O, właśnie, pytałem bo w sylwestra puszczaliśmy z niego koncert Gunsów i zaczał się ciąć na Don't Cry (zaczyna się w 102 minucie). Po restarcie już szło ok. RE: regiony - Haqu - 09-02-2015 (09-02-2015, 14:21)Gieferg napisał(a): zaczał się ciąć na Don't Cry (zaczyna się w 102 minucie). Po restarcie już szło ok.No mi sie Obcy zacial jakos przy 1 godzinie 44 minucie, Szklana Pułapka jakos po 90 minucie i tak z niektorymi filmami tez tak mialem, zawsze kolo 100 minuty, ale dlugo nie mialem zadnej zwiechy czy przyciecia RE: regiony - Goodfellas - 09-02-2015 Mi się ostatnio zwieszał i kupiłem płytę czyszczącą w media markt i już nie mam problemów.( Jak na razie)
RE: regiony - mk1976 - 19-06-2016 Pytanko do znawcow. Czy plyty z USA (region A) bede mogl ogladac na XBOX ONE (kupionym w UK jesli to ma jakies znaczenie)? RE: regiony - misfit - 19-06-2016 W konsolach też jest regionalizacja jeśli chodzi o filmy na płytach BD/DVD więc odpowiedź na Twoje pytanie brzmi - nie. RE: regiony - Mefisto - 19-06-2016 ale jak pogrzebiesz w necie, to pewnie znajdziesz porady jak to obejść RE: regiony - wezyr - 17-10-2016 To może i ja się przyłącze do wątku. Wielu z Was kupuje płyty z USA/Kanady, ogólnie region inny niż nasz. Jak sobie radzicie z pozbyciem się regionizacji? Pytam bo nigdy się w to nie bawiłem a boje sie ryzykować. Posiadam napęd LG GGW-H20L, nie grzebałem w sofcie. Czy jeśli kupie płytę, dajmy na to region A, to ją zczytam bez zmiany regionu? Zczytam w sensie będę mógł zgrać na dysk, radząc sobie przy okazji z literami/lektorem, bo staram sie oglądać tylko z dysku. Moja odtwarzarka tj PowerDVD 16 krzyczy że tylko 5 razy mogę zmienić region. Posiadam AnyDVDHD, Clone BD. Nigdy nie kombinowałem z regionami i mam stracha, że żeby zgrać płytę na dysk będe musiał zmienic region. Jeśli to zrobie to chcąc wrócić na nasz rynek już mam drugą zmianę. Po dwóch takich zabiegach jestem w czarnej d...ie RE: regiony - Gieferg - 17-10-2016 Nie musisz zmieniać regionu żeby zgrać płytę. Cytat:Wielu z Was kupuje płyty z USA/Kanady, ogólnie region inny niż nasz. Jak sobie radzicie z pozbyciem się regionizacji? Kopia zapasowa (oczywiście z polską wersją językową) i mogę oglądać u każdego znajomego z dowolnym odtwarzaczem i nie muszę się martwić o nic (no chyba, że o Cinavię, ale jeszcze się nie przytrafiło). A jeśli oglądasz z dysku to zgrywasz to DVDFabem i blokadzie regionalnej machasz na pożegnanie. RE: regiony - Wolfman - 17-10-2016 Anydvd rozwiązuje problem blokady. Jak masz problem z odtwarzaniem to szukaj danej playlisty w google do danego filmu. RE: regiony - misfit - 17-10-2016 (17-10-2016, 17:04)wezyr napisał(a): Moja odtwarzarka tj PowerDVD 16 krzyczy że tylko 5 razy mogę zmienić region. Posiadam AnyDVDHD, Clone BD. Nigdy nie kombinowałem z regionami i mam stracha, że żeby zgrać płytę na dysk będe musiał zmienic region. Jeśli to zrobie to chcąc wrócić na nasz rynek już mam drugą zmianę. Po dwóch takich zabiegach jestem w czarnej d...ie Nie korzystałem z CloneBD więc nie wiem czy on usuwa regionalizację płyty, ale w AnyDVD HD masz taką opcję - włącz ją i problem z głowy. |