![]() |
|
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD (/watek-kryst007-moja-kolekcja-dvd-i-bd) |
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 27-08-2015 No to pora na update: "Lewy sercowy" z Sandlerem. Akurat komedii z jego udziałem wręcz nie cierpię, ale kolega mi go polecił (który też w nich nie gustuje) i serio to nawet okazał się być lepszy niż się spodziewałem . Kupiłem też, bo reżyserem tego filmu jest Paul Thomas Anderson, który jest uważany za jednego z najciekawszych twórców filmowych ostatniego pokolenia. Dodam jeszcze, że to wydanie jest całkiem uroczo zrobione w środku, choć jest rozpis scen Ciekawe dodatki w postaci krótkich eksperymentalnych filmików (bez PL, ale i tak tam ledwo co mówią). "Przypadek" Kieślowskiego. Ta seria digipacków z jego filmami całkiem nie najgorzej się prezentuje, ale denerwują mnie reklamówki tych sponsorów przed filmem, których nie da się przewinąć. Wiem, że gdyby nie oni to te wydania by pewnie nie zaistniały, ale czy same ich loga na pudełku by im nie wystarczyły "Chicago" - 6 zł, Media Markt. Zawsze miałem sentyment do tych wszystkich musicali, więc wziąłem. "Stowarzyszenie umarłych poetów". Na tyle pudełka jest napisane, że dodatkowo na płycie znajdują się tylko komentarz audio oraz materiał o realizacji filmu, choć w rzeczywistości tych dodatków jest więcej . Jest jeszcze m.in. zwiastun filmowy, dokument o dźwiękowcu Alanie Splecie oraz o operatorskiej klasie mistrzowskiej. "Wściekły byk" Scorsese. Uważać na to wydanie, bo film nie zawiera polskich napisów, ma tylko lektora. "Bezdroża" - takie lekkie kino obyczajowe lubię sobie obejrzeć od czasu do czasu, więc też się znalazł w mojej kolekcji. Na płycie całkiem zacne dodatki w postaci usuniętych scen i materiału o realizacji filmu. Do tego jest jeszcze jakaś zapowiedź filmowa w postaci zwiastuna filmu "Królestwo niebieskie". Dodatki niestety bez PL. "Sens życia wg Monty Pythona", czyli wydanie, z którego chyba najbardziej jestem zadowolony, dlatego że na płycie znajduje się całkiem fajna niespodzianka w postaci... dwóch wersji filmu! Na tej drugiej wersji jest dołożone kilka nowych skeczów, których nie widziałem dotąd. Ponownie zapraszam do komentowania!
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Rupert1138 - 12-09-2015 Przypadek, Bezdroża, Stowarzyszenie umarłych poetów - widzę, że zbierasz całkiem ambitne kino, ale też kilka świetnych klasyków robionych pod rozrywkę jak Monty Python (to "Sens życia" ma dwie wersje na jednym krążku - ale numer!). Tych de Funesów to Tobie też pozazdroszczę, bo teraz każdy jego film chodzi po Allegro za 60-100 zł A takie jeszcze pytanie: Z czego jest właściwie zrobiona ta scena ze zdjęć na update? (widzę, że jest tu coś sklejone taśmą klejącą i do tego kilka zagnieceń) RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 12-09-2015 (12-09-2015, 12:58)Rupert1138 napisał(a): A takie jeszcze pytanie: Z czego jest właściwie zrobiona ta scena ze zdjęć na update? (widzę, że jest tu coś sklejone taśmą klejącą i do tego kilka zagnieceń) "Scenę" akurat zrobiłem z trzech sklejonych ze sobą taśmą plakatów, których nie miałem gdzie powiesić więc do tego je wykorzystałem. Takie tam "Zrób to sam". ![]() A tak poza tym, to fajnie że Ci się podoba moja kolekcja. Lubię zarówno zbierać ambitne, jak i trochę robione pod publikę kino, byle tylko film mi się spodobał. RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 29-09-2015 Kilka wrześniowych zakupów. Tym razem głównie klasyki, które powinienem już dawno nadrobić w swojej kolekcji: Dwa filmy Almodóvara: "Kika" i "Kwiat mojego sekretu" - kupiłem, bo chciałem mieć trochę w kolekcji więcej europejskiego kina, a o Almodóvarze słyszałem sporo dobrego. Całkiem ładne digipacki. Na płycie w postaci dodatków są tylko dwie reklamy, co pierwszy raz widzę na menu DVD. I tak lepiej jest, żeby były tam dodane jak jeszcze przed filmem i to bez przewijania "Powrót do przyszłości" - 10 zł, Media Markt. Pamiętam jak za dzieciaka byłem wielkim fanem całej trylogii i sam marzyłem o takich podróżach w czasie. Do dzisiaj całą serię darzę sentymentem. "Pewnego razu na Dzikim Zachodzie" Leone. Jak dla mnie to jeden z najlepszych westernów w historii i sam się dziwię, że w kolekcji mam go dopiero teraz. Szkoda tylko, że wydanie takie ubogie jak na cenę 30 zł. "Mad Max" 1i2" - obydwa kupione łącznie za 35 zł w Merlinie. "Across the Universe". Podobnie jak w przypadku "Lewego sercowego" ładnie wyglądające wydanie w środku, choć trochę pachnie reklamą innych filmów spod Imperiala (namówili mnie bym dopisał "Producentów" oraz "Peggy Sue" do planów ). A na koniec BOX "Władcy pierścieni". Akurat to dostałem od kolegi, który powoli się pozbywał swojej kolekcji DVD. Nigdy nie byłem fanem tej trylogii, ale ją polubiłem więc z chęcią wziąłem. Dodatki nawet robią wrażenie, bo każda część ma ich całkiem sporo.
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Marioo - 29-09-2015 "Pewnego razu na dzikim zachodzie" występuje też w wydaniu 2-płytowym, więc może trzeba było właśnie je upolować, a nie byłoby takie ubogie. Spokojnie za mniej niż 40 zł jest do zdobycia. RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Gieferg - 30-09-2015 Cytat: Dodatki nawet robią wrażenie, bo każda część ma ich całkiem sporo. WRAŻENIE to owszem, robią, ale dopiero te z wersji rozszerzonej 4DVD. Te tutaj to politowania godne ochłapy. No i filmy krótsze łącznie o dwie godziny (30, 40 i 50 minut) od jedynej słusznej wersji
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Sokal - 30-09-2015 Świąte słowa :-) Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - matwiko - 30-09-2015 Jak nie znasz Almodowara to zacząłbym od Drżącego Ciała, polecam również Wszystko o mojej matce. Almodowar ma u nas szczęście do wydań. Nie dosć że prawie cała jago filmografia została wydana to sa to często fajne pakiety i digipacki. A że nie jest tak u nas popularny i ceniony można za skromne sumy skompletować wszytko. Władca pierścieni, oczywiście wydanie 12DVD dopiero robi wrażenie ale te 2płytówki mają czasem dodatki których nie ma w tych wersjach rozszerzonych. Np galerie zwiastunów i spotów których nie znalazłem na wydaniu 12DVD. Co jak co ale spoty Władcy to akurat były czaderskie, więc żałowałem trochę jak się kiedyś pozbyłem tych dwupłytówek. Pewnego razu na dzikim zachodzie. Tak jedyne słuszne wydanie to 2dvd, spójrz na nadruk na płytach, jest on przygotowany pod digipack 2dvd. Okładka jest taka sama więc aż się zdziwiłem że to nie jest dwupłytowe. Co do filmów jak BTTF i Mad Max, jeżeli planowałeś zakup to warto było pomyśleć o BD. W promocjach można je było ostatnio znaleźć za nawet 20-30zł. Ja bym się nie zastanawiał, dostajesz wydanie z DODATKAMI, LEKTOREM i świetnej jakości. Jeżeli to jest dopłata 20zł to warto pomyśleć. RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 30-09-2015 (29-09-2015, 21:57)Marioo napisał(a): "Pewnego razu na dzikim zachodzie" występuje też w wydaniu 2-płytowym, więc może trzeba było właśnie je upolować, a nie byłoby takie ubogie. Spokojnie za mniej niż 40 zł jest do zdobycia. Serio... to nawet nie wiedziałem, że istnieje dwupłytówka "Pewnego razu...". Właściwie przed chwilą zobaczyłem, że okładka mojej jednopłytówki wygląda identycznie jak to drugie. Jest tylko w dole napis "WYDANIE 2-DYSKOWE", które nawet na spokojnie można nie zauważyć Trochę żałuję że się nie załapałem się wcześniej na edycję 2-płytową, ale raczej nie chce mi się już pozbywać dopiero co kupionego filmu. ![]() (30-09-2015, 08:52)matwiko napisał(a): Jak nie znasz Almodowara to zacząłbym od Drżącego Ciała, polecam również Wszystko o mojej matce. Almodowar ma u nas szczęście do wydań. Nie dosć że prawie cała jago filmografia została wydana to sa to często fajne pakiety i digipacki. A że nie jest tak u nas popularny i ceniony można za skromne sumy skompletować wszytko. Dzięki za rekomendacje odnośnie twórczości Almodovara. Od bliższego czasu planuję nadrobić jego twórczość, więc się skuszę. Co do LOTR-a to nie zwróciłem uwagi które wersje się tam znajdują, a widziałem chyba tylko te krótsze. Popatrzyłem na te rozszerzone wydania kolekcjonerskie i wyglądają naprawdę zachęcająco (i nawet krążą w internecie za nie tak drogą sumę jak myślałem). Może kiedyś się załapię... (30-09-2015, 08:52)matwiko napisał(a): Co do filmów jak BTTF i Mad Max, jeżeli planowałeś zakup to warto było pomyśleć o BD. W promocjach można je było ostatnio znaleźć za nawet 20-30zł. Ja bym się nie zastanawiał, dostajesz wydanie z DODATKAMI, LEKTOREM i świetnej jakości. Jeżeli to jest dopłata 20zł to warto pomyśleć. Skoro chodziły one za takie tanie ceny to nawet bym sobie kupił, ale problem w tym że nawet odtwarzacza BD nie mam . Jak w przyszłości dorobię się odtwarzacza, to na jakieś tańsze blu-ray'ie się załapię.
RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Gieferg - 30-09-2015 To kup odtwarzacz, są już nawet po dwie stówki. Nie szkoda ci płacić 30+ za wykastrowane wydania DVD? |