Filmozercy.com | Forum
Folijki na filmy, zabezpieczenia itp - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Folijki na filmy, zabezpieczenia itp (/watek-folijki-na-filmy-zabezpieczenia-itp)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Folijki na filmy, zabezpieczenia itp - blu-ray fan - 27-10-2014

ja mam takie folie jak pred895,i jestem zadowolony,a to jak to wygląda to sprawa indywidualna każdego,albo się podoba albo nie,najważniejsze że spełniają swoją funkcję i chronią przed zarysowaniem

RE: Folijki na filmy, zabezpieczenia itp - MovieShelter - 29-10-2014

Folie ochronne wygladają średnio, używam ich jak skończy mi się nakład plastikowych nakładek.
Wczesniej kupowalem nakladki ktore byly nakładane na steelbook od gory/dołu, ale zauwazylem ze przy duzej ilości steelbookow
i oświetlenia w poblizu, robi sie taka ciapka kolorystyczna. Wiec zamowilem teraz takie co zostawiaja otwarty grzbiet, zobaczymy jak wyjdzie.

Nie moge za to znalezc sprzedawcy folii ktora by pasowala do boxow limitowanych...ma ktos namiary na jakiegos sprzedawce, najlepiej alegro ktory ma rozne rozmiarowki folii, ale takie wieksze niz normalne DVD czy BLU. Bo udalo mi sie znalezc tylko w tych rozmiarach badz juz ogromne...

RE: Folijki na filmy, zabezpieczenia itp - Glaeken - 09-11-2014

Ja bardzo dlugo szukalem jakiegos sensownego zabezpieczenia na steelbooki. Poczatkowo zostawialem na steelach wszelkiego rodzaju nakladki i kartoniki aby steele nie rysowaly sie az natrafilem na folijki w czeskim sklepie filmarena. Kupilem od razu zapas i jestem zachwycony nimi. Nawiasem mowiac do kazdego kupionego u nich steelbooka dodaja folijke.

Dla tych wszystkich ktorzy nie widza sensu w stosowaniu folijek wyjasniam: u mnie steelbooki leza jeden obok drugiego w wysuwanej szufladzie, jezeli je nie zabezpiecze to sie porysuja. A wierzcie mi... rysuja sie blyskawicznie. Chcialbym moc je jakos wystawic ale niestety miejsce na skladowania filmow mam ograniczone wiec wole takie rozwiazanie. Mam nadzieje ze wyjasnilem sens stosowania folijek.

RE: Folijki na filmy, zabezpieczenia itp - Mefisto - 09-11-2014

akurat folijki som do dópy - tylko nakładki, reszta to śmierć dla poczucia estetyki

RE: Folijki na filmy, zabezpieczenia itp - Gieferg - 10-11-2014

Ano. O ile sam nie widzę w tym żadnego sensu, to jednak te nakładki jeszcze byłbym w stanie tolerować. Ale na sam widok folijek zbiera mi się na wymioty, a porysowany steelbook wygląda lepiej niż takie coś.

RE: Folijki na filmy, zabezpieczenia itp - Jaszczomp89 - 11-11-2014

Ja nie używam żadnych folii, nakładek i tym podobnych bo nie widzę takiej potrzeby. A co do steelbooków to też nie wyciągam ich codziennie żeby się na nie pogapić więc jakoś specjalnie się nie rysują, a jeśli już to jakoś to przeżyję Smile

RE: Folijki na filmy, zabezpieczenia itp - Cisek - 11-02-2015

Odkopuje watek, żeby poszukać pomocy - czy któryś z Was - kolekcjonerów, wpadł na dobry pomysł na ochronę wydań typu fullslip i lenticular (wyraźnie grubsze od tradycyjnych steelbooków). Jakieś folie albo plastikowe osłony? Macie przetestowane jakieś opcje? Heeeelp Smile

RE: Folijki na filmy, zabezpieczenia itp - Mefisto - 11-02-2015

Generalnie kupujesz to samo, tylko na inny wymiar. Jest kilka rodzajów takich nakładek.

RE: Folijki na filmy, zabezpieczenia itp - Cisek - 11-02-2015

Generalnie to właśnie chodziło mi o jakieś konkrety. Bo tego, że gdzieś są folie w innych rozmiarach się domyślam. Może ktoś ma doświadczenie, korzysta i może polecić konkretny sklep?

RE: Folijki na filmy, zabezpieczenia itp - Mefisto - 11-02-2015

szukaj na ebayu najlepiej - szansa, że koleś, który sprzedaje jedno, będzie miał lub będzie mógł załatwić drugie jest duża Smile