Filmozercy.com | Forum
Tylich kolekcja - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Tylich kolekcja (/watek-tylich-kolekcja)

Strony: 1 2 3 4

RE: Tylich kolekcja - Tylich86m - 22-05-2016

(22-05-2016, 16:57)mk1976 napisał(a):  
(22-05-2016, 14:50)Tylich86m napisał(a):  Wczesniej byly to głównie DVD ale postanowiłem sie wszystkiego pozbyć i przerzucić na niebieską technologie  Big Grin
Pojawil sie nowy standard 4K, czy teraz pozbedziesz sie wszystkich niebieskich plyt i zaczniesz inwestowac w nowe?

Nie Big Grin

(22-05-2016, 16:45)Juby napisał(a):  Dopiero po oglądnięciu? Czyli kupowałeś w ciemno? = totalna głupota x2 Tongue
W zasadzie wszystkie plyty kupilem w ciemno i dzieki temu poznalem cholernie duzo wartosciowych filmow (oraz troche shitu)
[/quote]
Dokładnie o to chodzi!!!
Ale zdarza sie tez tak że trailer urywa łeb, a potem okazuje sie że oszukali mnie banda decydentów. Big Grin

RE: Tylich kolekcja - Filmożerca Alan - 22-05-2016

Ja biorę w ciemno DVD i jeszcze się nie zawiodłem. Tylko brałem do max. 10, ale blue przynajmniej 30?! Sad

RE: Tylich kolekcja - Haqu - 22-05-2016

(22-05-2016, 16:45)Juby napisał(a):  Dopiero po oglądnięciu? Czyli kupowałeś w ciemno? = totalna głupota x2 Tongue

Ja też kupuję filmy w ciemno, tak jest najciekawiej. Przeglądam opis, obczajam zwiastun - chcę to bierę, nie chcę to nie bierę. A jak chodzisz do kina to czekasz najpierw aż film zobaczą wszyscy i na podstawie czyjejś opinii dopiero idziesz? To jest dopiero przykre Big Grin

RE: Tylich kolekcja - Filmożerca Alan - 23-05-2016

Ja jak biorę w ciemno to mam kilka kryteriów:
Słyszałem o filmie
Kojarzę kogoś z obsady lub reżysera
Dużo osób ma w kolekcji
10 zł max
Dobre oceny i opinie znajomych
Biorę w ciemno jak się chociaż 2 zgadzają

RE: Tylich kolekcja - accept2 - 23-05-2016

Kolekcja kolegi bardzo fajna i gniotów to tam nie widzę.
W ciemno zakup to podstawa. Mało wiesz możesz jeszcze być czymś zaskoczony a tak co to za przyjemność oglądania jak wszystko wiadomo. Ja nawet zwiastunów nie oglądam. Jeszcze raz - fajna kolekcja. Jedynie pozbycie się dvd będziesz żałował.

RE: Tylich kolekcja - Gieferg - 24-05-2016

- Brakuje ci tych dobrych Terminatorów, widzę tylko te cienkie Tongue
- Pamięć Absolutną masz nie tą, co trzeba Smile
- Hobbit jest (wersje kinowe? why?), a gdzie LOTR? (nie kup przypadkiem kinówek)
- The Dark Knight Rises jest a co z resztą trylogii?
- Nie znosze alfabetycznego układu filmów na półce, w dodatku widzę tu jednak niekonsekwencję - Da Vinci Code stoi obok swojego sequela, Bondy też obok siebie, ale już MCU rozrzucone po wszystkich półkach, a Wolverine oddzielnie od X-Menów. Chyba się nie możesz zdecydować co do klucza wg jakiego to ustawiasz.
- ogólnie jest trochę filmów, których bym nigdy nie kupił, kilka takich, których bym nawet nie obejrzał, ale z drugiej strony - jest też sporo tego co sam mam na półce.

Cytat: A potworkami niektóre filmy stały się dopiero po ogladnieciu,

Pomijając już kwestię kupowania w ciemno - po co trzymać to, co sam uznajesz za potworki? Mnie tam autentycznie wkurza, jak mam na półce film, który mi się nie podoba, raz, że szkoda miejsca, dwa, nie chcę, żeby ktoś, kto ogląda moją półkę pomyślał, że podobają mi się jakieś knoty tak, że aż je kupiłem - dlatego pozbyłem się z kolekcji min. Igrzysk śmierci, Dnia niepodległości, Taken 3 czy Mission Impossible: Ghost Protocol.

RE: Tylich kolekcja - Tylich86m - 31-05-2016

Maj

[Obrazek: GGUjA5.jpg]

RE: Tylich kolekcja - robsonm1978 - 31-05-2016

Wydanie z Grecji ?

RE: Tylich kolekcja - Tylich86m - 01-06-2016

(31-05-2016, 19:22)robsonm1978 napisał(a):  Wydanie z Grecji ?

Z Niemiec!

RE: Tylich kolekcja - Tylich86m - 06-06-2016

Czerwiec
Joy - biograficzny komediodramat reżyserii Davida O. Rusella (American Hustle)
Opowiada historie Joy Mangano, która stworzyła finansowe imperium warte miliony dolarów, po tym jak wynalazła  mopa!
W rolach głównych :
Jennifer Lawrence
Robert De Niro
Bradley Cooper

[Obrazek: kQ8t2Q.jpg]