![]() |
|
Gry komputerowe & konsolowe - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie) +--- Wątek: Gry komputerowe & konsolowe (/watek-gry-komputerowe-konsolowe) |
RE: Gry komputerowe & konsolowe - Haqu - 27-12-2015 (20-12-2015, 08:41)Panaes napisał(a): Wątpliwe. Ta generacja konsol skupia się na graczach, nazwijmy to poważnych.Ta generacja wcale nie skupia się na graczach poważnych. Ona próbuje skłonić ludzi, którzy wcześniej nie mieli kontaktu z konsolą do gry w klasyczny sposób. W żaden sposób nie jest ona kierowana do stałych graczy czy fanów danej marki, i świadczą o tym ogromne ilości remasterów z poprzedniej generacji i indyków na jedno kopyto. This if for the players wcale nie jest sloganem dla graczy, a raczej wszystkich dookoła, którzy chcieliby się nimi stać bo granie powoli staje się modne. Odejście od kontrolerów ruchowych można łatwo wytłumaczyć - nowa generacja, nowa zabawka. W tym sezonie jest to VR, wszelkie Morfeusze i Oculusy, a że przeciąga się to w czasie - no cóż, tego nikt nie przewidzi. Na forum powracam trochę z hejtem, no ale ja na tej generacji się zawiodłem
RE: Gry komputerowe & konsolowe - igoriev - 29-12-2015 Do PS4 w czerwcu ma wyjść sprzęt VR czy kiedy? Może ktoś coś słyszał nowego w tej sprawie? Co do wcześniejszej rekomendacji to Dying Light przeszedłem w COOPie w kumplami w wersji PCtowej i naprawdę świetna zabawa także też polecam. Ponad 40h spędzone w grze. Szczególnie, że w lutym wychodzi spory dodatek z mapą niby większą niż w podstawowej grze Ogólnie brakuje na kompy gier tego typu żeby przejść kampanię ze znajomymi...A na horyzoncie pierwsze głosy od pecetowej edycji Gears of War Ultimate Edition, mniam! RE: Gry komputerowe & konsolowe - Panaes - 01-01-2016 (27-12-2015, 11:54)Jaszczomp89 napisał(a): Korzystał może ktoś z forumowiczów ze słuchawek Sony PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0 lub Turtle Beach Ear Force Stealth 400? Czy możecie polecić inny model bezprzewodowy do ps4 w cenie 300-400 zł? Skoro można podpiąć pod pada cokolwiek, pytanie brzmi: po co wydawać 350 zł na słuchawki z logo firmy Sony, jak można mieć za połowę tej kwoty o niebo lepsze? Bo bezprzewodowe? Przecież i tak przy konsoli spędzamy większość czasu z padem w pobliżu. Bez sensu. RE: Gry komputerowe & konsolowe - Jaszczomp89 - 01-01-2016 Dla Ciebie może i bez sensu - I don't care. W styczniowej ofercie psplus dostaniemy zremasterowane Grim Fandago, zacna gierka i warto sobie przypomnieć
RE: Gry komputerowe & konsolowe - Panaes - 01-01-2016 Nie pisałem tego złośliwie. Pragnąłem zwrócić jedynie uwagę na fakt, że takie słuchawki to raczej fanaberia niż konieczność. No chyba, że masz PS3 jeszcze, to wtedy się może faktycznie przydać. Nie słuchałem jak grają, ale mam możliwość sprawdzenia ich w akcji. Jak tylko to uczynię - napiszę. RE: Gry komputerowe & konsolowe - Haqu - 02-01-2016 Akurat ten headset stereo to całkiem solidny sprzęt (jak na ten target, cenę i zastosowanie). Do tego pad ma wejście na jacka, ale może ktoś sobie życzy słuchawek z mikrofonem. Wtedy ma niezbyt szeroki wybór pomijając słuchawki do telefonów i to śmieszne słuchawko-coś od Sony dodawane do PS4. RE: Gry komputerowe & konsolowe - bananek - 04-01-2016 Wracając do tematu gier polecam Helldivers, zdecydowanie najlepszy coop w jakiego grałem do tej pory w życiu. Jednym zdaniem: Starship Troopers na Twojej konsoli. Poniżej krótka recka od IGN, która bardzo dobrze podsumowuje tę gierkę: Mamy tutaj też możliwość crossplayu między ps3, ps4 i ps vita. Naprawdę świetna rzecz. na marginesie, mój psn id: bananek83. Miałem dodane kilka osób ze starego forum, ale jakoś nie udało się z nikim zagrać, może tym razem będzie inaczej
RE: Gry komputerowe & konsolowe - meaner - 22-01-2016 Jak ktoś ma Xboxa 360 albo One to z marketplace można ściągnąć za darmo grę Wiedźmin 2. RE: Gry komputerowe & konsolowe - Jaszczomp89 - 29-02-2016 No i Quantum Break, tak szumnie zapowiadany exclusive dla xboxa one pojawi sie rowniez na pecetach. Microsoft wywolal tym maly shitstorm, gracze anuluja preordery na gre bo czuja sie oszukani, ze pececiarze rowniez beda mogli w to zagrac. Z jednej strony fajnie bo razem z kupnem Quantum Break na xone dostana za darmo do sciagniecia wersje pecetowa ale z drugiej strony microsoft sam daje coraz mniej powodow do kupna konsoli. Tym bardziej, ze plotki glosza, ze kolejne exy z xone wyjda na piecykach. EDIT. Od 4 do 6 marca otwarta beta trybu multiplayer Uncharted 4
RE: Gry komputerowe & konsolowe - Wolfman - 01-03-2016 Gry kosztują masę kasy, sprzedaż się musi zgadzać, co do blacharstwa, to za granicą ludzie siedzą na konsolach, w Polsce i innych biednych krajach, to się gra na tym co mamusia kupiła do nauki. Więc zbytnio tym bym się nie przejmował. Wiedźmin mimo szerokiego blacharskiego grona w Polsce, to sprzedaż była 70% na konsole. |