![]() |
|
Brad Pitt - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie) +--- Wątek: Brad Pitt (/watek-brad-pitt) Strony:
1
2
|
RE: Brad Pitt - Gieferg - 31-10-2016 Trochę bez sensu podział bo "Fincher przed Siedem" to tylko Alien 3 (10/10), potem było Se7en (10/10), Gra (8/10) i tutaj jak dla mnie skończył się Fincher którego lubiłem. Do żadnego z jego kolejnych filmów nie zamierzam wracać, części nawet nie chce mi się oglądać po raz pierwszy. A co do Pitta to (poza Se7en) lubię jego role w Troi, Furii, Wywiadzie z wampirem oraz... Thelmie i Louise. RE: Brad Pitt - Wolfman - 31-10-2016 (31-10-2016, 12:17)Monica_Geller napisał(a): Jak dla mnie najlepszy był w „Moneyball", „Przekręcie", „12 małpach" i „Zabójstwie Jesse'ego Jamesa...." W Przekręcie to on grał bardziej epizodyczną rolę - odegrał bardzo dobrze cygana, ale to nie wymagało od niego nie wiadomo jakich umiejętności, w tym filmie liczyłem na Stathama i zawiodłem się na nim, poza graniem ex commando nic więcej nie umie. Owszem 12 małp to bardzo dobra rola i całkiem odmienna od innych, ale film mi w pamięć nie zapadł, film bardzo dobry, ale nie rewelacyjny jak Siedem (jako film). Podziemny krąg no cóż rola to prosta była, miał zagrać zajebistego Brat Pitta i zagrał. Jessego Jamesa nie oglądałem, za dużo miał ról przeciętnych i jakoś przestałem się na nim skupiać. (31-10-2016, 08:49)Mateusz napisał(a): A co on takiego zaprezentował w siedem? Obejrzyj jeszcze raz, to zobaczysz jaką zmianę przechodził w tym filmie z pełnego optymizmu detektywa , do pełnej mroku postaci, a akcentuje to wszystko w genialny sposób muzyka i pogoda - o kultowej scenie na końcu nie wspomnę. RE: Brad Pitt - Kapitan_kusiak - 31-10-2016 Z tego co zrozumiałem to dyskusja toczy się na temat najlepszych ról Brada Pitta a nie najlepszych filmów, w których zagrał Brad Pitt. Zagranie cygana w "Przekręcie" nie wymagało zbyt wielkich umiejętności ... tylko dlaczego mam przeświadczenie, że na jego miejscu całkiem spora grupa aktorów wypadłaby mniej więcej tak jak Keanu Reeves w "Bram Stoker's Drakula".
RE: Brad Pitt - Mateusz - 31-10-2016 (31-10-2016, 14:17)wolfman napisał(a): Owszem 12 małp to bardzo dobra rola i całkiem odmienna od innych, ale film mi w pamięć nie zapadł, film bardzo dobry, ale nie rewelacyjny jak Siedem (jako film). Widzisz, ja mam odwrotnie. 12 małp jak i rolę Pitta uważam za genialne, a siedem spłynął po mnie jak woda po kaczce i nie specjalnie mam ochotę do niego wracać. RE: Brad Pitt - Monica_Geller - 31-10-2016 (31-10-2016, 12:48)Gieferg napisał(a): Trochę bez sensu podział bo "Fincher przed Siedem" to tylko Alien 3 (10/10), potem było Se7en (10/10), Gra (8/10) i tutaj jak dla mnie skończył się Fincher którego lubiłem. Do żadnego z jego kolejnych filmów nie zamierzam wracać, części nawet nie chce mi się oglądać po raz pierwszy. Nie chodzi tutaj o filmografię, a raczej o to czy Fincher dogoni swój szczyt, jakim dla wielu było Siedem. Czy po Siedem stworzy lub czy stworzył coś, co dorówna poziomem temu filmowi. Wiele osób twierdzi, że nie. RE: Brad Pitt - Gieferg - 31-10-2016 A to akurat możliwe. Jak dla mnie najlepsze były jego dwa pierwsze filmy. |