![]() |
|
Dziel - Kolekcja 4K/BD - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Dziel - Kolekcja 4K/BD (/watek-dziel-kolekcja-4k-bd--2819) |
RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - misfit - 07-01-2021 Weź kalkulator do ręki - 27 funtów + 23% VAT = ? 6,20 funtów to jest 23% VAT i nic więcej. Nie ma żadnych dodatkowych ceł z UK. Na amazonie UK cały czas płaciliśmy należny VAT, który był wliczony w cenę produktu i teraz też płacimy, tyle, teraz jest on wyodrębniony w polu "Import Fees Deposit". Poza tym dla zamówień poniżej 20 funtów VAT w ogóle nie jest naliczany i to jest zmiana na plus względem zeszłych lat, ale ta "promocja" potrwa do końca czerwca. Później będzie po staremu. RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - Dziel - 07-01-2021 A jak wygląda sytuacja z zamówieniami do 20£ na Amazon UK? Przy podsumowaniu nie ma podanych żadnych dodatkowych opłat. Mogą w PL doliczyć VAT? RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - misfit - 07-01-2021 Nie doliczą. Do tej kwoty jesteś zwolniony z podatku VAT przy imporcie z terytorium państwa trzeciego. Ale tak jak pisałem od lipca to się zmieni. Podobnie ma się sprawa z amazon.com - do ok. 25-26$ nie ma VAT nawet przy wysyłce kurierem. RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - Dziel - 13-01-2021 Kolejne zamówienie z Filmareny. Steelbook Deadpool 2 wyglada przepięknie. Cieszę się, że w końcu udało mi się go zdobyć do swojej kolekcji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przyszły w końcu steelbooki z Zavvi, które zamawiałem jeszcze przed świętami. Najbardziej cieszy, że odnalazł się Tygrys ![]()
RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - Gieferg - 13-01-2021 Cytat:Kolejne zamówienie z Filmareny. Steelbook Deadpool 2 wyglada przepięknie. Szczególnie w zestawieniu z tym paskudztwem, które wydano u nas. RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - truvneeck - 13-01-2021 Filmarena dostarcza, chociaż akurat Deadpoola 2 imo zepsuli tyłem, nie obraziłbym się nawet na pusty. Lepiej wyglądają włoskie/niemieckie steelbooki, tylko że mają matowe wykończenie. MantaLab zrobiło ten sam wzór w błysku ale też trzeba u nich dopłacić. Anyway- ładny up
RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - pearlzfan - 13-01-2021 Najbardziej podoba mi się Przyczajony tygrys... Kusił mnie, ale ostatecznie zdecydowałem się na zwykłe wydanie UHD i drugi film - oba w cenie tego steela (z ekonomią nie wygrasz ).Spidey się fajnie prezentuje. Wygląda jakby ta głowa była wypukła
RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - Danus - 13-01-2021 Bo jest. To dolaczony do zestawu magnes z glowa Spideya.
RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - Dziel - 13-01-2021 @truvneeck nie podoba mi się ten steelbook Deadpool 2 w stylu Flashdance. Najlepszy jest dla mnie ten WEA od Filmareny. Ogólnie to nie kupuję wydań premium, bo są dla mnie zbyt drogie. Gdyby sprzedawali takie wydania w full slip, ale bez tych dodatkowych pierdół za max +/- 200 zł to brałbym ![]() Jedyną premię jaką mam w kolekcji to Alien Embossed 3D full slip od Filmareny. Mam jeszcze w planach zakup First Man i Aquaman 4K full slip od Mantalab, bo te wydania mają najlepsze steelbooki z WEA, ale ceny są zaporowe ![]() @pearlzfan ta głowa Spideya to magnes, który był w tym oddzielnym opakowaniu. Razem prezentuje się to bardzo efektownie
RE: Dziel - Kolekcja 4K/BD - quadyful - 13-01-2021 Deadpool z PL ? |