![]() |
|
Głośniki do kina domowego - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Głośniki do kina domowego (/watek-glosniki-do-kina-domowego) |
RE: Głośniki do kina domowego - Wolfman - 22-07-2019 (22-07-2019, 19:14)prodarek napisał(a): Wiem co masz bo też mam onkyo, aby uzyskać dźwięk z optyka wpinasz kabel optyczny z karty usb do portu optycznego 1 w amplitunerze, optical 1 kojarzysz z wejściem input np PC, do wejścia np HDMI 6 przypisujesz input PC, ostatecznie przełączasz w amplitunerze na input PC i tyle jeśli chodzi o połączenie.No i tak podłączam i dźwięku nic. A w tv co mam wybrać w ustawieniach dźwięku? Optyk przełączałem wielokrotnie tu i tam i zero efektu. W tv wybierałem optyk, hdmi, linearne i to samo, cisza. W tym kodi popróbuję, ale dźwięk się zrobił przyciszony przytłumiony i zacina jak cholera. Bez niego było 2.1 ale płynnie chodziło, Mnóstwo z tym zabawy, RE: Głośniki do kina domowego - prodarek - 22-07-2019 Tv nie ma nic do dźwięku, przecież dźwięk wypuszczasz do amplitunera. Jaki dźwięk otrzymuje amplituner gdy odtwarzacz coś przez kodi? No mnóstwo opcji dlatego powstały boxy rozwiązanie z laptopem jest niepraktyczne.
RE: Głośniki do kina domowego - Wolfman - 22-07-2019 (22-07-2019, 20:19)prodarek napisał(a): Jaki dźwięk otrzymuje amplituner gdy odtwarzacz coś przez kodi?Pytasz co wybrałem w tych opcjach kodi? No tego receiver nvidia co pisałem wcześniej RE: Głośniki do kina domowego - prodarek - 22-07-2019 Jaki dźwięk otrzymuje amplituner? RE: Głośniki do kina domowego - Pablo0909 - 22-07-2019 @Wolfman- naciśnij na pilocie amplitunera przycisk AUDIO, podczas odtwarzania jakiegoś materiału oczywiście . Wyświetli Ci się nazwa dźwięku, który dostaje amplituner z tej maszynerii.
RE: Głośniki do kina domowego - Wolfman - 22-07-2019 Masz na myśli pewnie guzik z info "I"? Jak włączam Sb x7 to input analog, output direct 2ch i jest cisza w głośnikach. Jak przez hdmi av receiver to mam 5.1 i leci przez amplituner, ale nie każdym programem. RE: Głośniki do kina domowego - misfit - 23-07-2019 Skoro po 30 postach nie dogadaliście się z Wolfmanem to słabo widzę sukces... ![]() Nie wiem tylko po co upierasz się przy tym całkowicie zbędnym i degradującym dźwięk Sb z optyka. Weź odłącz to cholerstwo i podłącz laptopa do amplitunera przez HDMI tak jak Ci to sugerowałem dawno temu, a następnie ustaw w amplitunerze aby przez to wejście leciał dźwięk przez HDMI. Poza tym w laptopie czy to PowerDVD lub MPC-HC (Kodi nie nadaje się do odtwarzania struktury BD i dodawaniem doń napisów) wybierasz odpowiednie urządzenie i aktywujesz bitstreaming. Jest to dla Ciebie czarna magia o czym piszę ? Poproś do siebie kogoś oblatanego w te klocki bo obawiam się, że i po 100 postach nie ruszymy ani o krok. RE: Głośniki do kina domowego - prodarek - 23-07-2019 Żeby było jasne wczoraj próbowałem pomóc Wolfman'y używając teamviewer i problem jest następujący: Przy przekazywaniu bezpośrednim dźwięku amplituner otrzymuje dźwięk lecz dźwięk ten cały czas się tnie ten sam problemem jest na hdmi i na karcie usb problem pojawił się podobno po instalacji kodi co moim zdaniem jest nierealne, ten sam problem jest również ba vlc natomiast mpc-hc nie zdążyłem sprawdzić, ale moim zdaniem to nie ma znaczenia bo problem jest systemowy. Aktualnie Wolfman ma ustawiony kodi z wyłączonym przekazywaniem dźwięku, dźwięk do amplitunera wychodzi w postaci multichannel 5.1 i to działa. Problem jest dziwny nie spotkałem się jeszcze z takim i leży na 99% w systemie dlatego radzę mu jeszcze wykonać update systemu windows, sterowniki nvidia zostały już zaktualizowane, oczyścić komputer ze zbędnego "syfu" i innych programów, wyłączyć tymczasowo antywirusa, b]odłączyć całkowicie kartę dźwiękowa usb[/b], sprawdzić inny port hdmi w amplitunerze, inny kabel. @misfit Nie widzę żadnego problemu w kodi i odczycie struktury to nie jest żaden problem. RE: Głośniki do kina domowego - Marioo - 23-07-2019 (23-07-2019, 06:30)misfit napisał(a): Nie wiem tylko po co upierasz się przy tym całkowicie zbędnym i degradującym dźwięk Sb z optyka.No jak to po co? Ma przecież najlepszą kartę we wszechświecie, to do czegoś zobowiązuje
RE: Głośniki do kina domowego - Wolfman - 23-07-2019 (23-07-2019, 06:30)misfit napisał(a): Nie wiem tylko po co upierasz się przy tym całkowicie zbędnym i degradującym dźwięk Sb z optyka.Nie upieram by go musieć mieć, ale uparłem by zadziałał. Skoro coś tu się sypie, to coś nie tak ogólnie. A jest coś najwidoczniej nie tak. Skoro tak trzeba kombinowac. Windows 10 mam aktualny. Kartę generalnie chętnie sprzedam |