![]() |
|
Głośniki do kina domowego - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Głośniki do kina domowego (/watek-glosniki-do-kina-domowego) |
RE: Głośniki do kina domowego - misfit - 23-07-2019 Ale po co ? Ile razy trzeba Ci pisać, że przy połączeniu laptopa z ampli po HDMI czy nawet optyku po bitstream nie ma znaczenia czy masz kartę dźwiękową za 1 mln $ czy za 1$. Poza tym wykosztowałeś się na Onkyo i nowe głośniki i chcesz go karmić dźwiękiem rodem z czasów DVD (zwykły DD i DTS) bo bezstratnych skompresowanych formatów dźwięku, o Atmosie nie wspominając, nie uzyskasz po optyku. (23-07-2019, 07:47)prodarek napisał(a): Przy przekazywaniu bezpośrednim dźwięku amplituner otrzymuje dźwięk lecz dźwięk ten cały czas się tnie ten sam problemem jest na hdmi i na karcie usb problem pojawił się podobno po instalacji kodi co moim zdaniem jest nierealne, ten sam problem jest również ba vlc natomiast mpc-hc nie zdążyłem sprawdzić, ale moim zdaniem to nie ma znaczenia bo problem jest systemowy. Zakładając, że w amplitunerze wszystko dobrze poustawiał... Spróbuj ustawić mu w MPC-HC ustawienia -> strumień wyjściowy -> renderer dźwięku -> wbudowany renderer dźwięku. Ustawienia -> renderer dźwięku. Zaznaczyć tryb wyłączny oraz zezwól na bitstreaming. Ustawienia -> filtry wewnętrzne -> kliknąć na Dekoder audio. W polu Bitstreaming zaznaczyć wszystkie możliwe formaty dźwięku. Poza tym w samym Windowsie Panel Sterowania -> Dźwięk i ustawić to HDMI jako urządzenie domyślne. Jeśli nie pomoże to pozostaje reinstalacja kluczowych sterowników. (23-07-2019, 07:47)prodarek napisał(a): Nie widzę żadnego problemu w kodi i odczycie struktury to nie jest żaden problem. Tak ? To odpal jakiś film, który jest posiekany na kilka/naście/dziesiąt plików (np. pierwszego Aliena), załaduj napisy zewnętrzne i spróbuj uzyskać synchronizację napisów przez cały czas trwania filmu. Powodzenia, już przy przejściu na następny plik wszystko Ci się rozjedzie, nie wspominając o tym, że samo przejście z jednego pliku na drugi będzie widoczne (i możliwe, że również słyszalne ) w postaci przeskoku obrazu.Zgłaszałem im to gdzieś tak z 7 czy 8 lat temu to dostałem odpowiedź, że ten odtwarzacz nie służy do odpalania płyt i jedyne co ich interesuje to czy z mkv jest wszystko ok. Do dziś tego nie poprawili. RE: Głośniki do kina domowego - prodarek - 23-07-2019 @misfit Takiego filmu jeszcze nie miałem dlatego nie znam problemu to jakieś pewnie rzadkie przypadki. Tak czy siak ja i tak ładuję wszystko w jeden plik m2ts lub mkv
RE: Głośniki do kina domowego - misfit - 23-07-2019 Ale Wolfman (i nie tylko on) ogląda film z oryginalnej płyty i nie interesuje go remuxowanie na dysk twardy, itd. W takiej sytuacji Kodi + napisy zewnętrzne = problemy. Nie są to też takie rzadkie przypadki - dotyczy to niemal każdego filmu gdy na jednej płycie masz np. wersję kinową i rozszerzoną/reżyserską. I nie tylko. Razem uzbiera się tego dość ładna liczba filmów. Z Alitą włącznie. RE: Głośniki do kina domowego - prodarek - 23-07-2019 Ok nie wnikajmy nie ma rzeczy idealnych wracając do tematu proponowałem kodi bo to najszybsza metoda sprawdzenia instalujesz, wyjście audio ustawiasz na wasabi av, włączasz przekazywanie bezpośrednie i działa od strzału. W tym przypadku nie bo coś nie tak jest w systemie wysłałem mu jeszcze kilka wskazówek. RE: Głośniki do kina domowego - Wolfman - 24-07-2019 Ustawiłem wszystko jak trzeba i działa. Szkoda, że z tym tyle zabawy jest i nie dzieje się to z automatu. Karta pójdzie pod topór , dołożę i kupie kolejny amplituner. Wrócę do pytania o kabel hdmi. Czasami miga obraz i muszę uruchamiać ponownie sprzęt i działa. Jakiej firmy kable kupić by mieć z tym spokój? RE: Głośniki do kina domowego - djgromo - 24-07-2019 Ludzie mówią, że amazon basic dają radę, albo te co są w zestawach z konsolami. RE: Głośniki do kina domowego - misfit - 24-07-2019 Wolfman - co nie dzieje się z automatu i o co chodzi z tym kupowaniem kolejnego amplitunera? Co do kabla to z takim logo: ![]() Na biednego nie trafiło...
RE: Głośniki do kina domowego - prodarek - 24-07-2019 @Wolfman Opisz co zrobiłeś dokładnie sorry że się już nie odezwałem że brak czasu. @misfit Poleć coś w normalnych pieniądzach bo również chętnie bym powymieniał kabel do urządzeń.
RE: Głośniki do kina domowego - Pablo0909 - 24-07-2019 @prodarek, ostatnio wymieniałem kable i kupiłem na niemieckim amazonie kable PureLink. (24-07-2019, 19:15)misfit napisał(a): Wolfman - co nie dzieje się z automatu i o co chodzi z tym kupowaniem kolejnego amplitunera? Jeden będzie do gier, a drugi do filmów. To normalne wśród celebrytów
RE: Głośniki do kina domowego - prodarek - 26-07-2019 Biorę takie: https://www.amazon.co.uk/Antiference-Premium-Certified-Ethernet-Feature-Gold/dp/B079JYKHCR |