![]() |
|
Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD (/watek-mateusz-kolekcja-blu-ray-i-dvd) |
RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Mateusz - 09-08-2018 Rzuciłem okiem na te dwie sceny z 33 rozdziału, o których jest wspomniane w tej recenzji i nie mam pojęcia, o co temu kolesiowi chodzi. Jest lekko ciemniej w tej scenie w barze, ale postać Jacksona jest cały czas dobrze widoczna. Oprócz tego na UHD jest zdecydowanie wyraźniejsze ziarno i lepsza rozdzielczość oraz brak artefaktów. RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - misfit - 11-08-2018 Całe piękno statycznego HDR10, w którym dodatkowo nie ma ustalonego odgórnego standardu w jaki sposób należy dokonywać mapowanie tonów obrazu i każdy robi to po swojemu. Goodfellas na UHD był masterowany na monitorku 4000 nitów, ale faktyczna jasność szczytowa nie przekracza ~300 nitów więc wyobraź sobie taki TV, który jednak przyjmie, że ma do czynienia faktycznie z jasnością szczytową 4000 nitów i tak zmapuje tony obrazu do parametrów wyświetlacza, że efekt będzie taki jaki otrzymał ten koleś z blu-ray.com.(09-08-2018, 14:53)Mateusz napisał(a): Oprócz tego na UHD jest zdecydowanie wyraźniejsze ziarno i lepsza rozdzielczość oraz brak artefaktów. To się chyba szarpnę przy najbliższej promocji, ale nie wiem czy akurat na włoskie wydanie ![]() Rozumiem, że to jest wydanie dwupłytowe, a dołączona płyta BD pochodzi ze starego wydania, a nie remastera ? RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Mateusz - 11-08-2018 Tak, ta dołączona płytka Blu-ray jest ze starego wydania. Nie wiem jak inne wydania 4K, ale włoskie ma błąd na tylnej okładce - podają, że na Blu-ray jest Atmos.
RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Wolfman - 15-10-2018 Zaliczyłeś trylogię X-men? Warto się szarpnąć? RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Mateusz - 15-10-2018 Jeszcze nie obejrzałem, więc nie pomogę. RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Mateusz - 02-02-2019 Zakupy z ostatnich miesięcy. Na początek wydania Blu-ray z Polski. I reszta to wydania 4K UHD z ostatnich promocji z Włoch. Na UHD wszystko z polską wersją. Logana na Blu-ray dorzuciłem do jednej z promocji. Ten Nolan to tak w sumie trochę na siłę, bo nie miałem tylko dwóch filmów z tej kolekcji, ale za taką cenę to aż żal było nie brać. Big Grin Na koniec nowy wygląd całej kolekcji. Jakiś czas temu szarpnąłem się na nowy regał, co pozwoliło wyciągnąć z kartonów pierwsze wydania DVD, do których mam trochę sentymentu.
RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Mefisto - 03-02-2019 Titanic, Die Hard, Eastwood, Dirty Harry, Oz - no masz trochę moich przegapionych Graali
RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Mateusz - 12-02-2019 Venom na 4K UHD z UK zawitał do kolekcji.
RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Bipo - 13-02-2019 Super opakowanie , ta wersja ma napisy pl? RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Mateusz - 13-02-2019 Tak, polska wersja jest na UHD i na Blu-ray. |