![]() |
|
Zwierzogród/Zootopia (2016) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Zwierzogród/Zootopia (2016) (/watek-zwierzogrod-zootopia-2016) |
RE: Zwierzogród/Zootopia (2016) - Verrax - 09-06-2016 Jeśli kogoś interesowało kupno steelbooka w Polsce, to mam złe wieści: "Witamy, nie mamy w planach wydania steelbook. 20 czerwca film ukaże się na Blu-ray 3D, Blu-ray i DVD oraz w wydaniu kolekcjonerskim DVD z książeczką." Szkoda, zostaje tylko ściąganie zza granicy. Co ciekawe, na włoskim Amazonie wydanie to określone jest jako trzypłytowe - LINK. Błąd, czy faktycznie w steelbooku znajduje się płyta z dodatkami? RE: Zwierzogród/Zootopia (2016) - meaner - 09-06-2016 To jest błąd. Nawet w komentarzach na amazonie pisze. Normalnie 2 płyty - 3D + 2D. RE: Zwierzogród/Zootopia (2016) - radef - 09-06-2016 A wiecie, że polska tak samo jak i skandynawska edycja będą miały wszystkie audio w zwykłym DTS (dotyczy zarówno 2D jak i 3D)? wszystkie = angielska też I teraz się zdenerwowałem. Jeszcze danie HR w Gwiezdnych Wojnach przebolałem, Czarownica i Samoloty 2 mnie nie interesowały, ale to już przesada. Tylko jeden powód będę mógł zaakceptować - nie było miejsca. Ale podejrzewam, że po raz kolejny Europa Śr-Wsch jak i Skandynawia zostanie tak potraktowana. RE: Zwierzogród/Zootopia (2016) - Ferrum - 09-06-2016 Zastanawiałem się, czy kupić nasze wydanie BD Zwierzogrodu i teraz chyba już pozamiatane. Nawet Kraina lodu i Wielka szóstka nie miały takiej przykrej przypadłości, żeby oryginalne audio zostało wykastrowane z bezstratnej ośmiokanałowej ścieżki. I przeczuwam, że na naszym dysku lokalizowane (w sensie: po polsku, czesku, grecku i arabsku) będą tylko tyłówki. Jeżeli pojemność danych na nim zawartych ma mieścić się w granicach 40-41 GB przy opcji z angielskim DTS Digital Surround 5.1, a różnica odnośnie DTS-HD MA 7.1 wyniosłaby (przypuszczalnie) 3 GB z haczykiem, to rzeczywiście coś tu jest nie halo. PS. Okładka skandynawskiego wydania Blu-ray już od kilku tygodni krąży po sieci. I tam rzeczywiście widnieje informacja: każda ścieżka audio zakodowana w sześciokanałowym DTS Digital Surround. RE: Zwierzogród/Zootopia (2016) - Sokal - 09-06-2016 A wyszedł ten film gdzieś na świecie w steelbooku z pl napisami? RE: Zwierzogród/Zootopia (2016) - radef - 09-06-2016 (09-06-2016, 18:29)Ferrum napisał(a): I przeczuwam, że na naszym dysku lokalizowane (w sensie: po polsku, czesku, grecku i arabsku) będą tylko tyłówki.Powtarzam się, ale nie istnieje polska wersja "Zwierzogrodu", tak samo jak w przypadku kilku ostatnich filmów Disneya w kinie spolszczona była tylko tyłówka. A w innych wersjach - nie kojarzę żadnego filmu z czeskimi napisami, choć nie mam "Wielkiego dinozaura" (tam może być). Szczerze - byłbym lekko zaskoczony, gdyby polska tyłówka pojawiła się na płycie. Ponieważ "Wielka szóstka" i "Ralph Demolka" miała polską tyłówkę w kinie (polscy aktorzy w miejsce oryginalnych), a na DVD, jak i Blu-Rayu nie. RE: Zwierzogród/Zootopia (2016) - Verrax - 09-06-2016 (09-06-2016, 18:34)Sokal napisał(a): A wyszedł ten film gdzieś na świecie w steelbooku z pl napisami? Steelbook ma wyjść w Czechach, i mimo że nie jest to jeszcze potwierdzone w karcie produktu np. na stronie Filmareny to jednak dzielimy z nimi płytę - o innym kraju mi nie wiadomo. Prawdopodobna była Grecja, ale jednak odpadła, dostępny tam jest tylko amaray. Sam raczej pokuszę się na sprowadzenie steela z Włoch, bo tam przynajmniej nie jest okrojona oryginalna ścieżka dźwiękowa. RE: Zwierzogród/Zootopia (2016) - meaner - 09-06-2016 Steel wyjdzie w Czechach ale chyba tylko i wyłącznie w limitowanym nakładzie w kolekcji FAC. W innych czeskich sklepach nie ma zapowiedzianego steelbooka. RE: Zwierzogród/Zootopia (2016) - Ferrum - 18-06-2016 W niektórych salonach MM i Saturna Zwierzogród już czeka na półkach. DVD - 39,90 zł, BD 2D - 79,90 zł, BD 3D + BD 2D - 119 zł. Przynajmniej dobrze, że Galapagos nie skłamał na tylnej okładce wydania Blu-ray co do "formy" oryginalnej ścieżki audio. RE: Zwierzogród/Zootopia (2016) - Grześ58 - 04-08-2016 Panowie, czy ktoś z Was posiada już jakieś wydanie tego filmu? Czy wersja 3D daje się oglądać czy raczej nie wciska w fotel? I czy w polskiej wersji dubbingu pozostaje Shakira czy podmieniono na polski cover? Z góry dzięki za odpowiedź |