![]() |
|
Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans (/watek-ostatni-mohikanin-the-last-of-the-mohicans) |
RE: Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans - Gieferg - 29-03-2017 Cytat:a) o lektorze i ścieżce muzycznej w dodatkach (Gieferg sugerował, że to dwa różne wydania) Mam wydanie ze ścieżką muzyczną i lektora tam nie ma. Potem było wznowienie z lektorem, o ile mi wiadomo bez ścieżki muzycznej. Nigdy nie słyszałem o żadnym dwupłytowym wydaniu DVD tego filmu. Cytat:'Ostateczna wersja reżyserska', wymieniony polski lektor (Gieferg sugerował, że lektora do tej wersji nie ma), Nie ma w wydaniu BD. Nie słyszałem żeby ten film w wersji reżyserskiej w ogóle u nas wyszedł na DVD, a jeśli wyszedł to nic nie wiem o takim wydaniu. RE: Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans - Kirek - 29-03-2017 Spoko, stąd moje pytania, może powstało nowe rozszerzone wydanie. Otwórz sobie linki do gandalf i świat książki, z nich można tak wnioskować. Oczywiście drugie rozwiązanie to błędy w prezentowanych danych co też często się zdarza. Na forum cisza, ale Galapagos odpisał. Za pierwszym razem, była to odpowiedź w stylu 'no przecież informacje o wydaniu są na naszej stronie' ale gdy odpisałem im wymieniając nieścisłości/przekłamania tych informacji to dostałem precyzyjne odpowiedzi na trzy pytania, które im zadałem. przedstawiciel Galapagos napisał(a):1. Czy w ramach Premium Collection 'Ostatni Mohikanin' na nośniku DVD posiada tylko jedno wydanie, które składa się z 1xDVD? Na swojej stronie informacji jednak nie poprawili
RE: Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans - Gieferg - 07-04-2017 Czyli wszystko zgodnie z tym co wcześniej mówiłem. Nie ma żadnej dwupłytówki, na DVD jest wersja kinowa bez dodatków za to z lektorem, a na BD reżyserska z dodatkami (napisy PL, bez lektora). RE: Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans - Kirek - 07-04-2017 Dokładnie tak, całe zamieszanie to standardowo nierzetelność informacji w sklepach internetowych jak i samego dystrybutora. Szkoda, liczyłem po cichu, że tym razem to może być jakieś nowe ciekawe wydane. RE: Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans - Mefisto - 03-02-2018 Tak mnie naszło ostatnio na powtórkę/zakup, ale czytając o tych zmianach i w ogóle o dostępności sam nie wiem. Rozumiem, że jakakolwiek nowa edycja się nie szykuje? Na amazonie blu stoi za 6 funtów (warto w ogóle?), a dvd z kinówką i muzyką za grosze, więc chyba trzeba będzie combo zrobić
RE: Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans - Mister Tadeo - 03-02-2018 Warto kupić BD, choćby dla dodatków, których nie ma na DVD. Pisałem o tym w poście nr 9 tego tematu. I jako uzupełnienie DVD z wyizolowaną ścieżką dźwiękową. A najlepiej zapolować na wydanie francuskie w digibooku, które zawiera BD (taki sam dysk jak w UK) i DVD z isolated score. Obecnie już OOP, więc pozostaje polować na aukcjach. RE: Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans - Mefisto - 03-02-2018 No właśnie patrzyłem to francuskie, ale tyle kasy to ja nie dam (książeczka zresztą podejrzewam jest po francusku, czyli z miejsca mi nie przydatna). Także zastanawiam się, czy podwójnie zamoczyć, czy może jednak poczekać i a nóż, widelec, łyżka, jakieś nowe wydanie się pojawi. RE: Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans - pred895 - 21-08-2019 Czwartego września w Australii wychodzi wydanie specjalnie BD z wersją kinową i reżyserską do wyboru. Nie wiadomo jeszcze czy to jakiś nowy skan, ale coś czuje że niedługo doczekamy się wydań 4k. Przy okazji wydają też Robin Hooda z Costnerem w podobnym stylu. RE: Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans - Mister Tadeo - 07-09-2019 Po australijskim wydaniu "Ostatniego Mohikanina" czas na francuskie, które wychodzi 5 listopada. ![]() Zawartość wydania: - wersja kinowa (111 min.) - Director's Extended Cut (117 min.) - film "Ostatni Mohikanin", reż. George B. Seitz (1936, 92 min.) - poster z filmu Michaela Manna Info na stronie wydawcy. Pre-order dostępny już na Amazon.fr. RE: Ostatni Mohikanin / The Last of The Mohicans - Gieferg - 07-09-2019 Wydanie z wersją kinową bym chętnie przytulił, dla mnie jedyna słuszna. Akurat w tym wypadku wolałbym nie mieć na okładce francuskiego tytułu, z drugiej strony okładka francuska bardziej mi się podoba od australijskiej - jak żyć?
|