![]() |
|
Pred - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Pred (/watek-pred) |
RE: Pred - pred895 - 28-11-2016 To Live and Die in L.A. - Piękny 4k remaster mojej czołówki filmów lat 80tych. Deadpool - Steelbook zavvi - od wakacji w kolekcji, teraz dopiero po promocji Imperiala udało mi się podmienić w nim płytkę ![]() RE: Pred - bartnikp - 30-11-2016 (28-11-2016, 16:06)pred895 napisał(a): To Live and Die in L.A. - Piękny 4k remaster mojej czołówki filmów lat 80tych. Też z zavvi? jak cenowo? 15 czy udało się taniej? RE: Pred - pred895 - 30-11-2016 Z kodem rabatowym udało mi się go zgarnąć za 13,49
RE: Pred - bartnikp - 01-12-2016 (30-11-2016, 11:23)pred895 napisał(a): Z kodem rabatowym udało mi się go zgarnąć za 13,49 Ok przed chwilą udało mi się zamówić za tą samą kwotę Obejrzałem wczoraj pierwszy raz i jestem totalnie zachwycony. Zabójcza broń, Miami Vice, Gorączka a nawet filmy Tarantino. Za nic nie spodziewałem się, że wszystkie czerpały takimi garściami z "Żyć i umrzeć w L.A."!!! Już sam ten fakt każe rozpatrywać film w kontekście kultowości. Klimat lat '80, muzyka, wyraziste postacie, pościgi (od razu widać, że jest za nie odpowiedzialny twórca Francuskiego Łącznika) i nieprzeciętne zwroty akcji w fabule, która początkowo stwarza (mylne!)wrażenie, że na pewno nie jest w stanie Cię niczym zaskoczyć. Ależ to jest DOBRE! Twoja prezentacja wydania skusiła mnie do seansu więc - wielkie dzięki!
RE: Pred - pred895 - 01-12-2016 Ciesze się, że film przypadł ci do gustu, mnie osobiście powaliła końcówka, bo totalnie nie byłem przygotowany na taki emocjonalny rozpierdziel . Jak szukasz podobnych klimatów do tego tutaj, to mogę polecić ci też The Thief - Michaela Manna. Pred - bartnikp - 01-12-2016 Thiefa znam i mam w kolekcji. LADILA jakoś kompletnie pominąłem... Co do końcówki to jak najbardziej miałem to samo. Całe ostatnie 30min (od akcji z agentem) to coś czego kompletnie się nie spodziewałem. Rewelacja. RE: Pred - pred895 - 01-12-2016 Spróbuj sięgnąć jeszcze po tę pozycję: Może nie jest to jakaś mocna sensacja jak wyżej wymienione, ale to solidny thriller - kryminał gęsto osadzony w latach 80tych. Poluje na tę pozycję od dłuższego czasu, ale Francuskie sklepy nie chcą cenowo odpuścić niestety
RE: Pred - pred895 - 06-12-2016 Assault On Precinct 13: 40th Anniversary Edition od Second Sight. Wydanko pięknie się prezentuje ( i powinno za taki szmalec ), zawiera też oryginalny soundtrack na płycie CD
RE: Pred - pred895 - 09-12-2016 (19-11-2016, 11:46)Verrax napisał(a): Creed - £9, Zavvi. Steelbook Creed podczas Lightning Deals kosztował mniej niż najtańsza oferta na amaray w Polsce, więc długo nie trzeba było się zastanawiać. (19-11-2016, 12:42)pred895 napisał(a): Spoko zakupkiUdało się Bardzo ładny steelbook, rzeczywiście śmiechu warte ze dałem za niego 30 zł mniej niż za zwykłą Polską edycję. Teraz czekam jeszcze na paczkę z całą serią ![]() RE: Pred - pred895 - 19-12-2016 Ostatni Up w tym roku >> Donnie Darko - kolekcjonerka od Arrow. No cóż z każdą nową kolekcjonerką Arrow leci jeszcze bardziej na całość. Saga Rocky - niestety pudełko zbiorcze trochę sponiewierane przez nieodpowiednie zabezpieczenie przesyłki. Zavvi zwróciło mi 20 % z zamówienia. Wyszło za cały pakiet jakieś 50 zł, więc nie będę za bardzo narzekać ![]() Sanatorium pod Klepsydrą - 20 zł > promocja wyhaczona na filmożercach ![]() IT - Steelbook z UK tym razem dotarł w idealnym stanie, zatem Francuska edycja poszła pod młotek. |